Ελλάδα: Η Κοσμά στο δρόμο για την Ελβετία και ...τίτλοι τέλους για τη Volleyleague Γυναικών

Και η πόρτα που άνοιξε η Μαρία Οικονομίδου όπως φαίνεται δεν κλείνει τόσο εύκολα. Αντίθετα, κάθε μέρα θα ανοίγει όλο και περισσότερο: Η Λαμπρινή Κωνσταντινίδου πήγε Ισραήλ, η Μανωλίνα Κωνσταντίνου Ουγγαρία κα η Σοφία Κοσμά παίρνει το δρόμο για την Ελβετία και δη την Σαφχάουζεν. Α και η Νάσια Λιάγκη (πρώην παίκτρια του Πανναξιακού ΑΟΝ) ταξιδεύει στην Ισπανία και δη στην Εμεβέ Λούγκο....

Οσο για το πρωτάθλημα; Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα volleyplanet.gr απλά είναι θέμα χρόνου πότε θα πέσουν οι τίτλοι τέλους και το ερώτημα είναι «θα υπάρχει αύριο στο γυναικείο βόλεϊ;» …

Σε μια ακόμα πολύωρη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ομάδων της Α1 γυναικών μαζί με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Γιώργο Καραμπέτσο, η ισχυρή πλειοψηφία συμφώνησε πως οι ημερομηνίες δεν βγαίνουν, η υπομονή για την όποια επανέναρξη εξαντλήθηκε μαζί με ότι συνεπάγεται αυτής και το επόμενο βήμα θα είναι να ενημερώσουν τις αθλήτριές τους να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους για το υπόλοιπο της σεζόν.

Η 15η Δεκέμβρη πέρασε, νέα ΚΥΑ με έστω επανέναρξη προπονήσεων δεν υπήρξε, οι ομάδες δέχονται ποικιλοτρόπως πιέσεις ακόμα και από τις ίδιες τις αθλήτριές τους που έχουν προτάσεις από το εξωτερικό προκειμένου να μην έχουν μια παντελώς χαμένη σεζόν.

Μ’ αυτά και μ αυτά και με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό, το Μαρκόπουλο και τις Αμαζόνες που θέλησαν να δώσουν μια πίστωση χρόνου στην επανεκκίνηση, οι υπόλοιπες έντεκα ομάδες συμφώνησαν σε κοινή τοποθέτηση/επιστολή που ουσιαστικά θα βάζει και ένα τέλος στη φετινή σεζόν, τουλάχιστον ως προς τα δεδομένα που είχε ξεκινήσει!

Να σημειωθεί ότι πολλές ομάδες ήδη είχαν αφήσει αθλήτριές τους ελεύθερες (ΠΑΟΝ, Θέτιδα) ενώ αρκετές (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός κα) είχαν και έχουν αθλήτριες στο «περίμενε…» με την πίστη ότι κάτι θα ξεκινούσε! Από αύριο φαίνεται ότι κι άλλες ομάδες θα το επισημοποιήσουν προς τις βολεϊμπολίστριες.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News