Ελλάδα: “Calisthenics”, ο τρόπος εκγύμνασης που εντυπωσιάζει

Μήπως ο όρος “Calisthenics” σας κάνει να σκεφτείτε τους ανθρώπους σε ρετρό ενδυμασία να κάνουν push-ups κατά τη διάρκεια της γυμναστικής ή μια στρατιωτική βάση όπου γίνεται εκπαίδευση; Και πολύ καλά κάνετε!

Της Μίνας Κοκορέλη

Στην σύγχρονη εποχή λόγω του uber trendy fitness, το Fitnovation, ένας αθλητικός πολυχώρος εισαγάγει τον όρο Calisthenics, που έχει απομείνει μερικές δεκαετίες πίσω. Στην πραγματικότητα, όμως είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ρουτίνας κάθε ατόμου όταν γυμνάζεται και, στην πραγματικότητα, πιθανότατα ήδη τα γυμνάζεστε σύμφωνα με το πρόγραμμα Calisthenics.

Δεν χρειάζεστε εξοπλισμό.

Η ομορφιά των ασκήσεων Calisthenics είναι ότι μπορείτε να τις κάνετε οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή, το μόνο που χρειάζεστε είναι το σώμα σας. Είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος για να οικοδομήσουμε μάζα και δύναμη χωρίς τη χρήση βαρών.

Μπορείτε να αυξήσετε τη δύναμη.

Μπορείτε να πετύχετε πολλά χρησιμοποιώντας μόνο το δικό σας σωματικό βάρος. Είναι αλήθεια ότι θα φτάσετε σε ένα ορισμένο μέγιστο σημείο ανάπτυξης μυών, επειδή η μυϊκή μάζα προέρχεται από την προοδευτική αντίσταση και θα υπάρξει πάντα τόσο μεγάλη αντίσταση από το δικό σας σώμα. Χρησιμοποιήστε ανυψωμένες επιφάνειες για να αλλάξετε τη γωνία των ασκήσεων, αυξάνοντας το ποσοστό του σωματικού βάρους που σηκώνετε. Χρησιμοποιήστε επίσης κάθετες επιφάνειες για να προκαλέσετε το σώμα σας με νέους τρόπους. Πηγαίνετε πιο γρήγορα, πιο αργά, μακρύτερα, ανάποδα ή αυξήστε την εμβέλειά σας για να συνεχίσετε να προκαλείτε τις σωματικές και τις διανοητικές ικανότητες σας.

Θα δώσετε καλύτερη μορφή στο σώμα σας.

Όταν χρησιμοποιείτε ελεύθερα βάρη ή μηχανήματα, μπορείτε να αυξάνετε τη δύναμη και τη μυϊκή σας μάζα. Ωστόσο, οι άνθρωποι συχνά καταλήγουν να χρησιμοποιούν υπερβολική αντίσταση σε ένα μηχάνημα ή να σηκώνουν βάρη που είναι πολύ βαριά και οδηγούν σε αντιστάθμιση, δηλαδή η άσκηση δεν εκτελείται σωστά. Ο τρόπος εκγύμνασης Calisthenics σας δίνει την απαραίτητη σταθερή βάση αντοχής για το πότε / αν έχετε ενσωματώσει εξωτερική αντίσταση στην εκπαίδευσή σας.

Δουλεύεις την κάθε μυϊκή ομάδα.

Οι ασκήσεις Calisthenics περιλαμβάνουν τη χρήση ολόκληρου του σώματος και όχι την έμφαση ορισμένων μυών σε αντίθεση με άλλους. Η δύναμη διοχετεύετε από το κάτω μέρος των ποδιών σας μέχρι τα άκρα των δακτύλων σας, ενεργοποιόντας όλο το σώμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News