Ελλάδα - lockdown: Ξεκινούν οι προπονήσεις για το βόλεϊ της Α1, αθλήτριες θα έχουμε;

Μπορεί να άργησε λίγο, αλλά είναι πραγματικότητα όσον αφορά το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών στο βόλεϊ. Και βέβαια έχουμε άλλα ερωτήματα. Με ποιες συνθήκες θα γίνει πρωτάθλημα, πόσες ομάδες θα κατέβουν στο γήπεδο από τη στιγμή που οι καλύτερες Ελληνίδες έχουν πάρει το δρόμο του εξωτερικού και ήδη δύο ομάδες (ΠΑΟΚ και Πανναξιακός ΑΟΝ) είναι χωρίς προπονητή... 

Πάμε από την αρχή. Και η Ευα Χαντάβα αφήνει τον Παναθηναϊκό και θα αγωνιστεί στην Clubul Sportiv Municipal Lugoj στη Ρουμανία. Ακολουθεί το δρόμο που άνοιξε η Οικονομίδου, Κωνσταντινίδου και Ντιμίτροβα (Ισραήλ), Κοσμά (Ελβετία), Γενιτσαρίδη (Γερμανία), Καλανταρίδου (Φιλανδία), Χριστοδούλου (Τουρκία), Λιάγκη (Ισπανία) και πάει λέγοντας...

Και έρχεται σήμερα η Κυβέρνηση να μας πει τι; Από την 1η Ιανουαρίου 2021 ξεκινούν οι προπονήσεις.. Σύμφωνα πάντα με τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και με εβδομαδιαίο προληπτικό τέστ αντιγόνου.  Μια εξέλιξη που επιτρέπει πλέον τις ομάδες της Volleyleague να μπούν εκ νέου σε αγωνιστικό ρυθμό και να περιμένουν το… “πράσινο φως” και για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.  Κάτι που θεωρητικά αναμένεται να γίνει τέλος Ιανουαρίου αλλά το ερώτημα είναι αυτό που αναφέραμε και πιο πάνω.. Ποιες από τις 14 ομάδες θα αγωνιστούν, με ποιες συνθέσεις και με ποια μορφή θα γίνει το πρωτάθλημα.... 

Η ανακοίνωση της ΓΓ Αθλητισμού

«Από την 1η Ιανουαρίου 2021 επιτρέπεται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις, χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών, πετοσφαίρισης γυναικών, υδατοσφαίρισης ανδρών-γυναικών και χειροσφαίρισης ανδρών-γυναικών.

Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή των παραπάνω είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Η συγκεκριμένη προσθήκη σε ότι αφορά στην επιτρεπόμενη αθλητική δραστηριότητα, που υπογράφτηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, περιλαμβάνεται σε Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία εκδόθηκε αργά χτες βράδυ με τροποποιήσεις στα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021».

Είχε προηγηθεί θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, αναφορικά με σχετικό αίτημα του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, η οποία εγκρίθηκε από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Η έναρξη των προπονήσεων των εν λόγω αθλημάτων από το νέο έτος θα επιτρέπεται με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1. Υποχρεωτικό προληπτικό τεστ COVID πριν ξεκινήσουν οι προπονήσεις.

2. Καθορισμός υπευθύνου COVID19 σε κάθε ομάδα για άμεση συνεννόηση.

3. Ονομαστική λίστα παικτών – προπονητών – τεχνικού προσωπικού (έως 25 άτομα συνολικά) για τις προπονήσεις.

4. Συγκεκριμένο, μοναδικό χώρο προπόνησης.

5. Συγκεκριμένο ωράριο προπόνησης και μόνο μία προπόνηση την ημέρα.

6. Καθημερινή ενεργητική επιτήρηση για τυχόν συμπτώματα.

7. Εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο με τεστ COVID σε διαπιστευμένα εργαστήρια.

8. Εβδομαδιαία ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τον αριθμό των ελέγχων και των τυχόν κρουσμάτων.

9. Εφαρμογή των πρωτοκόλλων των αντίστοιχων αθλημάτων που υπάρχουν στην ενότητα «Αθλητισμός και COVID19» στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού».

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News