Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΕλλάδα - Μητσοτάκης: Βρέθηκε στη Βοστώνη, είδε Celtics - Heat

Ελλάδα – Μητσοτάκης: Βρέθηκε στη Βοστώνη, είδε Celtics – Heat

|

Στην Βοστώνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Είδε Σέλτικς εναντίον Χιτ στον 4ο τελικό της Ανατολικής Περιφέρειας (video) 

O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες (την πρώτη μίλησε και στο Κογκρέσο) και δεν έχασε την ευκαιρία να παρευρεθεί στο Game 4 των τελικών της Ανατολής, ανάμεσα σε Σέλτικς και Χιτ (νίκη των πρώτων με 102-82).

Ο πρωθυπουργός είχε θέση κοντά στο παρκέ και καθόταν μάλιστα δίπλα στον ρούκι των Πίστονς, Κέιντ Κάνινγκχαμ, με τον τηλεοπτικό φακό να απαθανατίζει την στιγμή.  

Οι Σέλτικς έφεραν ξανά την σειρά με τους Χιτ στα ίσα. Παίζοντας τρομερό μπάσκετ στην πρώτη περίοδο, οι “Κέλτες” ξέφυγαν από νωρίς στο σκορ, έφτασαν ακόμα και στο +32 και τελικά πήραν την νίκη με 102-82 κόντρα στο Μαϊάμι, ισοφαρίζοντας σε 2-2 την σειρά.   Ο Τζέισον Τέιτουμ με 31 πόντους έδειξε τον δρόμο στην Βοστώνη – που παρατάχθηκε χωρίς τον τραυματία Μάρκους Σμαρτ – με τον Πέιτον Πρίτσαρντ να προσθέτει 14 πόντους και τον Ντέρικ Γουάιτ 13 πόντους.

Για τους Χιτ, που από την πλευρά τους δεν είχαν τον Τάιλερ Χίρο, ο Βίκτορ Ολαντίπο είχε 23 πόντους και ο Ντάνκαν Ρόμπινσον 14 πόντους, ενώ ο Μπαμ Αντεμπάγιο έμεινε στους 9 πόντους και ο Τζίμι Μπάτλερ στους 6 πόντους με 3/14 σουτ, σε μία βραδιά που οι βασικοί των ηττημένων σημείωσαν όλοι μαζί 18 πόντους!

Παρουσία σε τελετή αποφοίτησης 

«Έχω πίστη στη γενιά σας ότι δεν θα επαναλάβετε τα λάθη του παρελθόντος», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας νωρίτερα χθες στην 146η τελετή αποφοίτησης του Boston College.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι μέσα σε μία εβδομάδα πέταξε δύο φορές για τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς στις 16 Μαΐου συναντήθηκε με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την επόμενη ημέρα μίλησε στο Κογκρέσο. «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ μαζί σας», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος μίλησε για την Δημοκρατία και την απειλή του λαϊκισμού.

«Η γενιά μου σκέφτηκε πως θα ήταν εύκολη η Δημοκρατία αγνοώντας ότι θέλει συνεχή προσπάθεια», υπογράμμισε, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «οι δημοκρατίες απειλούνται από σειρήνες που προσφέρουν εύκολες λύσεις σε δύσκολα προβλήματα».

Επιπλέον μίλησε για τα social media και την επιρροή τους στις μέρες μας, ενώ είπε ότι ο πόλεμος στην ευρωπαϊκή ήπειρο προκαλεί πόνο και απειλεί με παγκόσμια ύφεση, ενώ μίλησε και για την κλιματική αλλαγή.

Απευθυνόμενος στους αποφοίτους του Boston College είπε πως είναι δικό τους καθήκον η επανεφεύρεση της δημοκρατίας και τους ζήτησε να μη χάσουν την πίστη τους ότι μπορούν να αλλάξουν το μέλλον.

Έκανε μάλιστα αναφορά σε στίχους από τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου που λένε ότι «φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα» αλλά και στην «Ιθάκη» του Καβάφη που λέει ότι «σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι».

Να σημεώσουμε τέλος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε το δρόμο για το Νταβός της Ελβετίας όπου σήμερα Τρίτη 24 και αύριο Τετάρτη 25 Μαΐου θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες