Αρχίζει το πάρτι του …στίβου

Φτάσαμε στην Άνοιξη και ο κλασσικός αθλητισμός φοράει τα καλά του ώστε να δείξει το μέρος της δουλειάς που έχει γίνει καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα… Και πρώτο ραντεβού, σήμερα (09/04) όπου ξεκινούν οι διασυλλογικοί αγώνες των Κυκλάδων και πρώτη στάση, η Πάρος για την κατηγορία Παμπαίδων – Παγκορασίδων Β΄, δηλαδή ηλικίες 12-13 ετών. Μάλιστα, λόγω της μεγέθυνσης του στίβου στις Κυκλάδες η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ δημιούργησε δύο ομίλους σε αυτή την κατηγορία. Τον πρώτο όμιλο με τους Πανναξιακό, Ναξιακό, ΑΟ Πάρου, Ήφαιστο Θήρας, ΑΜΣ Φιλωτίου «ο Ζευς», Παμμιλιακό και φιλοξενούμενη τη Φολέγανδρο η οποία είναι στη διαδικασία δημιουργίας σωματείου στίβου. Και τον δεύτερο όμιλο με τον ΑΟ Μυκόνου, τον Αίαντα Τήνου, τον Ποσειδώνα Τήνου, τον Ανδριακό, και φιλοξενούμενους τα υπό δημιουργία σωματεία της Σύρου, της Κύθνου και της Κέας. Με αυτό τον τρόπο οι μετακινήσεις ελαχιστοποιούνται, οι αγώνες γίνονται πιο ποιοτικοί και περισσότερα νησιά «μπαίνουν στο παιχνίδι» ως διοργανωτές ή συμμετέχοντες.

          Θα ακολουθήσει το διασυλλογικό πρωτάθλημα συνθέτων (Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α΄) στη Μύκονο, μαζί με το διασυλλογικό των πολυάθλων του Β΄ ομίλου, το επόμενο Σαββατοκύριακο (16 - 17 Απριλίου) στη Μύκονο και στη συνέχεια ένας μαραθώνιος διοργανώσεων (23 - 25 Απριλίου) στη Νάξο με τα διασυλλογικά των Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α΄ και το διασυλλογικό των Παίδων – Κορασίδων.

Οι ομάδες της Νάξου στην Πάρο κατεβαίνουν με περισσότερους από 40 αθλητές, εκ των οποίων οι 27 από τον Ναξιακό και οι υπόλοιποι από τον Πανναξιακό ΑΟ ενώ το Φιλώτι στη παρούσα φάση δεν θα κατεβάσει αθλητές / τριες…

Οι μικροί μας αθλητές θα αγωνιστούν για την ανάδειξη των πρωταθλητών Κυκλάδων στα πολύαθλα/ 3αθλο (60 μέτρα ή 1000 μέτρα - άλμα εις μήκος - μπαλάκι).

Τι είναι τα πολύαθλα; Μια καλή ερώτηση που μας κάνουν συχνά. Οι αθλητές των μικρών κατηγοριών δεν εξειδικεύονται σε κάποιο αγώνισμα ακόμα κι αν έχει φανεί μια κλίση σε κάποιο από αυτά - έχουν μπροστά τους άλλωστε τον χρόνο να εξειδικευτούν και φυσικά καθώς αναπτύσσονται μπορεί να φανεί ότι έχουν μεγαλύτερη κλίση σε κάποιο άλλο αγώνισμα!

Έτσι κάθε αθλητής/τρια παίρνει μέρος σε 3 διαφορετικά αγωνίσματα (ένα δρόμο, μια ρίψη κι ένα άλμα) και νικητής είναι αυτός που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία από το άθροισμα της βαθμολογίας του κάθε αγωνίσματος (υπάρχει επίσημος πίνακας βαθμολογίας 3αθλου από τον ΣΕΓΑΣ με την αντιστοιχία επίδοσης ανά αγώνισμα και βαθμών που παίρνει από αυτό)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News