Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΑΠΑΣ τα Φανάρια: Ωρα στέψης απέναντι στον ΑΟ Ερμούπολης

ΑΠΑΣ τα Φανάρια: Ωρα στέψης απέναντι στον ΑΟ Ερμούπολης

|

Μπορεί τίποτα να μην έχει τελειώσει στη σειρά των τελικών της ΕΣΚ Κυκλάδων ανάμεσα στον ΑΠΑΣ τα Φανάρια και τον ΑΟ Ερμούπολης, όμως έχουμε φαβορί … ΑΠΑΣ τα Φανάρια. Δεύτερος αγώνας, σήμερα Σάββατο 1η Ιουνίου στις 4 το μεσημέρι στο ΔΑΚ Νάξου – Να είστε όλοι εκεί 

Προβάδισμα τίτλου στον ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” έδειξε το … exit poll της Σύρου το περασμένο Σάββατο (25/05) όταν και η Ναξιώτικη ομάδα είχε πάει τη νίκη, έστω και με δύσκολο τρόπο.. .Τώρα; Εφτασε η ώρα της …κάλπης . Ή για να είμαστε πιο σωστοί, η ώρα της κούπας έφτασε… Ή μήπως όχι;;;

Του Ιωάννη Νοταρά (sportcyclades.gr) 

Το δεύτερο ραντεβού στη σειρά των τελικών του ανδρικού πρωταθλήματος της ΕΣΚ Κυκλάδων μεταξύ των Απεραθειτών και του ΑΟ Ερμούπολης θα γίνει σήμερα Σάββατο 1η Ιουνίου στις 4 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Νάξου “Δημήτριος Περιστεράκης”. Η ομάδα της ορεινής Νάξου προηγείται με 1-0 νίκες και με μία ακόμη θα κατακτήσει τον τίτλο, τον τρίτο συνεχόμενο και πέμπτο στην ιστορία του συλλόγου (2012, 2014, 2017, 2018), ενώ οι Συριανοί για να μείνουν μέσα στο παιχνίδι τίτλου θέλουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Ακλόνητο φαβορί σαφώς και υπάρχει. Κι αυτός κατά γενική ομολογία είναι ο ΑΠΑΣ. Και μάλιστα από την αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Όλα, ωστόσο, κρίνονται μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Όπως λέει κι ο κόσμος της όπερας «It ain’t over ’til the fat lady sings», ελληνιστί «Τίποτα δεν έχει τελειώσει μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία», με την έννοια δηλαδή ότι το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει, αν δεν… τελειώσει!

IMG_20190525_180511gwewerrerq_fe13e.jpg

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΩΣ ΕΔΩ

Μέχρι στιγμής στη διοργάνωση, ο ΑΠΑΣ έκανε απλά το καθήκον του. Με τον Θοδωρή Μάμμο από την έναρξη της σεζόν και μέχρι το εντός έδρας ματς με τον Πανναξιακό (23/3) και εν συνεχεία με τον Παναγιώτη Κακαλιά στον πάγκο του, τερμάτισε πρώτος στην βαθμολογία του Β’ ομίλου έχοντας το απόλυτο των νικών στις οκτώ αναμετρήσεις, ενώ στα play offs καθάρισαν με 2-0 νίκες (98-41 εντός και 43-84) του δεύτερου το Α’ ομίλου Περιστεριώνα Τήνου.

Από την άλλη πλευρά, οι Συριανοί τερμάτισαν κι αυτοί πρώτοι στην βαθμολογία του Α’ ομίλου με απολογισμό πέντε νίκες και μία ήττα, ενώ στα play offs αν και δυσκολεύτηκαν κέρδισαν με 2-1 νίκες (70-59 στην Σύρο, 55-52 ήττα στη Νάξο και 83-55 στη Σύρο) τον δεύτερο του Β’ ομίλου Πανναξιακό ΑΟΝ.

Η ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ

Τα δύο σωματεία κοντράρονται σε τελική φάση για πρώτη φορά. Τελευταία φορά, πάντως, που αναμετρήθηκαν ήταν το 2014 στον ημιτελικό του φάιναλ φορ της Σαντορίνης όπου οι Απεραθείτες νίκησαν με σκορ 58-68 και στη συνέχεια κατέκτησαν το πρωτάθλημα στον τελικό με την ΑΕΣ με τη νίκη τους με σκορ 67-69.

Από την άλλη, η ομάδα του Ανδρέα Μαύρου επέστρεψε σε τελικούς μετά το 2015 όταν στο φάιναλ φορ της Τήνου είχε καταλάβει την δεύτερη θέση, όπου είχε ηττηθεί από τον Πανναξιακό με σκορ 45-93 και η ομάδα της Νάξου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Κυκλάδων πριν πάρει το εισιτήριο στις εθνικές κατηγορίες για πρώτη φορά στην ιστορία της.

IMG_20190525_180844egwqewe_142e8.jpg

«ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ …ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ»

Χαμηλούς τόνους κρατάει ο Παναγιώτης Κακαλιάς παρά το γεγονός πως η ομάδα του προηγείται ήδη με 1-0 στις νίκες και βρίσκεται ένα ροζ φύλλο αγώνα μακριά από την κατάκτηση και του φετινού τίτλου για το ανδρικό πρωτάθλημα της ΕΣΚ Κυκλάδων. Ο έμπειρος προπονητής του ΑΠΑΣ στις καθημερινές προπονήσεις δεν σταματάει να κρούει συνέχεια τον κώδωνα του κινδύνου στους παίκτες του για να μην επαναπαυτούν ούτε λεπτό στο παιχνίδι.

«Τελείωσε μόνο το …πρώτο ημίχρονο. Υπάρχει άλλο ένα που θέλει την δέουσα προσοχή». Είναι μεταξύ άλλων τα λόγια του Κακαλιά προς τους παίκτες του. Από θέμα απουσιών, ο τεχνικός των Απεραθειτών πέραν του Γιάννη Γιαννούλη δεν υπολογίζει για τη σαββατιάτικη αναμέτρηση με τον ΑΟ Ερμούπολης και τον Γιώργο Αθανασιάδη, ο οποίος είναι τραυματίας και προτιμήθηκε να μείνει εκτός αποστολής.

IMG_20190525_183805qweqwrwe_2d82b.jpg

ΓΕΜΑΤΟ ΤΟ ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ

Οι πολλές απουσίες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν επιτρέπουν στους ανθρώπους του ΑΟ Ερμούπολης να κάνουν τα όνειρα στον …βαθμό που θα το επιθυμούσαν εν όψει του σαββατιάτικου δεύτερου τελικού με τον ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια”.

Οι Συριανοί προέρχονται από πολύ καλή εμφάνιση μεν του πρώτου αγώνα το περασμένο Σάββατο και σε αυτές τις περιπτώσεις η ψυχολογία βρίσκεται πάντα στα ύψη, ωστόσο τα δεδομένα του επερχόμενου παιχνιδιού της 1ης Ιουνίου είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με αυτά που ίσχυαν πριν τον αγώνα του “Δημήτριος Βικέλας”.

Το απουσιολόγιο του Ανδρέα Μαύρου είναι γεμάτο κι όπως δηλώνει ο ίδιος είναι πολύ δύσκολο να κατεβάσει ομάδα. Αυτό πάντως που επιθυμεί ο προπονητής της Ερμούπολης είναι όποιοι παίκτες πατήσουν παρκέ να πάρουν ό,τι θετικό μπορούν για το μέλλον…

ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΔΑΚ

Ήδη η αφίσα του δεύτερου τελικού έχει κυκλοφορήσει από την Πέμπτη 30 Μαΐου στα ΜΜΕ και στους δρόμους της Νάξου και ευχή όλων των ανθρώπων του ΑΠΑΣ ένα κατάμεστο ΔΑΚ Νάξου, όπου ο φίλαθλος κόσμος του νησιού της Αριάδνης να δει ένα όμορφο παιχνίδι πλούσιο σε θέαμα και φάσεις, μέσα σε κόσμια πλαίσια, μακριά από βία και αντιπαραθέσεις. Να επικρατήσει η λογική και το μπάσκετ.

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ

Δύο από τους καλύτερους διαιτητές του νομού Κυκλάδων ορίστηκαν να διευθύνουν τον δεύτερο τελικό του ανδρικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΚ. Ο λόγος για τον Σαντορινιό ρέφερι Κωνσταντίνο Παπαδημητρόπουλο και τον Συριανό ρέφερι Άγγελο Σαμοθράκη. Παρά τα παράπονα από τους εκάστοτε προπονητές και διοικήσεις των ομάδων, αμφότεροι αποτελούν ό,τι πιο λαμπρό υπάρχει στο θέμα διαιτησίας στις Κυκλάδες.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν