Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΔεν σεβόμαστε τελικά

Δεν σεβόμαστε τελικά

|

Σε ένα μισοάδειο αλλά “καυτό” γήπεδο όταν κρίνονταν η μάχη, ο Ολυμπιακός έδειξε ότι είναι γεννημένος πρωταθλητής γύρισε από το 2-1 με το οποίο βρέθηκε να χάνει και επικράτησε στο τάι μπρέικ (3-2) του οικοδεσπότη Πανναξιακού και πλέον το προσεχή Σάββατο (29/04, 20:00) στο “Μελίνα Μερκούρη” είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του 5ου συνεχόμενου τίτλου – Ρούσης (Πανναξιακός) ”  Θεωρώ ότι σήμερα παίξαμε καλύτερα από τον Ολυμπιακό και αξίζαμε τη νίκη» – Κοβάτσεβιτς (Ολυμπιακός) “Ο Πανναξιακός περιμέναμε ότι θα παίξει καλύτερα στην έδρα του όπως και έκανε”.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά που ενδιαφέρουν κυρίως τους φίλους του αθλητισμού στη Νάξο: Τετάρτη απόγευμα και ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο νίκησε 1-0 στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ αλλά αποκλείστηκε από τον τελικό καθότι είχε χάσει με 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Πάμε παρακάτω… Ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ και δη για τον 3ο αγώνα της σειράς με την Εφές Πίλσεν στα πλέι οφ της Euroleague ηττήθηκε με 64-60 και την Παρασκευή θα παλέψει για το 2-2 ώστε να πάρει πίσω το πλεονέκτημα έδρας… Εντάξει; Τα μάθατε τα νέα; Η μοναδική ομάδα του Ολυμπιακού που κέρδισε ήταν η γυναικεία ομάδα του βόλεϊ… Αγωνίστηκε στη Νάξο, σε ένα μισοάδειο γήπεδο απέναντι στον Πανναξιακό και μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο tie break επικράτησε με 3-2, γύρισε από το 2-1 με το οποίο έχανε και με 2-0 νίκες, χρειάζεται μία ακόμη στο Ρέντη το προσεχές Σάββατο (29/4, 20.00)  ώστε να πανηγυρίσει το 5ο σερί πρωτάθλημα…

Δεν σεβόμαστε

Τώρα θα μου πείτε γιατί τα λέω αυτά τη στιγμή που όλοι τα ξέρουν… Μα γι’ αυτό… Μα γιατί ο Πανναξιακός σήμερα αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε τελικό πρωταθλήματος, στο υψηλότερο δηλαδή επίπεδο που μπορεί να έχει φτάσει ένας σύλλογος. Και όμως. Το γήπεδο ήταν μισοάδειο… «έ ξέρεις, τα παιδιά ήθελαν να δουν ποδόσφαιρο. Ε οι μπασκετικοί έφυγαν να δουν το μπάσκετ…… Α και είναι καθημερινή, Τετάρτη. Που να έρθουν τώρα;» Και τι έμεινε; Οι γνωστοί… Εμείς και εμείς. Αυτοί που πιστεύουμε ότι μπορεί κάποια στιγμή να αγγίξουμε την υπέρβαση. Να χαμογελάσουμε… Στις αρχές Μαρτίου όλη η Ελλάδα έπαθε σοκ βλέποντας την Γλυφάδα να είναι …μπλε. Και τα βίντεο με τον κόσμο του Πανναξιακού έγιναν viral. Όλοι ύμνησαν τους φίλους της νησιωτικής ομάδας που έτρεξαν να δουν την ομάδα τους να παίζει σε έναν τελικό κυπέλλου. Που να ήξεραν όμως οι αδαείς…. Δεν είχε ούτε ποδόσφαιρο εκείνη την ημέρα, ούτε μπάσκετ. Και το παράξενο; Ήταν ο 2ος τελικός στην ιστορία της ομάδας. Και όμως πήγαν όλοι και κυρίευσαν την Γλυφάδα. Κι εδώ σήμερα, στο ΔΑΚ Νάξου, όπου αγωνιστήκαμε για πρώτη φορά στον τελικό του πρωταθλήματος, οι περισσότεροι γύρισαν την πλάτη. Όπως έκαναν άλλωστε όλη τη χρονιά. Όπως κάνουν σχεδόν σε όλα τα χρόνια που η ομάδα αγωνίζεται στην Α1. Μόνο στα ντέρμπι εμφανίζονται και αυτά οι μισοί είναι με τους … άλλους. Α και αυτοί που έρχονται, καλό είναι να μην έρχονται. Έχουν και βαριά προϊστορία… Μόνο στα ευρωπαϊκά γεμίσαμε το γήπεδο και αυτό γιατί δεν ξέραμε… Και μόνο την πρώτη φορά. Μετά το μάθαμε κι αυτό…  Οπότε γιατί αλήθεια να έχουμε ομάδα στην Α1; Για να ιδρώνουν οι αθλήτριες στο παρκέ και να βρίσκουν απέναντί τους, τους συγγενείς και φίλους; Γιατί να ιδρώνουν οι παράγοντες όταν βρίσκουν τοίχο; Γιατί γενικά να έχουμε αθλητισμό υψηλού επιπέδου αφού δεν σεβόμαστε; Δεν είναι κρίμα; ….

Κι όμως μπορούσε

Συγνώμη αλλά αυτό βγήκε βλέποντας τον αγώνα… Οπότε, το αποτέλεσμα έχει ελάχιστη σημασία. Ο Πανναξιακός είχε χάσει με το πρώτο σερβίς… Είχε κερδίσει η συλλογική νοοτροπία του φίλου του αθλητισμού στη Νάξο… Και πάμε να δούμε τι έγινε; Ο Γιώργος Ρούσης μετά τον αγώνα δήλωσε ότι «Έγινε μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια, τα δώσανε όλα σήμερα τα κορίτσια. Δεν έχω κανένα παράπονο. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο γιατί στo τέλος ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του. Εμείς είχαμε την ευκαιρία μας στο τέταρτο σετ. Θεωρώ ότι σήμερα παίξαμε καλύτερα από τον Ολυμπιακό και αξίζαμε τη νίκη». Και από την πλευρά του, ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς σημείωσε:  «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη και δύσκολη. Ο Πανναξιακός περιμέναμε ότι θα παίξει καλύτερα στην έδρα του όπως και έκανε. Εμείς από την πλευρά μας δεν αγωνιστήκαμε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας όμως δεν παίξαμε και άσχημα. Αντιμετωπίσαμε ορισμένες δυσκολίες σε κάποιες στιγμές κυρίως στο μπλοκ όμως στο τέλος μίλησε η ποιότητα των παικτριών μας και κερδίσαμε. Είμαστε πολύ κοντά στο τέλος της σεζόν και σίγουρα για αυτό το λόγο πετύχαμε μια μεγάλη νίκη. Καλούμε τους φιλάθλους μας το Σάββατο στο Ρέντη να μας υποστηρίξουν και να έχουμε την ευκαιρία να πανηγυρίσουμε μαζί την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Τι έγινε στον αγώνα;

Στο αγωνιστικό μέρος, οι δυο ομάδες παρουσιάστηκαν από την αρχή του πρώτου σετ ανταγωνιστικές με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 7-8 στο α’ τεχνικό τάιμ άουτ και με τη Μαλασάι να διατηρεί το προβάδισμα 15-16 στο β’ τεχνικό τάιμ άουτ. Ο Πανναξιακός με τη Φρέσκο ισοφάρισε σε 18-18 και το σετ πήγε πόντο πόντο με τις «ερυθρόλευκες» μετά από τρία σετ μπολ να κάνουν το 0-1 σετ με 26-28 (υπέρβαση Φρέσκο).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά (1-4) στο δεύτερο σετ αλλά με την Οικονομίδου να πιέζει στην υποδοχή ο Πανναξιακός ισοφάρισε και πέρασε και μπροστά με άσο της Ελληνίδας μπλοκέρ για το 7-4. Οι «ερυθρόλευκες» ακολουθούσαν στο σκοράρισμα ενώ η Μαλασάι έφερε το σετ στα ίσα (13-13) γιανα περάσουν μπροστά οι φιλοξενούμενες και με άσο της Χριστοδούλου να φτάσουν πρώτες στο β’ τεχνικό τάιμ άουτ. Μέχρι το φινάλε του σετ η «μάχη» ήταν πόντο πόντο με τον ΠΑΟΝ να διατηρεί το «εύθραυστο» +2 (22-20, 23-21). Ο Κοβάτσεβιτς πέρασε για το μπλοκ τη Γιώτα στη θέση της Εμμανουηλίδου και η διεθνής άσος μπλόκαρε την Πότοκαρ για το 23-23. Ωστόσο, μια επίθεση της Τοτσίδου και μια άουτ επίθεση της Χίπε ξεσήκωσε τις κερκίδες του ΔΑΚ Νάξου για την… ισοφάριση σε 1-1 (25-23).

Ανατροπή Πανναξιακού  

Με αυτοπεποίθηση μπήκε ο Πανναξιακός στο τρίτο σετ και με όπλο το μπλοκ κατάφερε μετά το β’ τεχνικό τάιμ άουτ 16-15 να πάρει προβάδισμα. Η Πότοκαρ με τρια μπλοκ, η Κακουράτου με πόντο από άμυνα και η Οικονομίδου εκ νέου με μπλοκ αιφνιδίασαν τον Ολυμπιακό που αδράνησε στιγμιαία για το 23-18. Η Μαλασάι μείωσε 23-19 αλλά η Πότοκαρ έστειλε σε σετ μπολ τον ΠΑΟΝ (24-19), ο οποίος κατέκτησε το σετ με 25-21 (άουτ επίθεση Χίπε) και έκανε το 2-1σετ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος για να στείλει στο τάι μπρέικ την αναμέτρηση, παίρνοντας από την αρχή προβάδισμα (0-5), το οποίο διατήρησε (10-16) έχοντας λύσεις στην επίθεση και καθαρό μυαλό για να ισοφαρίσει σε 1-1 με 16-25 (πλασέ Χίπε).

Πήρε το παιχνίδι

Στη «ρώσικη ρουλέτα» του τάι μπρέικ, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο από την αρχή (0-4, 2-6) με τον Πανναξιακό να μην τα παρατάει αλλά να μην μοιάζει καταπονημένος από τη μεγάλη προσπάθεια για ισοφάριση της τελική σειρά. Η Τοτσίδου μείωσε στον πόντο (6-7) αλλά οι «ερυθρόλευκες» με υπονομή και 4-0 σερί «έχτισαν» το 6-11, μια διαφορά την οποία διατήρησαν μέχρι το τέλος με τη Μαλασάι να κάνει το 10-15.

Τα σετ: 26-28, 25-23, 25-21, 16-25, 10-15

Η Διακύμανση:

1ο σετ:7-8, 15-16, 20-21, 26-28

2ο σετ: 8-5, 14-16, 21-19, 25-23

3ο σετ: 8-7, 16-15, 21-18, 25-21

4ο σετ: 4-8, 10-16, 14-21, 16-25

5ο σετ: 2-5, 6-10, 7-12, 10-15

Πανναξιακός ΑΟΝ (Γιώργος Ρούσης): Φρέσκο 16 (14/41 επ., 2 μπλοκ), Ποτοκάρ 21 (13/42 επ., 1 άσσος, 7 μπλοκ, 35%υπ.,-12%αρ.), Δρακουλίδου 1 (1 μπλοκ), Οικονομίδου 13 (6/15 επ., 4 άσσους, 3 μπλοκ, Τοτσίδου 13 (9/24 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 33%υπ.,-20%αρ.), Ζακχαίου 9 (6/10 επ., 3 μπλοκ), Κακουράτου (-λ, 45%υπ.,-27%αρ.)/, Ξαγοράκη, Σεφεριάδου, Αναγνώστου, Κατερίνη

Ολυμπιακός (Μπράνκο Κοβάτσεβιτς): Λαζάρεβιτς 18 (14/28 επ., 2 άσσους, 2 μπλοκ, 50% υπ.,-40%αρ.), Μαλασάι 28 (27/53 επ., 1 άσσος, 48%υπ.,-40%αρ.), Λαμπρούση 10 (8/20 επ., 2 άσσους), Χριστοδούλου 3 (1/3 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Χίπε 19 (19/53 επ.), Εμμανουιλίδου 10 (8/18 επ., 2 μπλοκ), Κοκκινάκη (-λ, 65%υπ.,-47%αρ.)/, Γιώτα 1 (1 μπλοκ), Βλαχάκη 1 (1/1 επ., Τέζα

Με πληροφορίες από το volleynews.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – Ολυμπιακή φλόγα: Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης στη Νάξο

Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στις Κυκλάδες - Μία ώρα νωρίτερα η τελετή, πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα στη Νάξο

Tourism Awards: Βραβείο για τις καινοτόμες εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης του NAXOS AR

Η MOPTIL συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό μέσω της τεχνολογίας και διακρίθηκε με δυο βραβεία για εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης σε αρχαιολογικούς χώρους: Gold στην κατηγορία Digital Innovation - Καινοτόμο Concept για την εφαρμογή NAXOS AR και Silver στην κατηγορία Travel Services - Applications για την εφαρμογή DIGIPAST.

“Καλάθι του Νονού”: Ξεκινάει στις 22 Απριλίου, τι περιλαμβάνει

Το "Καλάθι του Νονού" είναι πραγματικότητα - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει και πότε έρχεται το "Καλάθι του Πάσχα"

National Geographic για Σίφνο: Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβάλλεται η Σίφνος και στον κατάλογο που δημοσίευσε το ισπανικό Conde Nast Traveler

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Golden Star Ferries: Το “Andros Queen” πιάνει φέτος και Πάρο

GOLDEN NEWS: ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ANDROS QUEEN!

Ευρώπη: Νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των επτά πιο απειλούμενων μνημείων και τόπων

Κυκλάδες: μεταξύ των 7 πιο απειλούμενων μνημείων & τόπων στην Ευρώπη

Πάει… Τούμπα ο (φανατικός Παναθηναϊκός)! Ανδρουλάκης

Τι θα κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ολυμπιακή Φλόγα: Στη Σαντορίνη ταξιδεύει ο Γιώργος Λεονταρίτης

"Στη Σαντορίνη ο Γιώργος Λεονταρίτης για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας"

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στους Μπαξέδες και το Πορί