Ελλάδα: Ανοίγει ο αθλητισμός, χαμόγελα για τον Πανναξιακό ΑΟ (04/04)

Πανναξιακός ΑΟ

Χρειάστηκε να φτάσουμε μέσα Μαρτίου.. Να δούμε τα κρούσματα στα 3000 σε ημερήσια βάση, να μάθουμε ότι οι Λοιμωξιολόγοι να είναι σε ανοιχτή …. κόντρα με τους παράγοντες του αθλητισμού (σ.σ. κανείς δεν πιστεύει κάτι τέτοιο βέβαια) σύμφωνα με τους ανθρώπους της Κυβέρνησης, για να δούμε  ερασιτεχνικά πρωταθλήματα επιτέλους να επανεκκινούν. Η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας άναψε το Σάββατο (20/3) το "πράσινο φως", ούτως ώστε δέκα εξ αυτών να μπουν και πάλι σε κανονική αγωνιστική δραστηριότητα έπειτα από καιρό που ήταν σε καθεστώς... Lockdown.

Οι λοιμωξιολόγοι συνεδρίασαν και αποφάσισαν ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να ξεκινήσουν εκ νέου οι αγώνες σε Α1 πόλο ανδρών και γυναικών, Α1 χάντμπολ ανδρών και γυναικών, Α1 μπάσκετ γυναικών και η Α2 ανδρών, το πρωτάθλημα της Football League στο ποδόσφαιρο, το πρωτάθλημα σάλας, η Γ' Εθνική ποδοσφαίρου και η Α' Εθνικών των γυναικών.

Η δράση σε κάποια πρωταθλήματα μπορεί να ξεκινήσει στις 22 Μαρτίου, σε άλλα (με συμμετοχή της Σαντορίνης στο ποδόσφαιρο) στις 27 και 28 Μαρτίου και σε κάποια όπως η Γ' Εθνική με παρουσία ομάδων των Κυκλάδων στις αρχές του επόμενου μήνα (3 και 4 Απριλίου). Πλέον, το μπαλάκι βρίσκεται στις αρμόδιες ομοσπονδίες, οι οποίες θα κληθούν να αποφασίσουν τον τρόπο και το πρόγραμμα της επανεκκίνησης, από την στιγμή που έχουν πάρει το "πράσινο φως" από τους ειδικούς.

Θυμίζουμε άλλωστε ότι η ΕΟΠΕ, παρότι αρχικά υπήρχε η προοπτική για επανέναρξη της Volley League Γυναικών, αποφάσισε την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, αφού δεν έβγαιναν οι ημερομηνίες και το ερώτημα είναι εάν θα δούμε τουρνουά κορωνοϊού όπως είχαν αφήσει να εννοηθεί τις προηγούμενες ημέρες ή απλά θα πάνε τα κορίτσια σπίτι τους... .

Όπως και να έχει, το σημαντικό είναι ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός βγαίνει από τη ναφθαλίνη και ζωντανεύει ξανά. Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, προκειμένου για να περιοριστούν στο μέγιστο δυνατό τα κρούσματα κορονοϊού.

"Οι Λοιμωξιολόγοι μάς άκουσαν & έδωσαν "πράσινο φως": Ξεκινούν άμεσα αγώνες στα πρωταθλήματα πόλο & χάντμπολ ανδρών/γυναικών, μπάσκετ γυναικών, Football League & ποδόσφαιρο σάλας. Από Απρίλιο ποδόσφαιρο γυναικών, Γ' Εθνική & Α2 μπάσκετ, αλλά και προπονήσεις στο μπιτς βόλεϊ", έγραψε στο twitter ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες", που συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα και ενέκρινε την επανεκκίνηση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων για τα πρωταθλήματα

A1 υδατοσφαίριση ανδρών (από 22/03/2021)

• A1 χειροσφαίριση ανδρών (από 22/03/2021)

• A1 καλαθοσφαίριση γυναικών (από 22/03/2021)

• A1 υδατοσφαίριση γυναικών (από 27/03/2021)

• A1 χειροσφαίριση γυναικών (από 27/03/2021)

• Football League ποδόσφαιρο (από 28/3/2021)

• Α' Εθνική ποδοσφαίρου Σάλας (από 28/3/2021)

• Α2 καλαθοσφαίρισης ανδρών (από 3/4/2021)

• Γ’ Εθνική Ποδόσφαιρο (από 4/4/2021)

• Α΄ Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικών (από 4/4/2021)

αλλά και προπονήσεις πετοσφαίρισης επί άμμου (μπιτς βόλεϊ) με δεδομένο πως διεξάγονται σε ανοικτούς χώρους και οι συμμετέχουσες ομάδες αποτελούνται από δύο μόνο αθλητές/αθλήτριες.

Τα μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, μη παραβλέποντας το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, τόνισαν ότι:

• οι διοργανώσεις αυτές αποτελούν ουσιαστικά επαγγελματική απασχόληση για τους συμμετέχοντες αθλητές,

• δεν αποτελούν επιβαρυντικό παράγοντα στην μετάδοση της νόσου στην κοινότητα,

• ήδη διεξάγονται στις περισσότερες χώρες με δυσμενέστερο της χώρας μας επιδημιολογικό προφίλ και

• ταυτοχρόνως βοηθούν στην ψυχαγωγία του γενικού πληθυσμού -ειδικά όταν μεταδίδονται από ΜΜΕ- κατά τα πρότυπα των ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών που ήδη προβάλλονται και οι συμμετέχοντες σε αυτές ακολουθούν επίσης αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News