Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΕλλάδα - Lockdown: Πρόστιμο 5.000 ευρώ στον Κ. Παλάντζα για πεζοπορία

Ελλάδα – Lockdown: Πρόστιμο 5.000 ευρώ στον Κ. Παλάντζα για πεζοπορία

|

Ενας πρωταθλητής μεγάλων αποστάσεων βρέθηκε με πρόστιμο εις βάρος του γιατί ήταν σε πεζοπορία… Η καταγγελία του Κώστα Παλάντζα 


Μετά από 20 Αυθεντικούς Μαραθωνίους και αναρίθμητο χιλιομέτρων, έφτασε η στιγμή για τον Κώστα Παλάντζα να ασχοληθεί η Πολιτεία μαζί του. Ο λόγος όμως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί θετικός.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την ανάρτηση που έκανε ο ίδιος: Όταν ξεκίνησε η ιστορία με τον covid, εδώ και ένα χρόνο, δύο στόχους θέσαμε σαν σύλλογος και σαν άτομα.

α) να μη γίνει κανένας, άθελά του, αιτία μετάδοσης της πανδημίας έστω και σε ένα άτομο. Γι’ αυτό το λόγο διακόψαμε κάθε ομαδική δράση, πριν καν χρειαστεί να θεσμοθετηθεί αυτό.
β) να μην εγκαταλείψει ούτε ένας από εμάς την ατομική άθληση και την άσκηση. Αν είναι δυνατό, να την κάνει 365 ημέρες τον χρόνο, καθώς είναι ο ορισμός της υγείας, ένα άτυπο “εμβόλιο”, που το ξέρουν όσοι ακολουθούν τον αθλητισμό ως τρόπο ζωής.

Γι’ αυτό δεν επιλέξαμε την “εύκολη λύση” της διακοπής των πάντων, αλλά κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για τη συνέχιση όλων. Πάντα, αποκλειστικά και μόνο σε ατομικό επίπεδο. Όπως κάναμε και χθες, στην ατομική πεζοπορία Μακρινίτσα – Χάνια – Δυτικό Καταφύγιο κ.α., διάρκειας για εμένα 9 ωρών. Άλλοι κάνανε 7 ώρες, άλλοι 10. Άλλος γύρισε στα μισά, ξέρει καλύτερα πως είναι οι πεζοπορίες, όποιος ασχολείται με την δραστηριότητα όπου και να θέλεις να κινηθείς σε “συνάθροιση”, είναι αδύνατο. Οι ειδικοί δεν ξέρουν ότι και να θέλεις να κάνεις ομαδική πεζοπορία δεν γίνεται λόγω της στενότητας των μονοπατιών, ενώ αγνοούν και το ότι στις πεζοπορίες είναι υποχρεωτικό να κινούνται αρκετά άτομα για λόγους ασφαλείας σε απόσταση πχ ενός χιλιομέτρου, με συνέπεια να μας αναγκάζουν να πορευόμαστε μόνοι, θέτοντας κάθε φορά σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλειά μας.

Όταν επιστρέψαμε στη Μακρινίτσα εγώ και φίλος συναθλητής (μέχρι τρεις επιτρέπεται στην άσκηση, μέχρι 100 στις συναθροίσεις, δύο ήμασταν), είδαμε περιπολικό. Και επειδή καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, πήγαμε προς αυτό. Που να ξέραμε ότι κάποιος έκανε καταγγελία για ομαδική δράση. Οι άλλοι που πήγαν σε άλλα μέρη ανά ένας ή δύο, θεωρούνται σύνολο κατά τους ειδικούς (?).

Όταν ξεκίνησε η ιστορία με τον covid, εδώ και ένα χρόνο, δύο στόχους θέσαμε σαν σύλλογος και σαν άτομα.

α) να μη γίνει…

Δημοσιεύτηκε από Kostas Palantzas στις Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021

 

Το αποτέλεσμα ήταν πρόστιμο 300 ευρώ στον συναθλητή, και σύλληψη για εμένα μετά συνοδείας προστίμου 5.000 ευρώ καθότι τυγχάνω πρόεδρος του ΣΔΥ Βόλου. Το ακόμη πιο κρίμα είναι ότι πρόστιμο έφαγαν και άλλοι 4 πεζοπόροι, τελείως άσχετοι με εμάς, που κατέφθασαν λίγα λεπτά μετά τον τερματισμό μας και τους πήραμε στον λαιμό μας.

Μετά από δεκαετίες ενασχόλησης με τον αθλητισμό και τα διοικητικά του, ουδεμία αναγνώριση περίμενα ποτέ από την Πολιτεία. Αλλά το να συλλαμβανόμαστε κι από πάνω, με ξεπερνά. Χαίρομαι που ήρθαν έτσι τα πράγματα, καθώς μας δίνουν την αφορμή να περάσουμε στην αντεπίθεση. Ως άτομα και ως σύλλογοι θα στραφούμε ομαδικά εναντίον όσων μέτρων μας αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και μας στερούν τα συνταγματικά ατομικά δικαιώματα. Θα διεκδικήσουμε τις ανάλογες αποζημιώσεις, κι ας τις πάρουμε μετά από 10 χρόνια. Αλλά θα τις πάρουμε.

Ως σύλλογος συνεχίζουμε κανονικότατα την ατομική μας δράση 365 ημέρες τον χρόνο, με τον τρόπο που προβλέπεται και γνωρίζετε.

Θα επανέλθουμε εντός της ημέρας με κείμενο για συλλογή υπογραφών από άτομα και συλλόγους από όλη την Ελλάδα προκειμένου να στραφούμε πλέον νομικά εναντίον όσων μέτρων καταστρατηγούν τα ατομικά μας δικαιώματα.
 

2021_02_08_palantzas2.jpg


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"