Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΕλλάδα - Μαραθώνιος: Εντυπωσίασε και πάλι η 14χρονη Ναξιώτισσα Σκάρκου

Ελλάδα – Μαραθώνιος: Εντυπωσίασε και πάλι η 14χρονη Ναξιώτισσα Σκάρκου

|

Μαραθώνιος Αθήνας κι στα 10 χιλιόμετρα η 14χρονη Γλυκερία Σκάρκου – με καταγωγή από τις Τρίποδες Νάξου – τερμάτισε στην 3η θέση με 37.07 βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ – Σκάρκου «Ήλπιζα για ένα μετάλλιο, ήρθε και είμαι πολύ χαρούμενη» – Οι νικητές σε άνδρες και γυναίκες 

«Αν ήξερα ότι εμπνέω κι εγώ κάποιον θα τον παρακινούσα να παίρνει μέρος σε αγώνες όπως ο μαραθώνιος, που κατά κάποιο τρόπο είναι μια γιορτή. Στους συμμαθητές μου μάλιστα μιλάω αρκετά συχνά για τα οφέλη που θα αποκομίσουν από αυτό. Μπορείς να πας με την οικογένειά σου και το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ζευγάρι παπούτσια και καλή διάθεση»… Αυτό είναι αναφέρει σε παλιότερη της συνέντευξη στο Athens Voice η 14χρονη Γλυκερία Σκάρκου… Το χαμογελαστό κορίτσι από το Μοσχάτο, με καταγωγή όμως από τις Τρίποδες της Νάξου (σ.σ. συγγενείς με τον πρόεδρο Σπύρο και τον δάσκαλο Χρήστο του χωριού από τη μεριά του πατέρα) για μία ακόμη φορά έκλεψε τη παράσταση με την “γεμάτη” εμφάνισή της χθες το βράδυ και στη διάρκεια του αγώνα για τα 10 χιλιόμετρα Γυναικών και Ανδρών στον Μαραθώνιο της Αθήνας… 

Η 14χρονη ανέβηκε στο βάθρο των νικητών, τερματίζοντας στην 3η θέση, βελτιώνοντας όχι μόνο τη θέση της αλλά και το ρεκόρ της σε σχέση με πέρυσι… Πρώτη τερμάτισε η Γκλόρια Πριβιλέτζιο με 35.59, ακολούθησε η Τζούλια Βέτορ με 36.58, ενώ η τρίτη γυναίκα που τερμάτισε ήταν η Γλυκερία Σκάρκου με 37.07. Η Γλυκερία βελτίωσε τον χρόνο και την θέση της στον φετινό Μαραθώνιο, καθώς τερμάτισε 3η από 5η που είχε τερματίσει πέρσι. “Είναι η δεύτερη φορά που αγωνίζομαι στα 10χλμ. του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Είναι μια διαδρομή με ανηφόρα, αλλά είναι όμορφη. Και ξεχωρίζω το 7χλμ του αγώνα που συναντάμε αθλητές που τρέχουν από την άλλη πλευρά του δρόμου και μας εμψυχώνουν και αυτοί. Σε αυτή τη διαδρομή έτρεχαν πολύ καλές αθλήτριες για αυτό στόχο είχα να βελτιώσω την περσινή μου επίδοση. Ήλπιζα για ένα μετάλλιο, ήρθε και είμαι πολύ χαρούμενη“, είπε η Σκάρκου για τη σημερινή της εμφάνιση.

Διαφορετικό, αλλά εντυπωσιακό, ήταν φέτος το σκηνικό για τους δρομείς που μετείχαν στα 10χλμ. στον 37ο Μαραθώνιο Αθήνας. Οι περίπου 12.000 δρομείς είχαν την ευκαιρία να τερματίσουν στο εντυπωσιακό και επιβλητικό φωτισμένο Παναθηναϊκό στάδιο έχοντας νωρίτερα διασχίσει τους όμορφους δρόμους της Αθήνας το σούρουπο. Στην πρώτη χρονιά διεξαγωγής του αγώνα το απόγευμα του Σαββάτο, δεν ανταποκρίθηκαν μόνοι οι χιλιάδες δρομείς που ήταν πιστοί στο ραντεβού τους με την εκκίνηση του αγώνα, αλλά και εκατοντάδες Αθηναίοι που επέλεξαν να περάσουν το απόγευμα τους στις εξέδρες του Παναθηναϊκού σταδίου και να χειροκροτήσουν τους δρομείς όλων των ηλικιών.

Οι Ανδρες

Στα 10χλμ. των Ανδρών νικητής αναδείχθηκε όπως και πέρυσι, ο Γιώργος Τάσσης που διένυσε την απόσταση σε 31.50 και άφησε δεύτερο τον Νίκο Φράγγου με 32.44 και στην τρίτη τον Βαγγέλη Μυλωνά με 32.48. “Νίκησα για δεύτερη συνεχή χρονιά, πέρυσι είχα σημειώσει και ρεκόρ. Μετά το δεύτερο χιλιόμετρο δεν είχα ανταγωνισμό. Περίμενα είναι η αλήθεια λίγο καλύτερο χρόνο. Ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι η αγαπημένη μου διοργάνωση. Ο μεγάλος μου στόχος την νέα χρονιά είναι ο ημιμαραθώνιος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τον Αύγουστο του 2020 στο Παρίσι. Σπουδάζω μάρκετινγκ- επικοινωνία και προπονούμαι με τον Παναγιώτη Γερακό”, είπε ο Γιώργος Τάσσης. Από την πλευρά του ο Νίκος Φράγγου δήλωσε: “Ήταν ένας αγώνας στα πλαίσια προπόνησης γατί είχα ένα χειρουργείο πριν τέσσερις εβδομάδες στη γνάθο κι έμεινα πίσω στην προετοιμασία. Μπήκα για να το διασκεδάσω και για μένα τώρα ξεκινάει η σεζόν, με μεγάλο στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Παρίσι, στα 3.000 μ. στιπλ”. Η τριάδα έκλεισε με τον Βαγγέλη Μυλωνά, που είπε: “Είναι μια σχετικά δύσκολη διαδρομή. Την κάνω τρίτη φορά, αλλά πάντα είναι εντυπωσιακή λόγω του κόσμου που έχει. Είναι μοναδική η ατμόσφαιρα και φέτος που το Στάδιο έχει φώτα, είναι μοναδικά. Είναι το πρώτο μου βάθρο στα 10χλμ. Ακολούθησα πιστά την τακτική μου και νιώθω ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Επόμενος στόχος το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου”

Τον περσινό θρίαμβο επανέλαβε η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, που με με 35.59, στον πρώτο της αγώνα μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα, αναδείχθηκε νικήτρια στα 10χλμ.. “Δεν είχα στόχο το χρόνο αλλά την νίκη. Δεν είχα πίεση στον αγώνα. Ήταν όμως ένας καλός αγώνας για ξεκίνημα. Έβαλα και ταχύτητα κάτι που ήθελα. Έτρεξα για την Πνευμονολογική Εταιρία προκειμένου να στείλω και εγώ το μήνυμα του εμβολιασμού για την πρόληψη του πνευμονιόκοκου. Ευχαριστώ το σύλλογο μου (Γ.Σ.Γλυφάδας) και τους χορηγούς μου.. Επόμενος αγώνας τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο προκειμένου να πάρω βαθμούς για το ranking”, είπε η πρωταθλήτρια του μαραθωνίου.

Ο πρώτος που μπήκε στο Παναθηναϊκό στάδιο ήταν ο Αντώνης Παππάς, ο οποίος συμμετείχε με αμαξίδιο. “Είναι υπέροχο το συναίσθημα να συμμετέχεις σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.Νιώθω πολύ όμορφα όταν με εμψυχώνει ο κόσμος όταν με βλέπει να περνάω. Όταν μπαίνω μέσα στο Καλλιμάρμαρο και με χειροκροτεί όλος ο κόσμος νιώθω δέος. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Μάκη Καλαρά που συμμετέχει στη διαδρομή του Αυθεντικού Μαραθώνιου και εννοείται πως είναι ο στόχος για το 2020″, είπε ο αθλητής.

Με πληροφορίες από την επίσημη σελίδα του ΣΕΓΑΣ (segas.gr)  Φωτογραφίες από Eurokinissi


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δανακός: “Γιατρικό” για τον “γεροπλάτανο” και οι υπόλοιπες δράσεις

Μέσω άρθρου από την γεωπόνο Νίκη Κεφαλά βλέπουμε τις εξελίξεις γύρω από τον "γεροπλάτανο" του Δανακού...

Ενδοκυκλαδικά: Τροποποίηση δρομολογίου “Σαόνησος” λόγω κακών καιρικών συνθηκών

Δείτε πως διαμορφώνεται το δρομολόγιο (19-20 Μαρτίου) του "Σαόνησος" λόγω κακών καιρικών συνθηκών (πίνακας)

Το εγκώμιο της Τήνου πλέκει o Guardian

Αυτό το ελληνικό νησί εξυμνεί ο «Guardian» και προτείνει διακοπές εκεί την άνοιξη

ΑΔΜΗΕ – Καλώδιο μήκους 560 χλμ. θα ηλεκτροδοτήσει τα Δωδεκάνησα

ΑΔΜΗΕ – Με υποθαλάσσιο καλώδιο 560 χλμ. θα ηλεκτροδοτηθούν τα Δωδεκάνησα - Το χρονοδιάγραμμα της ...αυτονομίας

Κύθνος: Το Αιολικό Εργοστάσιο και ο πετρελαϊκός κολοσσός Total

Ο γαλλικός πετρελαϊκός κολοσσός TOTAL απειλεί το νησί της Κύθνου με αιολικό εργοστάσιο! - Η αντίδραση του Δήμου

ΠΝΑι: Οι επιχειρηματίες έχουν τον πρώτο λόγο και καταθέτουν την άποψή τους

The Rhodes Co-Lab: Στην plastic-free εποχή η γνώμη των τοπικών επιχειρήσεων μετράει

Σαντορίνη: Παράταση για οικοδομικές εργασίες και βέβαια πρόστιμα

Έως και 3.600 ευρώ θα καλούνται να πληρώσουν όσοι θα παραβούν τον κανονισμό Καθαριότητας και Εκτέλεσης Οικοδομικών Εργασιών

Χατζημάρκος: Μικροπολιτική επιλογή όσων μιλούν για “εμπάθεια” της Περιφέρειας προς τη Νάξο (video)

Ο Γιώργος Χατζημάρκος - Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου - μιλάει στη "Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3" για τις προτάσεις σχετικά με τις βάσεις του ΕΚΑΒ και τη σχέση Περιφέρειας - Νάξου (video)

Νάξος: Αδεια για ένα νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στο νησί

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο - Σε ποια περιοχή

Νοσοκομείο Νάξου: Επιασε δουλειά ο Γυναικολόγος, και πάλι στη Νάξο ο Κων/νος Πατσούρας

Μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου μετά από αναζήτηση ετών.

Πανναξιακός ΑΟ: Το αντίο στην “ψυχάρα” τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Ο Πανναξιακός ΑΟ αποχαιρετά τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη - Πως θα τον τιμήσει

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Βαθρακοκοίλης

Πένθος στη Νάξο για την απώλεια του Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Αγιος Αρσένιος – Πολιτιστικός Σύλλογος: Πρόσκληση (17/03) για χορό με τους Κορδελάτους

Οι Κορδελάτοι του Αγίου Αρσενίου προσκαλούν τους φίλους σε χορό στην πλατεία του χωριού..

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέων : Κυριακή στις Τρίποδες με Κορδελάτους (video)

Στις Τρίποδες σήμερα (17/03) χορεύουν οι Κορδελάτοι (video)

Νάξος – Απείρανθος: Κουδουνάτοι σε …δράση το μεσημέρι της Κυριακής (video)

Η Γαλήνη Μπαρδάνη μας μεταφέρει μέσω της "Ραδιοφωνίας Κυκλάδων" στην Απείρανθο για το έθιμο των Κουδουνάτων - Η πρόσκληση από την Ελένη Ελευθερίου μέσα από τα κοτσάκια της

Νοσοκομείο Νάξου: Αύριο (15/03) αναλαμβάνει υπηρεσία ο μόνιμος γυναικολόγος

Αναλαμβάνει από αύριο 15/3 υπηρεσία ο μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου

Αποκριές 2024: Ολες οι εκδηλώσεις του τετραημέρου στη Νάξο

Παρασκευή 15 Μαρτίου - Κ. Δευτέρα 18 Μαρτίου .. Ολες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Aegean Air: Από 1η Ιουνίου απευθείας σύνδεση Νάξος – Θεσσαλονίκη

Νέες συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με Νάξο και Άμστερνταμ μέσω της Aegean Air