Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΑΠΑΣ τα Φανάρια - Προδρόμου: "δελεαστικό πλάνο" και "ο κόσμος μας βοηθάει"

ΑΠΑΣ τα Φανάρια – Προδρόμου: “δελεαστικό πλάνο” και “ο κόσμος μας βοηθάει”

|

Ο ΑΠΑΣ πραγματοποίησε μια ιστορική νίκη μέσα στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας (79-72 επί της ΦΕΑ). Αυτό γιατί η ομάδα από τη Νάξο κατέκτησε την πρώτη νίκη μακριά από το σπίτι της στα Εθνικά πρωταθλήματα. Εξαιρετικός για ακόμα μια αγωνιστική ο Γιάννης Προδρόμου, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε να ετοιμάσει βαλίτσες για το νησί της Νάξου και αυτή τη στιγμή μοιάζει περισσότερο από τον καθένα, να καθοδηγεί τη νεοφώτιστη ομάδα, όντας το βαρύ όνομα της μεταγραφικής περιόδου.. Ο 32χρονος φόργουορντ, με συνεχόμενες συμμετοχές στην Α2 με ΑΓΕ Χαλκίδας, Τρίκαλα, Πανερυθραϊκό, Αρκαδικό και Καβάλα στα 6 παιχνίδια που έχει δώσει πετύχει 116 πόντους, ενώ σε κάθε του παρουσία μέσα στο παρκέ δείχνει τα τιμά τη φανέλα αλλά και τους ανθρώπους που τον επέλεξαν. 

Στο basketa.gr και στην Ειρήνη Αγα μίλησε για την πρόκληση που του έδωσε η ομάδα της Νάξου, για την ιστορική νίκη, αλλά και τον Αρκαδικό, στον οποίο ουσιαστικά έκανε το όνομα του. για τον οποίο τόνισε πως είναι ένα «μωρό» που κοιμάται.

Ο κόουτς Ρούλης Αλμπάνης χαρακτήρισε τη νίκη στην Νέα Φιλαδέλφεια εκτός προγράμματος, για ποιον λόγο;
«Πήγαμε στην ΦΕΑ με απουσίες. Ήταν τραυματίας ο Νίκος Μυλωνάς, ο οποίος τραυματίστηκε σε μια προπόνηση την περασμένη βδομάδα. Από τη στιγμή που η αναμέτρηση ήταν εκτός έδρας παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς, κόντρα σε μια ομάδα με καλό ροστερ. Η ΦΕΑ παίζει ένα παιχνίδι που γενικά δεν μας ταιριάζει. Στο μπάσκετ όμως όλα γίνονται. Εμείς παίξαμε με πολύ πιστικό τρόπο, σχεδόν σε όλο το παιχνίδι ήμασταν μπροστά, φτάσαμε ακόμα και στο +17. Η ΦΕΑ έκανε come back όμως εμείς παραμείναμε ψύχραιμοι και πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη».

Κάθε αγωνιστική, είτε η ομάδα είτε κερδίσει είτε χάσει είσαι στους πρώτους σκόρερ, που οφείλεται αυτό;
«Κάθε φορά που μπαίνω στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώ να δίνω το  100%. Προσπαθώ να δικαιώσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν και δεν έχω σταματήσει ποτέ να δουλεύω και να προπονούμαι. Κάθε φορά δείχνω τον ίδιο ζήλο και τον ίδιο ενθουσιασμό και αυτό πιστεύω ότι είναι το κυριότερο»

Τι σε έκανε να πάρεις την απόφαση και να γίνεις μόνιμος κάτοικος Νάξου;
«Η προσέγγιση από τους ανθρώπους της Νάξου ήταν εκπληκτική. Έκαναν τα πάντα ώστε να έρθω στο νησί τους και να φορέσω τη φανέλα της ομάδας. Φυσικά είχα τους ενδοιασμούς μου, όμως σε κάθε συνομιλία που είχαμε μου έδειχναν πόσο με θέλουν και κάθε φορά που ζητούσα κάτι μου έλεγαν ναι».

Πως ένας παίκτης από την Α2 αποφασίζει να αγωνιστεί στην Γ Εθνική;
«Δεν θα σου κρύψω ότι το οικονομικό ήταν ένα κίνητρο. Δεν έμεινα όμως μόνο εκεί. Το πλάνο που μου παρουσίασαν και το όραμα που έχουν οι άνθρωποι για την ομάδα ήταν άκρως δελεαστικό. Από πλευράς μου ήθελα να αλλάξω παραστάσεις και έτσι πήρα αυτή την απόφαση».

76897879_2549927161763476_5916923036333768704_o.jpg

Υπάρχει στήριξη όσον αφορά το μπάσκετ από τον κόσμο της Νάξου;
«Όσον αφορά το μπάσκετ, την μερίδα του λέοντος εδώ στην Νάξο την έχει ο ΑΠΑΣ. Η παρουσία μας μάλιστα σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές και το 4-2 βοηθάει ακόμα περισσότερο προκειμένου το γήπεδο μας σε κάθε εντός έδρας ματς να είναι γεμάτο. Ο κόσμος εδώ βλέπει μια ομάδα μετά από αρκετό καιρό στις εθνικές κατηγορίες και πραγματικά μας στηρίζει και μας βοηθάει. Το γήπεδο είναι πόλος έλξης, είναι γεμάτο από κόσμο και το πιο ωραίο και εντυπωσιακό είναι ότι έρχονται οικογένειες και μικρά παιδιά».

Ποιοι είναι οι στόχοι του ΑΠΑΣ;
«Η ομάδα έχει στόχο να σωθεί. Πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Την Κυριακή (1/12) έχουμε ένα πολύ σημαντικό ματς κόντρα στον ΒΑΟΛ. Πιο σημαντικό παιχνίδι αυτό που παίξαμε στην ΦΕΑ. Ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε και θα κερδίσουμε. Θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε».

Υπάρχει κάποια ομάδα που να έχει ξεχωρίσει στο φετινό πρωτάθλημα του 2ου ομίλου νοτου;
«Είναι ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα. Όλοι μπορούν να κερδίσουν και όλοι να χάσουν. Εμείς πήγαμε δεύτερη αγωνιστική στον Μίλωνα και μας συνέτριψε και τώρα κερδίσαμε τη ΦΕΑ. Έχει πολλές ιδιαιτερότητες αυτό το πρωτάθλημα και είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγάλουμε συμπεράσματα. Θα δείξει σε βάθος χρόνου ποιες ομάδες θα αντέξουν και ποιες θα παραμείνουν ανταγωνιστικές».

Με τι πιστεύεις ότι έχει να κάνει αυτό;
«Έχει να κάνει με τους τραυματισμούς που θα έχει το κάθε σύνολο, με το οικονομικό σκέλος, που παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή την κατηγορία. Από τι νίκες θα κάνουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς».

Πως αισθάνεσαι που ο Αρκαδικός (μια ομάδα που έχεις αγωνιστεί και αγαπήσει) βρίσκεται στα τοπικά πρωταθλήματα;
«Στην Τρίπολη έζησα τέσσερα υπέροχα χρόνια. Τους θεωρώ και με θεωρούν οικογένεια τους ανθρώπους του Αρκαδικού. Έκανα τα πάντα στην ομάδα όσο καιρό ήμουν εκεί και έδινα ότι είχα και δεν είχα. Θεωρώ ότι ο Αρκαδικός είναι ένα μωρό που κοιμάται αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρω ποτέ θα ξυπνήσει και με ποιες προϋποθέσεις, αλλά οπότε μου ζητηθεί εγώ θα βοηθήσω. Είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ανάφη: Ερχεται 4ερο πολυτελέστατο ξενοδοχείο

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Ανάφη

Ελλάδα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο - Η πρόβλεπόμενη ποινή είναι ισόβια για την δολοφονία και πολυετής κάθειρξη για την απόπειρα

Τήνος: Συνάντηση Κροντηρά – Γεωργιάδη, ποιος ο λόγος;

Επείγουσα συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τήνου με τον Υπουργό Υγείας

Σαντορίνη – Γ. Νομικός: 8.000 επισκέπτες καθημερινά και 80% της πληρότητας του πλοίου με την εφαρμογή του Berth Allocation System στην κρουαζιέρα

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας μας μιλά .για τη διαχείριση της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη αλλά και για τις υπόλοιπες λιμενικές ζώνες του νησιού

Υπόθεση Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες, αθώα η μητέρα

Ο Μίχος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες πλην της εμπορίας ανθρώπου - Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα έξω από το δικαστήριο

Τράπεζες: Κλειστές για τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ποιος ο λόγος;

Καθολικό Πάσχα και κλειστές; οι τράπεζες για τέσσερις ημέρες...

Ηλεία: Διπλός σεισμός, ο δεύτερος στους 5,7 R το πρωί της Παρασκευής

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τους σεισμούς: «Δεν έχει δώσει δονήσεις το ρήγμα» - Κλειστά τα σχολεία

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μετά από 13 χρόνια επαναλειτουργεί η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή στην Ελλάδα

Η δεξαμενή Νο3 των Ναυπηγείων μετονομάστηκε σε «Σταύρος Νιάρχος». Στα 20 εκατ. ευρώ η αξία της επισκευής, που διήρκεσε επτά μήνες. Δημιουργούνται πάνω από 500 θέσεις εργασίας. Οι δυνατότητες.

Νάξος – Nova: Προσφορά για θέση μόνιμης εργασίας

Το υποκατάστημα της Nova στη Νάξο προχωρά σε προσφορά θέσης εργασίας

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα