ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδες - Portarathlon: Και του χρόνου στη Νάξο το διήμερο 20-21 Μαϊου

Portarathlon

Το πετυχημένο διεθνές μίτινγκ συνθέτων αγωνισμάτων «Portarathlon» ετοιμάζεται να διεξαχθεί το 2023 το Σαββατοκύριακο στις 20 και 21 Μαΐου.

Οι διοργανωτές του της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων έχουν ήδη καταθέσει τη συγκεκριμένη ημερομηνία διεξαγωγής και αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα με το καλεντάρι αγώνων του 2023.

Είναι ένα δυνατό ραντεβού των αθλητών του δεκάθλου και των αθλητριών του επτάθλου στις Κυκλάδες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Stivostime το μίτινγκ θα γίνει για άλλη μια χρονιά στη Νάξο, αν και έχουν δείξει ενδιαφέρον και άλλα νησιά των Κυκλάδων να το φιλοξενήσουν. Ποια είναι αυτά; Κυρίως η Μήλος που αναμένεται να έχει έτοιμο το στάδιό της και ήδη έχει πάρει την εκδήλωση των Αιγαιοπελαγίτικων για τον επόμενο Οκτώβριο...  Αλλά Portarathlon έξω από τη Νάξο μοιάζει ως αστείο...  

Να σημειώσουμε ότι από πέρσι ο αγώνας έχει αναβαθμιστεί και ανήκει στην κατηγορία bronze. Δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς πρωταθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό να αγωνιστούν και να πάρουν βαθμούς για το ράνκινγκ.

Ήδη οι διοργανωτές έχουν έρθει σε επαφή με ομάδα Ουκρανών αθλητών που θα έρθει για προετοιμασία και να πάρει μέρος στο μίτινγκ.

Στο περσινό «Portarathlon» νικητής στο δέκαθλο ήταν ο Άρης Περιστέρης με 7.544β. που ήταν ατομικό του ρεκόρ. Δεύτερος ήταν ο Πορτογάλος Μανουέλ Ντίας και τρίτος ο Ουκρανός Βαντίμ Άνταμτσουκ. Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Ουκρανή Ντάρια Ντιχάνοβα με 5.648β. Δεύτερη ήταν η Σοφία Υφαντίδου και τρίτη η Αμερικανίδα Τζεστίνα Μάτσον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News