Ελλάδα: Η Ναξιώτισσα Σκάρκου και πάλι έκλεψε την παράσταση στα 10 χιλιόμετρα

Το περασμένο Μάρτιο εξέπληξε τους πάντες τερματίζοντας στην τρίτη θέση των 5χλμ στο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Τώρα αποφάσισε να κατέβει στα 10 χιλιόμετρα στο πλαίσιο του Μαραθωνίου όπου και πάλι ήταν εντυπωσιακή.

Ο λόγος για την 13χρονη πια Γλυκερία Σκάρκου -με καταγωγή από τις Τρίποδες Νάξου - τερμάτισε σε 37:41 επίδοση που της χάρισε την τέταρτη θέση στις γυναίκες (!!!) και την 34η στο σύνολο.

Φυσικά, πρόκειται για μία ακόμα εξαιρετική παρουσία από τη 13χρονη η οποία μετά το τέλος της προσπάθειας της μίλησε στην ΕΡΤ και αρχικά τόνισε: "Είχα το όριο ηλικίας και το εκμεταλλεύτηκα. Ήταν ένας πάρα πολύ ωραίος αγώνας και σίγουρα θα ξαναέτρεχα 10 χιλιόμετρα".

Σε ερώτηση για τις διαφορές ανάμεσα στα 5 και τα 10 χλμ είπε: "Ήταν πιο εύκολο από ότι περίμενα. Υπήρχε κόσμος στη διαδρομή που μας εμψύχωνε και ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας".

Τέλος αποκάλυψε το στόχο της να τρέξει κάποια στιγμή σε Μαραθώνιο: "Το ελπίζω. Δυστυχώς ακόμα δεν γίνεται, όταν μεγαλώσω θα ήθελα πάρα πολύ". Και ποτέ δεν ξέρεις, ίσως να την δούμε και στον Μαραθώνιο στο μέλλον 

Πηγαίνει στην 1η Γυμνασίου πλέον, και όπως δήλωσε "τα μαθήματα δεν είναι πιο δύσκολα, αλλά θέλει οργάνωση ώστε να τα προλάβω όλα"... Μοναδική Γλυκερία που σίγουρα έχει όλο το μέλλον μπροστά της... 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα sport24.gr