Εκλογές και απογοήτευση για το γήπεδο

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών η Γενική Συνέλευση του ΑΜΣ Φιλωτίου. Η απερχόμενη διοίκηση έκανε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της και αφού έπραξε αυτά που ορίζει το καταστατικό προχώρησε στην εξαγγελία εκλογών που προγραμματίστηκαν για την Κυριακή 31 Μάιου. Ο πρόεδρος κ. Τσάφος και τα μέλη της διοίκησης έκαναν τον απολογισμό του έργου τους που θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι μεγάλο και γίνεται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Όμως, το βασικό θέμα που κυριαρχεί στο χώρο του αθλητισμού στην ορεινή Νάξο και δη στο Φιλώτι είναι το γήπεδο στις Ρίκες. Διαβάστε στην ιστοσελίδα SportCyclades.gr άρθρο σχετικά με το θέμα με τίτλο «ως πότε η κοροίδια για το γήπεδο» ενώ υπάρχει και η παρέμβαση του Μανώλη Βάβουλα, μέλος της ΕΠΣ Κυκλάδων μέσα από ανοιχτή επιστολή που έχει τίτλο "ένα γήπεδο ζητάμε"... 

« Προβληματισμός επικρατεί σε έναν από τους πιο ιστορικούς συλλόγους των Κυκλάδων όπως είναι αυτός του ΑΜΣ Φιλωτίου, καθώς ο ορεινός σύλλογος της Νάξου έχει πέσει θύμα της αδιαφορίας του Δήμου, πράγμα που τον αναγκάζει τα τρία τελευταία χρόνια να είναι "ο άστεγος σύλλογος των Κυκλάδων" και μάλιστα μέσα στο ίδιο του το νησί να περιπλανιέται σαν πρόσφυγας…. Οι δεκάδες αθλητές που διατηρεί (τμήματα ποδοσφαίρου, στίβου και βόλεϊ) αναγκάζονται να προπονούνται και να αγωνίζονται μόνιμα 20 και 25 χιλιόμετρα μακριά από το χωρίο τους με ότι αυτό συνεπάγεται.

Φυσικά ο Δήμος και οι εκπρόσωποι του ήταν οι μεγάλοι απόντες από την γενική συνέλευση της προηγούμενης Κυριακής, αφού όπως είναι λογικό οι απαντήσεις τους και οι υποσχέσεις τους γύρο το μεγάλο γηπεδικό πρόβλημα δεν θα ήταν ικανές να πείσουν κανέναν, από τη στιγμή μάλιστα που αυτές οι εξαγγελίες ακούγονται πάντα σε κάποιες λαμπερές στιγμές όπως είναι οι πίτες του συλλόγου, όπου βγαίνουν με ευκολία και αβίαστα από τα χείλη των αρμοδίων και είναι κάτι το επαναλαμβανόμενο που ηχεί σαν eco στα αυτιά των ανθρώπων που με μεγάλη προσφορά υπηρετούν τον ΑΜΣ Φιλωτίου.

Για να μην είμαστε άδικοι υπήρξε και η μοναδική εξαίρεση στην συνέλευση που ήταν η παρουσία του προέδρου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννη Τσολάκη, ο οποίος βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ΑΜΣ Φιλωτίου προκειμένου να βρεθεί μία λύση για το γηπεδικό.

Πλέον ο Δήμος Νάξου δεν γίνεται πιστευτός από κανέναν στο Φιλώτι και θα πρέπει να το καταλάβουν κάποιοι αυτό, αφού επί τρία και πλέον χρόνια υπόσχεται μελέτες και κατασκευή γηπέδου, πράγμα που ποτέ όμως δεν τελεσφορεί, ενώ τώρα που οι μελέτες βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση τους, οι άνθρωποι του Φιλωτίου διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το ποσό για την ολοκλήρωση του έργου είναι τόσο μεγάλο που δύσκολα θα καλυφτεί από κάπου, ενώ η τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα δεν είναι κάτι που θα εξυπηρετήσει για την απρόσκοπτη και καθημερινή χρήση του γηπέδου.

«Τα κάστανα από την φωτιά» όμως πάει να βγάλει ο Σύλλογος Φιλωτιτών Αθήνας, ο οποίος πάντα κοντά στη νεολαία του χωριού του πήρε απόφαση ώστε να παραχωρήσει το γήπεδο "Γιάγκος Γρατσίας" (ιδιοκτησίας του) και με την συνδρομή του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ (θα αναλάβει την κυριότητα με όρους) να προχωρήσουν οι εργασίες για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα. Ναι καλά καταλάβατε… θα πρέπει να υπάρξει ιδιωτική πρωτοβουλία ώστε να βρεθεί στέγη για τον σύλλογο της ορεινής Νάξου, αλλά και τα παιδιά των γύρο περιοχών που ο αθλητισμός γι αυτά είναι απαγορευτικός και αυτό όχι από επιλογή τους... αλλά από επιλογή κάποιων αρμοδίων που έχουν πολύ εύκολο το "ΘΑ".

Πολλά λόγια λίγα έργα κύριοι… δώστε στην νεολαία της ορεινής Νάξου χώρους να αθληθεί. Αναλογιστείτε πόσα παιδιά έχετε καταδικάσει να περνάνε την μέρα τους σε μία καφετέρια – καρέκλα – υπολογιστή.

Δώστε τους την ευκαιρία να αθληθούν για να δούμε και εμείς τα ταλέντα της ορεινής Νάξου που στο παρελθόν έχουν φέρει μεγάλες διακρίσεις στο νησί και πλέον δεν υπάρχουν πουθενά…..

Ένα γήπεδο ζητάμε

Μάλιστα το επί σειρά ετών μέλος του ΑΜΣ Φιλωτίου και μέλος της ΕΠΣ Κυκλάδων Μανώλης Βάβουλας με μία επιστολή του εκφράζει τον προβληματισμό του για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Φιλώτι και το μέλλον του Συλλόγου. Δείτε αναλυτικά την επιστολή.

«Ένα γήπεδο ζητάμε……….

Η σκέψη για την δημοσιοποίηση του γηπεδικού προβλήματος του Χωριού μου είναι στο μυαλό καιρό τώρα, όμως η θέση του Προέδρου της επιτροπής πρωταθλήματος στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων που είχα με κρατούσε και δεν ήθελα να δημιουργήσω προβλήματα ως προς την διεξαγωγή τους, η επιστολή αυτή δημοσιεύτηκε στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ την Τρίτη 5 Μαΐου, γι αυτό και το ύφος της γραφής είναι αναγνωριστικού περιεχομένου για το χωριό μου, από τα 19 μου χρόνια λοιπόν που είμαι μέλος του Δ.Σ του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΤΙΟΥ «Ο ΖΕΥΣ» μέχρι και το 2011 όπου και εκλέχθηκα στην ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, κάθε μα κάθε συμβούλιο έπαιρνε δεσμεύσεις από τις Δημοτικές Αρχές ότι ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΤΙΣ ΡΙΚΙΕΣ ή η φυσική έδρα που είχε ο Σύλλογος είναι έτοιμες

Ο σύλλογος σήμερα έχει τμήματα ποδοσφαίρου, βόλεϊ γυναικών, νεανίδων, κορασίδων, τμήμα στίβου, πολιτιστική δραστηριότητα, χορευτικό και διοργανώνει και τα «Μηλώσια» τους θερινούς μήνες με περίπου 1000 συμμετοχές σε όλα τα αθλήματα

Το Φιλώτι είναι ένα χωρίο 20 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Νάξου, είναι το μεγαλύτερο χωριό των Κυκλάδων σε πληθυσμό περίπου 1500 άτομα το χειμώνα, έχει στο νηπιαγωγείο του γύρω στα 50 παιδιά, στο δημοτικό του σχολείο 150 παιδιά και άλλα 150 περίπου φοιτούν στο γυμνάσιο και στα 2 λύκεια της περιοχής, όμως αυτό το χωριό που η νεολαία είναι το 1/3 του χωριού δεν υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις!!!!

Για του λόγου το αληθές υπάρχουν 2 γήπεδα ποδοσφαίρου σε χωμάτινη μορφή και 2 μπασκέτες από το 1991, όλα αυτά τα παιδιά αν θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό έστω και ερασιτεχνικά θα πρέπει να διανύσουν καθημερινά μια χιλιομετρική απόσταση 40 ολόκληρων χιλιομέτρων για να προπονηθούν.

Ας αναλύσουμε τι γίνεται με τα γήπεδα ποδοσφαίρου, στο ένα γήπεδο από αυτά ήταν η φυσική έδρα του ιστορικού ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΤΙΟΥ «Ο ΖΕΥΣ» με έτος ιδρύσεως το 1952 και από το 1980 αδιάκοπα συμμετάσχει στα πρωταθλήματα της Ποδοσφαιρικής Ένωσης Κυκλάδων, έτος που ιδρύθηκε και η εν λόγο Ένωση, το 2010 όμως έκλεισε μετά από την απόφαση των ομάδων του νομού να διεξάγονται οι ποδοσφαιρικοί αγώνες σε γήπεδα με φυσικό ή συνθετικό χλοοτάπητα. Το δεύτερο γήπεδο δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, όμως είναι ακόμη στην κατάσταση που έμεινε το 2002, από τότε οι κάτοικοι του χωριού κάθε χρόνο ακούνε για μελέτες και έργα για την αποπεράτωση του, αλλά έργο δεν βλέπουν…. το ίδιο συμβαίνει και με το κλειστό γυμναστήριο που τους είχαν υποσχεθεί το 2008 μια αντίστοιχη δέσμευση, τις ίδιες ημέρες στην Πάρο για κλειστό γυμναστήριο παίρνει σάρκα και οστά στις αρχές του 2015….στο Φιλώτι γιατί όχι;

Την Κυριακή 10 Μαΐου θα είναι η τρίτη γενική απολογιστική συνέλευση και θα προκηρυχτούν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ, όμως σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου δεν συζητάει κανείς ότι θα βάλει υποψηφιότητα……

Με εκτίμηση

Βάβουλας Εμμανουήλ»

Πηγή: SportCyclades.gr