Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικά''Δημήτριος Κεραμιώτης'' το όνομα του!

”Δημήτριος Κεραμιώτης” το όνομα του! [pics-vid]

|

Μέρα μνήμης και τιμής η χθεσινή για έναν μεγάλο του ποδοσφαίρου που δεν είναι πια κοντά μας… τον Δημήτρη Κεραμιώτη. 

Μέρα μνήμης και τιμής η χθεσινή για έναν μεγάλο του ποδοσφαίρου που δεν είναι πια κοντά μας… τον Δημήτρη Κεραμιώτη. 

Οι Βετεράνοι του Πανναξιακού, προσκεκλημένοι από την επίλεκτη ομάδα της Κορωνίδας έδωσαν το παρών στον φιλικό αγώνα που έγινε στον τόπο καταγωγής του Δημήτρη Κεραμιώτη, στην Κωμιακή της Νάξου, όπου οι τοπικοί φορείς αποφάσισαν να μετονομάσουν το τοπικό στάδιο σε Δημοτικό Γήπεδο Κωμιακής ”Δημήτρης Κεραμιώτης”, τιμώντας έτσι την μνήμη ενός ανθρώπου που στο παρελθόν έχει φορέσει μέχρι και τη φανέλα της ΑΕΚ. 

Το γήπεδο

Οι εργασίες για την κατασκευή του γηπέδου είχαν ολοκληρωθεί το 1993, όπου και άρχισε να χρησιμοποιείται ως έδρα από την τοπική ομάδα ΑΟ Κορωνίδα. Το 2009 και μετά την τελευταία παρουσία της ομάδας στα πρωταθλήματα των Κυκλάδων το γήπεδο σχεδόν εγκαταλείφθηκε με αποτέλεσμα να περιέλθει σε άσχημη κατάσταση, πνιγμένο από αγριόχορτα και κάθε άλλο μπορεί να παρουσιαστεί σε τέτοιες περιπτώσεις. Όμως κάπου εκεί ανάλαβαν τις τύχες του γηπέδου οι τοπικοί φορείς, θέλοντας να του δώσουν και πάλι ζωή, αποφασίζοντας να το επαναφέρουν σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση και φυσικά να του δώσουν το όνομα του ”μεγάλου” Δημήτρη Κεραμιώτη.

Όπως είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού κ. Αντώνης Αλιμπέρτης, όλα έγιναν χάρη στην στήριξη των εθελοντών και ειδικά του χειριστή χωματουργικών μηχανημάτων κ. Θύμιου Αλιμπέρτη, ο οποίος επί τρεις ημέρες εργάστηκε αδιάκοπα και αφιλοκερδώς, με το αποτέλεσμα όντως να είναι εντυπωσιακό, καθώς το γήπεδο αν και ”ξερό” ωστόσο έγινε χρηστικό, φιλοξενώντας κάθε απόγευμα 10δες παιδιά που το χρησιμοποιούν ως τρόπο διασκέδασης.

Ο αγώνας

Ευχάριστη έκπληξη ο αρκετός κόσμος που έδωσε το παρών για τα δεδομένα του χωριού, ενώ στις εξέδρες βρέθηκαν και όλοι οι συγγενείς του Δημήτρη Κεραμιώτη, με τον υιό του Γιώργο να λαμβάνει μάλιστα μέρος στο παιχνίδι φορώντας τη φανέλα που δόξασε επί σειρά ετών ο πατέρας του, αυτή του Πανναξιακού. Το ξερό ομολογουμένως ”μπέρδεψε” αρκετούς ειδικά από την φιλοξενούμενη ομάδα, που έχει πλέον συνηθίσει να αγωνίζεται σε γήπεδα, όπως το ΔΑΚ Νάξου. Ωστόσο και οι δύο ομάδες έπαιξαν στρωτό και όμορφο ποδόσφαιρο, ικανοποιώντας τον κόσμο, που συχνά χειροκροτούσε, δείχνοντας ότι στο ορεινό χωριό το ποδόσφαιρο είναι κάτι που αρέσει και λείπει. 

Τελικός νικητής ο Πανναξιακός, με όλα τα γκολ του αγώνα να σημειώνονται στο πρώτο μέρος. Στο 15΄έπειτα από σουτ του Βασαλάκη, η μπάλα βρήκε σε σώματα, ξεγέλασε τον ”γερόλυκο” και γνωστό σε όλους μας Αλέκο Χωριανόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του. Στο 28′ Ο Γιάννης Φραγκουλόπουλος έκανε με κοντινό, όμορφο σουτ το 1-1. Το τελικό 1-2 διαμόρφωσε στο 33΄ο Κληρονόμος, ο οποίος μετά από ασίστ του Χρήστου Βαθρακοκοίλη, διείσδυσε από πλάγια στην περιοχή και σούταρε εύστοχα.

Με την Κορωνίδα αγωνίστηκαν οι: Χωριανόπουλος Αλ., Χωριανόπουλος Μ., Φρατζέσκος Ν., Χωριανόπουλος Ν., Χωριανόπουλος Αγ., Κουφόπουλος, Παπακωνσταντής, Φραγκουλόπουλος, Βιτζιλαίος, Στάης, Αλιμπέρτης Δ. του Ι., Αλιμπέρτης Δ. του Α., Χωριανόπουλος Μ., Κορρές.

Με τον Πανναξιακό αγωνίστηκαν οι: Περιστεράκης, Τσιμπλάκης Κ., Φάρκωνας, Κατσάνης, Κατσούλης, Αγγελής, Βουτσίνος, Μαρούλης, Βασαλάκης, Βαθρακοκοίλης Χ., Βαθρακοκοίλης Μ., Κεραμιώτης Γ., Κληρονόμος, Τσιμπλάκης Γ.

Βίντεο

 Φωτογραφίες


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες