Δονούσα: έρχεται ο 1ος αγώνας ορεινού τρεξίματος

Η αρχή έγινε από τη Νάξο… Ακολούθησε η Σύρος και η Αμοργός τον Σεπτέμβριο και έρχονται … Ανδρος και Δονούσα. Για να κλείσει ο κύκλος στην Τήνο. Αναφερόμαστε στον Cyclades Trail Race 2017 που στη δεύτερη κιόλας χρονιά του έχει κερδίσει μία πολύ δυνατή θέση ανάμεσα στους αγώνες τρεξίματος και κυρίως ορεινού… Και η Δονούσα κάνει την παρθενική της εμφάνιση. Ημερομηνία διεξαγωγής του είναι το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 με σημείο εκκίνησης το λιμάνι του Σταυρού στις 10.30 πμ.

Οι δρομείς καλούνται να τρέξουν στο σύνολο των παραδοσιακών μονοπατιών που συγκροτούν το Δίκτυο Διαδρομών Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος της Δονούσας, σε ένα τοπίο κατεξοχήν Κυκλαδίτικο με διαρκή θέα στο Αιγαίο διαπερνώντας το σύνολο του ορεινού όγκου του νησιού και διασχίζοντας και τα 4 χωριά της Δονούσας. Έτσι οι δρομείς έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο, τις φυσικές ομορφιές του, τους ανθρώπους του.

Είναι μία συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δονούσας "ΠΟΣΕΙΔΩΝ, της Ένωσης Δονουσιωτών Κυκλάδων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη των πεζοπορικών διαδρομών του νησιού, η προσέλκυση εναλλακτικού τουρισμού και η διάδοση της αξίας του αθλητισμού και της αγάπης για τη φύση.

Κατηγορίες που θα βραβευτούν:

Οι 3 πρώτοι άντρες και 3 πρώτες γυναίκες που θα ολοκληρώσουν τη διαδρομή.

Δικαίωμα συμμετοχής:

Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άντρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα. Για τους αθλητές-τριες που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους είναι απαραίτητη εκτός από την εγγραφή τους και η προσκόμιση στη γραμματεία της υπεύθυνης δήλωσης συγκατάθεσης του γονέα με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από επίσημη αρχή.

Κόστος Συμμετοχής:

Το κόστος συμμετοχής του αγώνα για τους αθλητές- τριες είναι 10 ευρώ. Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται: Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, τροφοδοσία και υποστήριξη, μετάλλιο και ελαφρύ γεύμα στον τερματισμό.

Εγγραφές:

Οι εγγραφές έχουν ανοίξει και διεξάγονται μέσω του site μας www.donoussatrailrunning.gr

Ακτοπλοϊκή συγκοινωνία:

Όλοι οι αθλητές που θα δηλώσουν συμμετοχή δικαιούνται έκπτωση 50% στα εισιτήριά τους από και προς Πειραιά με τα πλοία της Blue Star Ferries το διάστημα 25/10/17- 31/10/17.

Οι αθλητές θα πρέπει να είναι στη Δονούσα το αργότερο την πέμπτη 26/10/17 με το πλοίο που αναχωρεί από Πειραιά στις 17.30 μμ.

Επίσης, την Κυριακή 29/10/17 θα υπάρχει έκτακτο πρωινό δρομολόγιο από Δονούσα για Πειραιά με πλοίο της Blue Star Ferries. H ακριβής ώρα αναχώρησης θα ανακοινωθεί σύντομα με νέο δελτίο τύπου.