Ελλάδα - Βόλεϊ: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων από αύριο Πέμπτη (12/03)

Από τη στιγμή που το μπάσκετ είπε "Λουκέτο" ήταν λογικό ότι η μία μετά την άλλη, οι υπόλοιπες ομοσπονδίες θα ακολουθούσαν το ίδιο μονοπάτι... Κι έτσι, την δεκαήμερη αναστολή από Πέμπτη 12 Μαρτίου μέχρι Κυριακή 22 Μαρτίου, όλων των Εθνικών Πρωταθλημάτων και Τελικών Φάσεων Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων που τελούν υπό την αιγίδα της, πλην της Volley League που διεξάγεται από την Ε.Σ.Α.Π., ανακοίνωσε σήμερα η ΕΟΠΕ. Να σημειώσουμε ότι ήδη έχει αναβληθεί  το Final 4 του Κυπέλλου Ανδρών που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 13 και 14 Μαρτίου στην Ερμούπολη της Σύρου.

Από εκεί και πέρα, σήμερα θα διεξαχθεί κανονικά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με το Μαρκόπουλο (ώρα έναρξης 19:00) για την 21η αγωνιστική και δη κεκλεισμένων των θυρών, ενώ από εκεί και πέρα οι διοικούντες των ομάδων στις Κυκλάδες θα δουν πως θα κινηθούν από τη στιγμή που τα κλειστά γυμναστήρια σε Νάξο, Σαντορίνη και Σύρο έχουν προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας... 

Η απόφαση για το δεκαήμερο "λουκέτο" στο χώρο του βόλεϊ πάρθηκε μετά την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας, αλλά και τα μέτρα που επιβάλλει η Κυβέρνηση για την αποφυγή διάδοσης του. Η κατάσταση για τις οποιεσδήποτε εξελίξεις στο θέμα αυτό, θα επαναξιολογείται συνεχώς σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς και θα υπάρξουν νεώτερες ανακοινώσεις. 

 Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει :

" Mε βάση τα μέτρα της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αποφυγή διάδοσης του COVID-19 και σε συνδυασμό με τις διαρκώς αυξανόμενες αποφάσεις για κλείσιμο Εθνικών και Δημοτικών γυμναστηρίων που επηρεάζουν την δυνατότητα προπονήσεων αλλά και τέλεσης αγώνων, η Ε.Ο.ΠΕ. αποφασίζει η αναστολή διεξαγωγής από αύριο ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 ως και την ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 όλων των Εθνικών Πρωταθλημάτων και Τελικών Φάσεων Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων που τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, πλην της Volley League που διεξάγεται από την Ε.Σ.Α.Π..

Όσο αφορά τα πρωταθλήματα ευθύνης των Ενώσεων Σωματείων και Τοπικών Επιτροπών, η απόφαση αναστολής θα είναι των αντίστοιχων Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών, ενώ οι ημερομηνίες λήξης των Ομίλων του Β' Εθνικής Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών και η Α' φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αγοριών-Κοριτσιών Κ18 θα παραταθούν αντίστοιχα.

Η κατάσταση θα εκτιμάται συνεχώς, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς και θα υπάρχουν αντίστοιχες ανακοινώσεις."

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News