Ελλάδα - Καλαμάτα: Με μία ανάσα στα 112 μέτρα βάθος (video)

Απέραντο Γαλάζιο.. Η μαγεία του βυθού. Το ταξίδι στο άγνωστο με μία ανάσα.... Μια ξεχωριστή κατάδυση κατάφερε ένας 24χρονος Γάλλος στην Καλαμάτα, ο οποίος έφτασε στα 112 μέτρα βάθους και στη συνέχεια αναδύθηκε με μια αναπνοή.

Η προσπάθειά του που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ επετεύχθη σε 3 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα. Ο Αρνό Ζεράλντ από τη Μασσαλία πέτυχε αυτήν την επίδοση το πρωί της Τρίτης (15/09) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ελεύθερης Κατάδυσης.

Έτσι, άφησε πίσω του το ρεκόρ του Ρώσου Αλεξέι Μολσχάνοφ, ο οποίος τον Αύγουστο του 2019 είχε βουτήξει στα 110 μέτρα σε 4 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα, στην Κροατία.

«Άλλαξαν πολλά πράγματα με αυτό, είναι ένα ορόσημο, που ξεπερνά τον αθλητισμό και με διδάσκει να ξέρω ποιος είμαι, μέσα από θυμό, θλίψη, χαρά. Πήγα στα 111 μέτρα πέντε φορές και κατεβαίνοντας σε αυτά τα βάθη χρειάζεται ιδιαίτερη αφοσίωση», δήλωσε ο Ζεράλντ σύμφωνα με την Parisien.

Ο ίδιος μάλιστα δημοσίευσε μια φωτογραφία του στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram η οποία αναφέρεται φυσικά στο νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Μάλιστα, όλοι μιλάνε για έναν αθλητή θαύμα που κατάφερε σε συντομο χρονικό διάστημα να μπει ανάμεσα στους κορυφαίους, ως μεγαλύτερο προσόν του λογίζεται η απόλυτη συγκέντρωση που έχει όταν ξεκινάει η κατάδυση...

Το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν τα 108 μέτρα (το 2019) ενώ επέλεξε να μην έχει χορηγούς ή επαφή με τα media ώστε να μειώσει την πίεση για το αποτέλεσμα...

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News