Αυξημένο σημαντικά το οικονομικό κίνητρο για τις ομάδες ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018

Η έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 είναι προ των πυλών και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ποιο θα είναι το χρηματικό έπαθλο για τις ομάδες που προκρίθηκαν στους οκτώ ομίλους του τουρνουά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η FIFA ενισχύει την οικονομική της προσφορά  ενόψει του Μουντιάλ του ερχόμενου καλοκαιριού. Στα 791 εκατομμύρια δολάρια θα ανέλθει το συνολικό ποσό που προορίζεται για πληρωμές προς τις εθνικές ομάδες που θα αγωνιστούν στο τουρνουά και συμπεριλαμβάνει το κόστος ασφάλισης των ποδοσφαιριστών. Από αυτά, τα 400 εκ. θα απονεμηθούν ως χρηματικό έπαθλο στους 32 συμμετέχοντες της διοργάνωσης ανάλογα με την θέση τους στην τελική κατάταξη.

Ωστόσο, η πρωταθλήτρια χώρα θα λάβει 38 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι το χρηματικό έπαθλο θα είναι κατά 3 εκατομμύρια μεγαλύτερο από εκείνο που δόθηκε στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2014.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο, Πρόεδρος της FIFA, σε δήλωσή του ανέφερε ότι η προκείμενη αύξηση αντικατοπτρίζει το υγιές οικονομικό προφίλ της FIFA, το οποίο δεν επηρεάστηκε από τη μείωση του τζίρου της το 2016.

Η 14η Ιουνίου ορίστηκε ως η επίσημη ημερομηνία έναρξης του Μουντιάλ της Ρωσίας και τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου είναι Βραζιλία και Γερμανία.

Οι δυο κολοσσοί του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στοχεύουν πολύ ψηλά, και δίκαια από τους περισσότερους θεωρούνται οι δύο ομάδες που θα δώσουν τη μάχη στον τελικό της 15ης Ιουλίου στης Μόσχα.

Από τη μια μεριά, η Παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2014, Γερμανία, δεν βλέπει τίποτε άλλο παρά την υπεράσπιση του τίτλου της και την κατάκτηση του τουρνουά για δεύτερη διαδοχική φορά, θέλοντας να ισοφαρίσει την αντίστοιχη διάκριση της Βραζιλίας και της Ιταλίας. Επίσης, αν το καταφέρει αυτό, θα βρεθεί στην κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου για πέμπτη φορά, όπως και η Βραζιλία.

Από την άλλη μεριά, η μεγάλη Βραζιλία με τα πέντε παγκόσμια κύπελλα θεωρείται αναμφισβήτητα η πιο επιτυχημένη εθνική ομάδα στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αφού δεν έχει λείψει από καμία διοργάνωση. Σκοπός της, είναι όχι μόνο να βρεθεί στην κορυφή του κόσμου για έκτη φορά, αλλά επίσης να ενισχύσει το ταμείο της με τα 38 εκατομμύρια δολάρια που συνοδεύουν το τρόπαιο.

Και επειδή “μπάλα είναι και γυρίζει”, όπως λέει και το ρητό, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και ανατροπές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Μουντιάλ που θα διεξαχθεί φέτος στα γήπεδα της Ρωσίας θα είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα των τελευταίων ετών.