Εκτός Α1 ο Παναθηναϊκός, αγωνία για Πανναξιακό. Τι δείχνει η επόμενη μέρα στην Α1 βόλεϊ

Σήμερα Τρίτη 25 Ιουλίου και εκπνέει η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών και ο Παναθηναϊκός όπως όλα δείχνουν δεν θα συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα.

Οι πράσινοι, που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, ζήτησαν επισήμως από την ΕΟΠΕ να τους δοθεί παράταση ολίγων ημερών προκειμένου να μπορέσουν να δουν αν μπορούν να σώσουν την κατάσταση, αλλά οι πληροφορίες του Sportsfeed αναφέρουν ότι η απάντηση που δόθηκε ήταν αρνητική.

Η Ομοσπονδία δε θα μπορούσε να δώσει παράταση για μία και μόνο ομάδα, με αποτέλεσμα αυτό το όχι να μοιάζει τη δεδομένη χρονική στιγμή ως την οριστική ταφόπλακα στη γυναικεία ομάδα του τριφυλλιού!

Ανάλογη αγωνία επικρατεί και για τον Πανναξιακό, που επίσης βρίσκεται σε διοικητικό αδιέξοδο (στον ΠΑΟ υπενθυμίζουμε ότι εδώ και 20 ημέρες υπάρχει διοίκηση Πρωτοδικείου) κι αν τελικά δεν δηλώσει κι αυτός συμμετοχή, τότε η Ομοσπονδία θα πρέπει να πάρει την απόφαση για το αν καλυφθούν οι θέσεις ή αν το πρωτάθλημα διεξαχθεί με 10 ομάδες.

Στην πρώτη περίπτωση το πρόβλημα έχει να κάνει με το ποιες θα είναι οι ομάδες, καθώς η νεοσύστατη Pre League μετά κόπων και βασάνων έχει 12 ομάδες. Λογικά δικαιούται μια θέση η ΧΑΝΘ η μοναδική ομάδα που δεν βρέθηκε στην Α1 από το τουρνουά ανόδου της Α2, αλλά τυχόν απώλεια της θα δημιουργήσει κενό στη νέα κατηγορία…

Υπάρχει βέβαια και η λύση της wild card, η οποία είχε εφαρμοστεί από την ΕΟΠΕ και πριν τρία χρόνια (αποχώρηση Βριλησσίων) αλλά ο Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός που είχε καταθέσει αίτημα το απέσυρε και η Ομοσπονδία έτρεχε στα δικαστήρια επί μήνες με τον ΖΑΟΝ (που διεκδικούσε επίσης τη θέση).

Αλλαλούμ στην Α1 γυναικών

 

Και πλέον αρχίζουμε να μιλάμε για την απαξίωση του γυναικείου βόλεϊ στην Ελλάδα, καθώς την επόμενη σεζόν αν το πρωτάθλημα διεξαχθεί χωρίς την συμμετοχή του Πανναξιακού και του Παναθηναϊκού το πιο πιθανό είναι να γίνει με δέκα ομάδες αντί για δώδεκα. 

Αν συμβεί αυτό θα έχουμε κάτι που δεν έχει προηγούμενο... Να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Α1 και να μην υποβιβαστεί καμία (!!!!) ομάδα κάτι που βάσει της προκήρυξης είναι ξεκάθαρο. 

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η αναταραχή στην Α1 κατηγορία θα είναι κάτι παραπάνω από καταστροφική για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, για τις αθλήτριες αλλά και για τους συλλόγους. 

Ήδη φημολογείται πως σωματεία έχουν "παγώσει" μεταγραφές ξένων αθλητριών καθώς με βάση τα παραπάνω δεν κρίνεται απαραίτητη η ενίσχυση των ομάδων ώστε να είναι δυνατές και ανταγωνιστικές με στόχο να παραμείνουν στην κατηγορία. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως η ομοσπονδία δείχνει να μην μπορεί να διαχειριστεί τα πρωταθλήματα που διοργανώνει χωρίς βέβαια να είναι αποκλειστική της ευθύνη καθώς τα σωματεία που αποχωρούν είναι ουσιαστικά οι κύριοι υπεύθυνοι.

Με πληροφορίες από το sportsfeed.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News