Ελλάδα - Σ. Μπεκατώρου: "Μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό» (video)

Προπονητής Ιστιοπλοϊας

Χθες Τρίτη 14 Ιουνίου και το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκρινε ότι ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας, που είχε καταγγείλει η Αμαλία για σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν σε ηλικία 11 ετών, είναι αθώος για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση της ανήλικης αθλήτριάς του, αλλά ένοχος μόνο για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια. 

Ο κατηγορούμενος θα επιστρέψει στην φυλακή, καθώς το δικαστήριο, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, αρνήθηκε την χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση.   Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό το δικαστήριο δεν θα πρέπει να αναγνωρίσει στον προπονητή ούτε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μετάνοιας, ούτε του πρότερου σύννομου βίου, όπως αιτήθηκε ο καταδικασθείς.

Όπως ανέφερε: «Ο κατηγορούμενος διατήρησε για κάποιους μήνες επαφές με ένα 11χρονο παιδί» κάτι που ο Εισαγγελέας τόνισε ότι συνιστά «εκτροπή από την κανονικότητα των κοινωνικών σχέσεων και συνιστά αξιόποινη συμπεριφορά” και επομένως δεν τίθεται θέμα σύννομου βίου». Αντίστοιχα για την ειλικρινή μεταμέλεια ο Εισαγγελέας επεσήμανε πως «η ομολογία για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκου δεν αρκεί για να στοιχειοθετηθεί το συγκεκριμένο ελαφρυντικό».

Δυναμική αντίδραση 

Η Σοφία Μπεκατώρου που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στο ελληνικό #metoo, «σπάζοντας» τη σιωπή της για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στο παρελθόν, βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα πλάι στην νεαρή κοπέλα και στην οικογένειά της!

Αμέσως μετά την απόφαση των δικαστών, η Ολυμπιονίκης μας μέσω ενός βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ξέσπασε εμφανώς απογοητευμένη καθώς όπως είπε αυτή η απόφαση σηματοδοτεί την «μαυρίλα» του ελληνικού αθλητισμού, αλλά και των ανθρώπινων δικαιωμάτων!

«Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό αλλά και μια μαύρη μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Το γεγονός όμως ότι ο εισαγγελέας, ο πρόεδρος της αίθουσας, οι αρχαιότεροι των δικαστών κι ένας ένορκος έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο τουλάχιστον δίνει μια ελπίδα ότι αν συνεχίσουμε να προσπαθούμε, θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να καταφέρουμε να ζούμε σε μια κοινωνία που δεν μένουμε στο θέαμα αλλά βλέπουμε την ουσία» έλεγε στο βίντεο που ανέβασε η Σοφία Μπεκατώρου.

Στην λεζάντα της ανάρτησης η Σοφία Μπεκατώρου απευθύνθηκε στην ίδια την Αμαλία και έγραψε χαρακτηριστικά: «Αμαλία σε πίστεψαν, όχι όμως όλοι. Δεν ήταν έτοιμη η κοινωνία μας, αλλά οι αγώνες δεν πρέπει να σταματήσουν. Η απόφαση δεν αλλάζει την αλήθεια σου». 
 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News