Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΕλλάδα: Ελπίδες για αγώνες και στο βόλεϊ ...

Ελλάδα: Ελπίδες για αγώνες και στο βόλεϊ …

|

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς άφησε ανοιχτό παράθυρο και για άλλα αθλήματα αρκεί να κάνουν υποχρεωτικά ένα τεστ την εβδομάδα – Πιέσεις για το βόλεϊ και λόγω εθνικής

Ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο, για ακόμη μια φορά, να ανάψει το πράσινο φως και στα υπόλοιπα αθλήματα, πλην ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση, Και με δεδομένο ότι έχουμε πιέσεις κυρίως από τους αθλητές – τριες του βόλεϊ δεν αποκλείεται την επόμενη εβδομάδα να μπουν και πάλι στο γήπεδο… Γι αυτή την εβδομάδα το θεωρούμε απίθανο…

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις αλλά «χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία» όπως είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα δώσει το «οκ» σε όποιον ακολουθήσει το πρωτόκολλο της Super League που μεταξύ άλλων προβλέπει ένα υποχρεωτικό τεστ για τους αθλητές κάθε εβδομάδα.

Φυσικά δεν αναφέρεται σε περιοχές που είναι σε κατάσταση συναγερμού όπως η Θεσσαλονίκη. «Δεν στοχοποιούμε καμία κατηγορία. Προασπίζουμε το σύστημα υγείας, πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την υπερμετάδοση του ιού. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις. Στη Super League 1 εφαρμόζονται τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα, γίνονται τεστ μοριακά ελέγχου κάθε εβδομάδα. Είμαστε ανοικτοί και για τη Super League 2 και για άλλες κατηγορίες, αλλά χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία. Δεν μπορώ να ακούω ότι διαλύεται ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Υπομονή ένα μήνα. Είναι ώρα ευθύνης, να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Η Κυβέρνηση έρχεται να στηρίξει οικονομικά τις κατηγορίες που πλήττονται».

Ενδιαφέρουσα είναι άλλωστε και η ανάρτηση που έγινε λίγο νωρίτερα από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κο Αυγενάκη που αλλάζει τα δεδομένα όσον αφορά τις δράσεις στις τρεις περιοχές, τις Κίτρινες, Κόκκινες και Γκρι…

Εκ μέρους της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διευκρινίζονται τα εξής σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν, ανά περιοχή, ανάλογα με τις ανακοινώσεις της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και τις ισχύουσες ΚΥΑ  υπ. αριθμ. 4829Β’/02-11-2020  και 4831Β΄/02-11-2020:

1.Περιοχές επιπέδου Α – Επιτήρησης

·Προπονήσεις χωρίς θεατές.

  • Χωρητικότητα εγκαταστάσεων για ατομικές ή ομαδικές προπονήσεις : μείωση χωρητικότητας στο 75% του μέγιστου αριθμού αθλούμενων του Παραρτήματος της ισχύουσας ΚΥΑ (αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ :

  •   στην Ενότητα «Νομοθεσία»).

·Αγώνες ατομικών αθλημάτων, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα αγωνιστικά πρωτόκολλα εντός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, μόνο με τους απαραίτητους συντελεστές, χωρίς θεατές.

·Αναστολή επίσημων και φιλικών αγώνων σε όλες τις εθνικές και τοπικές κατηγορίες ομαδικών αθλημάτων, με εξαίρεση τους αγώνες των ομάδων στα πρωταθλήματα Super League 1 και Basket League.

·Αγώνες εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, με όριο 50 συμμετέχοντες στις αγωνιστικές διαδικασίες, με βάση το εγκεκριμένο από την Υ.Ε.Ε.-ΓΓΑ υγειονομικό πρωτόκολλο της διοργάνωσης.

  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι, κατά τη διάρκεια της άσκησης.

 

2.Περιοχές επιπέδου Β –Αυξημένου κινδύνου:

  • Επιτρέπεται η ατομική άσκηση σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (χωρίς προπονητή), εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.

  • Αναστολή δραστηριοτήτων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Εξαιρούνται της αναστολής: α) λειτουργία για προπονήσεις και αγώνες της Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League), ποδοσφαίρου (Super League 1) και άλλων εγχώριων και διεθνών πρωταθλημάτων χωρίς την παρουσία θεατών, β) ευρωπαϊκοί αγώνες (Champions League, Europa League, Euroleague) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των UEFA, FIBA, Euroleague γ) χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.)  για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας για παγκόσμια, πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του έτους 2021.

  • Οι αθλητικές εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές εκτός από τα γήπεδα αντισφαίρισης, γκολφ, τις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις, ανοικτά σκοπευτήρια, προπονητήρια τοξοβολίας, ιππασίας, όπου επιτρέπεται η ατομική άσκηση (χωρίς προπονητή) με τις εξής διευκρινίσεις:

  • Ιστιοπλοΐα: επιτρέπεται η παρουσία συνοδού ασφαλείας με άλλο σκάφος.

  • Αντισφαίριση: επιτρέπεται η άσκηση με 4 αθλούμενους ανά γήπεδο (χωρίς προπονητή).

  • Στάδια, κολυμβητήρια, γήπεδα, κλειστά γυμναστήρια παραμένουν κλειστά (εκτός των όποιων προαναφερόμενων εξαιρέσεων).

  • Αναστολή δραστηριοτήτων αθλητικών εγκαταστάσεων και κάθε είδους αθλητικών δραστηριοτήτων μαζικού, εναλλακτικού, πνευματικού ή ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

  • Αγώνες εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων: δεν επιτρέπονται.

  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι, κατά τη διάρκεια της άσκησης.

 

  1. Περιοχές επιπέδου Γ – Συναγερμού:

 

  • ΑΝΑΣΤΟΛΗ κάθε αθλητικής δραστηριότητας.

  • Εξαιρούνται της αναστολής: 

    • οι προπονήσεις των ομάδων Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου (Super League 1) και της Α1 Εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League)

    • οι ευρωπαϊκοί αγώνες (Champions League, Europa League, Euroleague, BCL) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των UEFA, FIBA, Euroleague.

  • Επιτρέπεται ατομική άσκηση ΜΟΝΟ σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (χωρίς προπονητή)

  • Επιτρέπονται οι μετακινήσεις από τις περιοχές επιπέδου Γ προς άλλες περιοχές, λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων, για τις εξής περιπτώσεις:

    • ομάδες Super League 1, Basket League

    • διεθνείς αθλητές/ προπονητές/ διαιτητές, έχοντας απαραίτητα βεβαίωση της οικείας ομοσπονδίας/ διοργανώτριας αρχής και μετά από σχετική ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. 

  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι, κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Τα περιοριστικά μέτρα θα επανεκτιμώνται ανάλογα με τη γενικότερη επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες