Ελλάδα: Αντίο στον Χρίστο Χαραλαμπόπουλο

Φτωχότερη από σήμερα η αθλητική (και όχι μόνο) δημοσιογραφία.... Ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος πέθανε σήμερα (6/9) στα 58 του χρόνια, αφού πάλεψε καιρό με ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε, βυθίζοντας στο πένθος τον κόσμος της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα. 

Έφυγε νωρίς καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, ενώ το τελευταίο διάστημα παρουσιάστηκαν επιπλοκές στην κατάστασή του, η οποία επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να μην καταφέρνει να κερδίσει μία ακόμα από τις πολλές μάχες που έδωσε στη ζωή του.

Ο αρθρογράφος, συγγραφέας -με μεταφράσεις και εκδόσεις διηγημάτων στο ενεργητικό του- αλλά και ραδιοφωνικός παραγωγός, γεννήθηκε στον Πειραιά, σπούδασε Θεολογία και Δημοσιογραφία, ενώ ακολούθησε μια πολυεπίπεδη καριέρα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Εργάστηκε σε πλήθος περιοδικών και εφημερίδων, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και την κρατική τηλεόραση, ενώ διετέλεσε ανταποκριτής στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες και υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Μάλιστα, είχε περάσει αρκετά καλοκαίρια και στις Κυκλάδες, είτε μιλάμε για τη Νάξο ή τις Μικρές Κυκλάδες απολαμβάνοντας την ηρεμία που του πρόσφεραν τα νησιά μας εδώ...

Καλό σου ταξίδι Χρίστο.. Σε ευχαριστούμε για την πλούσια παρακαταθήκη που άφησες σε όλους εμάς... Τόσο εντός όσο κι εκτός των δημοσιογραφικών θεωρείων ...

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News