Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΕλλάδα: Από 29 Ιουνίου ανοίγουν και τα γυμναστήρια

Ελλάδα: Από 29 Ιουνίου ανοίγουν και τα γυμναστήρια

|

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης έδωσε την είδηση για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων – Τί είπε για την Μαζική Εστίαση και ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανοίξουν στις 25 Μαϊου τα κέντρα διασκέδασης – Η επανεκκίνηση των επιχειρήσεων του τρίτου «κύματος» της κανονικότητας «ξεκίνησε ομαλά» 

«Είμαστε στην αρχή μας σπουδαίας εβδομάδας, καθότι ολοκληρώθηκε το άνοιγμα των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον Θέμα 104,6 και στους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη.

Η επανεκκίνηση των επιχειρήσεων του τρίτου «κύματος» της κανονικότητας «ξεκίνησε ομαλά» τόνισε ο κ. Παπαθανάσης και πρόσθεσε πως «τα μέτρα που έχουμε ανακοινώσει, τα τηρούν», παρά την αυστηρότητά τους. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται η τήρηση των αποστάσεων, ο αριθμός των πελατών που επιτρέπεται βάσει των τετραγωνικών μέτρων, αλλά και η χρήση μάσκας,την οποία πρέπει να φορούν πελάτες και προσωπικό «εντός των καταστημάτων των εμπορικών κέντρων».

Απαντώντας αναφορικά με τον αριθμό των οργανωμένων ακτών που άνοιξαν το Σαββατοκύριακο, «κάποιες παραλίες πρόλαβαν και άνοιξαν και κάποιες άλλες όχι, γιατί δεν πρόλαβαν να γίνουν οι μισθώσεις από τους δήμους», τόνισε ο κ. Παπαθανάσης, ενώ υπενθύμισε πως για τις 29 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα των γυμναστηρίων (φωτό αρχείου από το Genesis Naxos και με τα κορίτσια του Πανναξιακού ΑΟΝ σε δράση… Εννοείτε ότι με τα νέα δεδομένα τέτοια εικόνα δεν θα δούμε)  . Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Παπαθανάσης, όλα τα γυμναστήρια της χώρας είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν στις 29 Ιουνίου και έως τότε ο κλάδος βρίσκεται σε αναστολή με ό,τι αυτό συνεπάγεται γι’ αυτές τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους.

Σημειώνεται ότι μιλώντας στο insider.gr, ο Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων, Δώρος Κλεοβούλου τις προηγούμενες μέρες είχε επισημάνει πως οι ιδιοκτήτες του κλάδου βρίσκονται στον «αέρα» αναφορικά με την επναλειτουργία τους και πως αυτό που συμβαίνε είναι καταστροφικό καθώς το τρίμηνο Μάρτιος -Απρίλιος – Μάιος είναι η περίοδος που  έχουν το 40% του ετήσιου τζίρου».

Αναφορικά με την ολική επαναφορά του κλάδου της εστίασης την επόμενη Δευτέρα, το σύνολο των καταστημάτων μπορούν να λειτουργήσουν εφόσον διαθέτουν υπαίθριους ή ημιυπαίθριους χώρους σημείωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, ενώ εντός του Ιουνίου θα λειτουργήσουν και εκείνες οι επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν υπαίθριο και ημιυπαίθριο χώρο, πρόσθεσε. Επιπλέον, στις 25 Μαΐου θα ανοίξουν και τα καφέ μπαρ, όχι όμως τα κέντρα διασκέδασης.

Ο κ. Παπαθανάσης υπενθύμισε, ωστόσο, ότι και στην περίπτωση της εστίασης, «υπάρχουν οι αποστάσεις» που πρέπει να τηρούνται, αλλά και τα μέσα προστασίας, δηλαδή μάσκα για τους εργαζόμενους στην κουζίνα και ασπίδα προσώπου για τους σερβιτόρους, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν καλύτερα τους πολίτες. «Η πολιτεία δεν θέλει να επιβάλλει πρόστιμα», εξήγησε ο κ. Παπαθανάσης στην ίδια κατεύθυνση, παρότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι παρόντες, δήλωσε.

Ως προς την επίσπευση της επιστροφής στην κανονικότητα, «όλα είχαν μπει σε ένα πρόγραμμα. Το πρόγραμμα έχει τηρηθεί», τόνισε, ενώ απέκλεισε κάθε μορφή πίεσης προς αυτήν την κατεύθυνση, υπενθυμίζοντας ότι η «ειδική επιστημονική επιτροπή απαρτίζεται από πολλούς επιστήμονες και δεν μπορούν να δεχθούν πίεση».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τα επίπεδα της αγοραστικής κίνησης, «στην αρχή ο κόσμος ήταν διστακτικός να βγει έξω», τόνισε ο Υφυπουργός, αλλά επισήμανε ότι στη συνέχεια τα «στοιχεία που έχουμε είναι με θετικό πρόσημο», κατέληξε.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη