Ελλάδα: Ανακαλείται η απόφαση για επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα

Το φιλί της ζωής που ζητούσε το ποδόσφαιρο και είχε την ελπίδα ότι θα το βρει με το σταδιακό άνοιγμα των γηπέδων στους φιλάθλους, για την ώρα .. παγώνει.. Κι αυτό γιατί την ανάκληση της απόφασης για παρουσία έστω και περιορισμένου (έως 3.500 θεατών) αριθμού φιλάθλων στα γήπεδα ανακοίνωσε η κυβέρνηση το πρωί της Τρίτης με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η διεξαγωγή αγώνων έστω και με λίγους φιλάθλους, τη στιγμή που απαιτείται η αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην δούμε απόψε και αύριο θεατές στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Ολυμπιακού (κόντρα στη Μαρσέιγ) και του ΠΑΟΚ (κόντρα στην Ομόνοια)

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακαλείται η απόφαση για την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ο Πρωθυπουργός λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση  κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί και στην Ελλάδα, έκρινε ότι η διεξαγωγή αγώνων έστω και με λίγους φιλάθλους, τη στιγμή που απαιτείται η αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες.

Σημειώνεται ότι η μη τήρηση των μέτρων από τους πολίτες, τα συνεχόμενα φαινόμενα των υπαίθριων πάρτι και των συναθροίσεων, σε εξωτερικούς χώρους, έχουν θορυβήσει τους ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι βλέπουν την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού.

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων στο σύνολο της χώρας είναι πλέον σε επίπεδα άνω των 400, ενώ αυξημένος είναι και ο αριθμός των θανάτων που καταγράφονται καθημερινά.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 438 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 11 επιπλέον θανάτους. Ο αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας έχει φτάσει τις 25.802 και οι θάνατοι λόγω COVID-19 τους 520.

Διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονταν χθες το απόγευμα 85 ασθενείς της νόσου. Από τα 438 νέα κρούσματα, τα 388 χαρακτηρίζονται ως «εγχώρια» και εξ αυτών τα 175 εντοπίστηκαν στην Αττική, 49 στη Θεσσαλονίκη –υπενθυμίζεται ότι έως και πριν από 14 ημέρες ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης ήταν κατά κανόνα μονοψήφιος–, 28 στις Σέρρες, 21 στην επιδημιολογικά «κόκκινη» Κοζάνη και 8 στα Ιωάννινα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News