Ελλάδα - Αυγενάκης: Στον Εισαγγελέα η υπόθεση απόπειρας βιασμού υπαλλήλου στην Ομοσπονδία Μπάσκετ

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων, διαβίβασε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, καταγγελία υπαλλήλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κατά μέλους του προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΚ.

Ο δράστης δεν έχει κατονομαστεί δημόσια, αλλά πρόκειται για παράγοντα με πολυετή θητεία σε κομβικές διοικητικές θέσεις της ΕΟΚ και μέλος του προεδρείου. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές της Ομοσπονδίας λόγω ορίου ηλικίας.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΟΚ διέπραξε σε βάρος της το 2014 (σ.σ. σε διεθνές τουρνουά στην Κρήτη) τα εγκλήματα της απόπειρας βιασμού, της σεξουαλικής παρενόχλησης κατ’ εξακολούθηση, και της κατάχρηση εξουσίας προς το πρόσωπό της.

Η ανακοίνωση του υφυπουργείο Αθλητισμού έχει ως εξής: «Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων, διαβίβασε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, καταγγελία υπαλλήλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κατά μέλους του προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΚ. Η υπάλληλος καταγγέλλει το υψηλόβαθμο μέλος της διοίκησης της ΕΟΚ για απόπειρα βιασμού της το 2014, σεξουαλική παρενόχληση κατ’ εξακολούθηση, εκδικητικές συμπεριφορές και κατάχρηση εξουσίας προς το πρόσωπό της».

 

ΕΟΚ καταγγελία για Πολιτικό παιχνίδι

Να σημειώσουμε εδώ ότι όπως ανέφερε στις δηλώσεις του, ο δικηγόρος του θύματος, Απόστολος Λύτρας, η υπάλληλος προσπάθησε και στο παρελθόν να καταγγείλει τα όσα είχαν συμβεί στην Ομοσπονδία αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση και στήριξη από κανέναν.

Η αντίδραση από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης; Εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία συνδέει την συγκεκριμένη καταγγελία με τις εκλογές και η οποία μάλλον προκαλεί αλγεινή εντύπωση, ενώ για το θέμα - σύμφωνα με τον δικηγόρο του θύματος - έχει ενημερωθεί και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ έχει ως εξής:

«Λίγο πριν από τις εκλογές, η επιχείρηση ανάδειξης φερόμενης καταγγελίας και ειδικά ο τρόπος αυτής μέσω διαρροών, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και υπόνοιες. Τα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΟΚ θα επιληφθούν άμεσα επί των δημοσιευμάτων με κάθε νόμιμο μέσο. Ουδείς υπεράνω της δικαιοσύνης και της αλήθειας. Το ελληνικό μπάσκετ, 6ο στον κόσμο και 3ο στην Ευρώπη, δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν και από τίποτα»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News