Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΕλλάδα - Βόλεϊ: "Καυτοί" ημιτελικοί κυπέλλου γυναικών σε Άγιο Θωμά και Μίκρα

Ελλάδα – Βόλεϊ: “Καυτοί” ημιτελικοί κυπέλλου γυναικών σε Άγιο Θωμά και Μίκρα

|

Παναθηναϊκός ή ΑΟ Θήρας; ΠΑΟΚ ή Αρης; Τα ντέρμπι των αυριανών (10/04) ημιτελικών του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών … Ποιος θα κερδίσει; Ολυμπιακός και Πανναξιακός ΑΟΝ πάντως λείπουν 

Το φετινό κύπελλο Ελλάδας στο βόλεϊ γυναικών δεν έχει την αίγλη των προηγούμενων ετών, καθώς η απουσία ενός ολοκληρωμένου Ολυμπιακού (κάτοχος του τίτλου επί εννέα συνεχόμενα έτη) του Πανναξιακού που έχει χαρακτηριστεί “ομάδα του κυπέλλου” επί σχεδόν μία δεκαετία, αλλά και την μη πραγματοποίηση της Α’ και Β΄ φάσης  με ομάδες της Α2 γυναικών και της Pre-League γυναικών.

Η φετινή διοργάνωση ξεκίνησε με μόλις 12 ομάδες και συνεχίζεται με εξοντωτικούς αγώνες Τετάρτη – Σάββατο ενώ οι δύο (Παναθηναϊκος – Αρης) από τις 4 ομάδες του “Final 4” προκρίθηκαν χωρίς… αγώνα. Κάτι που έδωσε τροφή για σχόλια και διαμαρτυρίες…  

Η Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης παρά την αρχική αρνητική της θέση στην διεξαγωγή του θεσμού “υπέκυψε” στις πιέσεις κάποιων ομάδων που δεν ήθελαν να δουν την φετινή σεζόν να χάνεται ενώ σημαντικός παράγοντας για την πίεση αυτή ήταν και η ουσιαστική απουσία ενός δυνατού και ανταγωνιστικού Ολυμπιακού. Και ο οποίος δεν σταμάτησε να διαμαρτύρεται ούτε και μετά τον αποκλεισμό του στη Σαντορίνη. Μία ήττα (3-1) που ήρθε μετά από δέκα χρόνια ή 4042 μέρες και 39 διαδοχικές νίκες (εννέα τίτλους) στο θεσμό. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, αύριο Σάββατο 10 Απριλίου θα γίνουν οι δύο νοκ – άουτ αγώνες ανάμεσα σε Παναθηναϊκό – ΑΟ Θήρας αλλά και ΠΑΟΚ – Άρης. Παναθηναϊκός και Άρης έφτασαν στους ημιτελικούς χωρίς αγώνα στην προηγούμενη φάση ενώ Σαντορίνη και ΠΑΟΚ απέκλεισαν σε εντός έδρας αγώνες τους Ολυμπιακό και ΑΟ Λαμίας αντίστοιχα. 

Ποιος είναι φαβορί και ποιος αουτσάιντερ; Ε εντάξει… Σίγουρα στις Κυκλάδες θέλουμε τον ΑΟ Θήρας στον τελικό. Ομως όλα θα κριθούν στο παρκέ.  Αα και ο Πανναξιακός ΑΟΝ δεν θα λείψει.. Για δείτε τις συνθέσεις των ομάδων και θα καταλάβετε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στο γυναικείο βόλεϊ τα τελευταία χρόνια.. Από την ” μικρή” Κιουτσιούκη του Αρη έως τους προπονητές Οικονόμου – Παπαδόπουλο…  

Με πληροφορίες από volleyball.gr και Islandpress.gr

Α’ Ημιτελικός: Παναθηναϊκός – Α.Ο. Θήρας

 

paok-1.jpg

Για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν, Παναθηναϊκός και Α.Ο. Θήρας τίθενται αντιμέτωποι, όμως αυτή τη φορά με στόχο το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών. Οι «πράσινες» επέστρεψαν στη τετράδα της διοργάνωσης μετά το 2017, ενώ η ομάδα της Σαντορίνης από το 2018 και μετά βρίσκεται σταθερά στους ημιτελικούς.

Ο ημιτελικός θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Αγίου Θωμά στο Μαρούσι στις 18.00 και θα μεταδοθεί διαδικτυακά από το επίσημο κανάλι του Παναθηναϊκού στο youtube (Panathinaikos AC).

Ο Παναθηναϊκός για να φτάσει μέχρι την τετράδα απέκλεισε στην Α’ φάση τις Αμαζόνες Νέας Ερυθραίας με δύο καθαρές νίκες, ενώ δεν αγωνίστηκε στον προημιτελικό καθώς μετά από κλήρωση πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά άνευ αγώνα.

«Διανύουμε περίοδο φορμαρίσματος»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Απόστολος Οικονόμου είπε: «Ξέραμε ότι σε αυτή τη φάση του κυπέλλου θα πετυχαίναμε έναν δυνατό αντίπαλο και έτσι έγινε. Για να περάσουμε στον τελικό ούτως η άλλως έπρεπε να κάνουμε μια μεγάλη νίκη επί ενός σημαντικού αντιπάλου και αυτό καλούμαστε να κάνουμε απέναντι στον Α.Ο. Θήρας. Τον τελευταίο καιρό διανύουμε περίοδο φορμαρίσματος, θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε και να τα δώσουμε όλα για να περάσουμε στον τελικό».

«Θα μιλήσει η ψυχή και το πάθος»

Η αρχηγός και ακραία του Παναθηναϊκού Εύα Χαντάβα δήλωσε: «Όπως είναι τα πράγματα, το παιχνίδι είναι 50-50. Θα κριθεί στο ποια ομάδα το θέλει περισσότερο. Σε έναν νοκ άουτ ημιτελικό μιλάει η ψυχή και το πάθος. Ο Α.Ο. Θήρας είναι μία πολύ καλή ομάδα. Όταν διεξαγόταν το πρωτάθλημα το πρωτάθλημα ήταν δίκαια στην πρώτη θέση του ομίλου. Είμαστε προετοιμασμένες κατάλληλα για ένα δύσκολο παιχνίδι.

Ίσως αν παίζαμε στον προημιτελικό να βοηθούσε ο αγωνιστικός ρυθμός, αλλά θα έπαιζε ρόλο και η κούραση ανάλογα και με την κλήρωση που θα είχαμε. Δώσαμε δύο παιχνίδια με τις Αμαζόνες και θα δείξει το Σάββατο αν ήταν καλό ή όχι που περάσαμε στα ημιτελικά χωρίς αγώνα».

Ο Α.Ο. Θήρας είχε δύσκολο έργο για να φτάσει μέχρι τους ημιτελικούς. Στην Α’ φάση απέκλεισε με δύο νίκες με 3-0 σετ τον Πορφύρα και στον προημιτελικό επικράτησε του Ολυμπιακού με 3-1 σετ.

«Είμαστε έτοιμοι για μία μεγάλη μάχη»

Ο προπονητής του Α.Ο. Θήρας Κώστας Παπαδόπουλος τόνισε: «Για τον Α.Ο. Θήρας το Κύπελλο, ακόμη κι αν δεν προέκυπταν όλα όσα έχουμε βιώσει λόγω του κορωνοϊού, ήταν από την αρχή της σεζόν ένας από τους βασικούς στόχους.

Το γεγονός ότι είμαστε στα ημιτελικά μας ικανοποιεί, αλλά έχουμε μπροστά μας μία πολύ δύσκολη αναμέτρηση κόντρα σε μία ομάδα που ήταν δυνατή και έχει δυναμώσει ακόμη περισσότερο. Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό κι είμαστε έτοιμοι για μια μεγάλη μάχη, καθώς ένας ημιτελικός Κυπέλλου δεν μπορεί παρά να είναι ένας αγώνας με μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Το ότι είχαμε κερδίσει τον Παναθηναϊκό στην έδρα του για το πρωτάθλημα, δεν σημαίνει τίποτα απολύτως γιατί αυτό συνέβη πριν από 4 μήνες και πλέον είναι δύο διαφορετικές ομάδες, με διαφορετικά ρόστερ, ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει και προπονητή, ενώ το αυριανό είναι ένα νοκ άουτ ματς».

«Περιμένω μεγάλη μάχη»

Το λίμπερο του Α.Ο. Θήρας Μαριαλένα Αρτακιανού είπε: «Στόχος μας είναι η νίκη και η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και περιμένω να γίνει μια μεγάλη μάχη.

Εμείς προερχόμαστε από μια ακόμη μεγάλη μάχη με τον Ολυμπιακό που μας έχει βοηθήσει αγωνιστικά και ψυχολογικά, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι πιο ξεκούραστος αφού προκρίθηκε άνευ αγώνος. Έχουμε ξαναπαίξει φέτος αλλά πλέον μιλάμε για διαφορετικές ομάδες και είναι δύο εντελώς διαφορετικά ματς.

Αύριο είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι με τις δικές του ιδιαιτερότητες και η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη και θα δείξει με πιο πειστικό τρόπο το “θέλω της” μέσα στο γήπεδο θα είναι αυτή που θα κερδίσει».

Β’ Ημιτελικός: Οι συμπολίτες Π.Α.Ο.Κ. – Άρης

 

pao-1.jpg

Την θέση τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών θα διεκδικήσουν στο κλειστό της Μίκρας ο Π.Α.Ο.Κ. και ο Άρης. Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Απριλίου στις 18.00 και θα μεταδοθεί από το επίσημο κανάλι του Π.Α.Ο.Κ. στο youtube (AC PAOK TV).

Ο Δικέφαλος του Βορρά προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στη τετράδα της διοργάνωσης και δεύτερη συνολικά στην ιστορία του. Ο Άρης που είχε κλείσει θέση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου και τη περσινή σεζόν που δεν ολοκληρώθηκε η διοργάνωση, έχει βρεθεί στο πρώτο final-4 της ιστορίας το 1999 και από τότε έχει λάβει μέρος σε τρία final-8 (2003, 2005, 2007).

Ο Τάκης Φλώρος υπολογίζει σε όλες του τις αθλήτριες εκτός από την Άννα Καλαντάτζε, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα στον γαστροκνήμιο και θα απουσιάσει από την αναμέτρηση.

Για να βρεθεί στον ημιτελικό, ο Π.Α.Ο.Κ. απέκλεισε με δύο νίκες τη Θέτιδα Βούλας στη Α’ φάση του Κυπέλλου και στον προημιτελικό αγώνα επικράτησε με 3-0 σετ του Α.Ο. Λαμίας 2013.

«Ξέρουμε τη κρισιμότητα του αγώνα»

Ο προπονητής του Π.Α.Ο.Κ. Τάκης Φλώρος τόνισε: «Με τον Άρη ήμασταν σε διαφορετικό όμιλο στο πρωτάθλημα και δεν τον έχουμε αντιμετωπίσει φέτος. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και όλοι στην ομάδα έχουμε καταλάβει τη κρισιμότητά του. Σε τέτοιου είδους αγώνες παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, όπως ο αθλητικός εγωισμός. Σε έναν νοκ άουτ ημιτελικό οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Ο Άρης είναι ανταγωνιστική ομάδα με καλές ξένες και αξιόλογες Ελληνίδες. Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι με την Άννα Καλαντάτζε, η οποία δεν θα αγωνιστεί».

«Μαχητικότητα και συγκέντρωση για τη πρόκριση»

Η πασαδόρος του Π.Α.Ο.Κ. Όλγα Βεργίδου δήλωσε: «Παίζουμε στον ημιτελικό κόντρα σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Προετοιμαζόμαστε εντατικά όλες αυτές τις ημέρες ώστε να είμαι έτοιμες. Περιμένω ένα δυνατό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Σε έναν νοκ άουτ αγώνα όλα μπορούν να συμβούν και με μαχητικότητα και συγκέντρωση θα παλέψουμε να πάρουμε το εισιτήριο για τον τελικό».

Ο Άρης προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης άνευ αγώνα μετά από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε, ενώ στην Α’ φάση αν και έχασε στον πρώτο αγώνα στην Αθήνα από την Α.Ε.Κ. με 3-1 σετ, νίκησε με το ίδιο σκορ στον επαναληπτικό στη Θεσσαλονίκη και κατέκτησε στη συνέχεια το χρυσό σετ, που του έδωσε και το εισιτήριο για την τετράδα.

Ο Θανάσης Δράμπας υπολογίζει σε όλες τους τις αθλήτριες.

«Πάντα είναι ξεχωριστοί οι αγώνες με τον Π.Α.Ο.Κ.»

Ο προπονητής του Άρη Θανάσης Δράμπας δήλωσε: «Ένα παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Π.Α.Ο.Κ. πάντα έχει ξεχωριστή σημασία. Είναι σίγουρο πως και οι δύο ομάδες θα δώσουν τα πάντα για να κατακτήσουν μια θέση στον τελικό του κυπέλλου. Θα κριθεί πολύ στην υπομονή που θα δείξουν οι δύο ομάδες κατά την διάρκεια του αγώνα».

«Έτοιμες να ξεπεράσουμε τα όριά μας»

Η πασαδόρος του Άρη Κωνσταντίνα Δρακουλίδου είπε: «Το παιχνίδι για εμάς είναι υψίστης σημασίας. Σε μια πολύ περίεργη χρόνια έπρεπε να θέσουμε εκ νέου τους στόχους μας και έχουμε καταφέρει αισίως να είμαστε μέσα σε αυτούς. Γνωρίζουμε την δυναμικότητα του αντιπάλου και την κρισιμότητα του αγώνα. Πιστεύω στις ικανότητες της ομάδας μου και θεωρώ ότι είμαστε έτοιμες να ξεπεράσουμε τα όρια μας για να πάρουμε το αποτέλεσμα που μας αξίζει».

Πως έφτασαν οι ομάδες ως εδώ; 

Τα αποτελέσματα της Προημιτελικής φάσης :

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Π.Α.Ο.Κ. – Α.Ο. Λαμίας 2013 3-0 (25-12, 25-14, 25-21)
Α.Ο. Θήρας – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 3-1 (25-21, 22-25, 25-22, 25-17)

Προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση άνευ αγώνα οι: Παναθηναϊκός Α.Ο., Α.Σ. Άρης

Τα αποτελέσματα της Α’ Φάσης 

Επαναληπτικοί Αγώνες 

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Α.Σ.Π. Θέτις – Π.Α.Ο.Κ. 1-3 (25-22, 15-25, 14-25, 16-25)
Α.Π.Σ. Αίας – Α.Ο. Λαμίας 2013 3-0 (25-18, 25-18, 25-17), Χρυσό σετ: 06-15
Α.Ο.Ν. Αμαζόνες – Παναθηναϊκός Α.Ο. 1-3 (18-25, 20-25, 25-15, 13-25)
Α.Σ. Άρης – Α.Ε.Κ. 3-1 (22-25, 25-21, 25-23, 25-23), Χρυσό σετ: 15-09
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil 3-0 (25-23, 25-23, 25-18)
Α.Ο. Θήρας – Α.Ο.Φ. Πορφύρας 3-0 (25-22, 25-20, 26-24)

Πρώτοι Αγώνες 

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Π.Α.Ο.Κ. – Α.Σ.Π. Θέτις 3-0 (25-21, 25-18, 25-22)
Α.Ο.Φ. Πορφύρας – Α.Ο. Θήρας 0-3 (19-25, 16-25, 26-28)
Α.Ο. Λαμίας 2013 – Α.Π.Σ. Αίας 3- 0(25-22, 25-23, 26-24)
Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 1-3 (25-12, 14-25, 20-25, 17-25)
Α.Ε.Κ. – Α.Σ. Άρης 3-1 (25-19, 23-25, 25-15, 25-13)
Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Ο.Ν. Αμαζόνες 3-0 (25-16, 25-17, 25-13)


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δανακός: “Γιατρικό” για τον “γεροπλάτανο” και οι υπόλοιπες δράσεις

Μέσω άρθρου από την γεωπόνο Νίκη Κεφαλά βλέπουμε τις εξελίξεις γύρω από τον "γεροπλάτανο" του Δανακού...

Ενδοκυκλαδικά: Τροποποίηση δρομολογίου “Σαόνησος” λόγω κακών καιρικών συνθηκών

Δείτε πως διαμορφώνεται το δρομολόγιο (19-20 Μαρτίου) του "Σαόνησος" λόγω κακών καιρικών συνθηκών (πίνακας)

Το εγκώμιο της Τήνου πλέκει o Guardian

Αυτό το ελληνικό νησί εξυμνεί ο «Guardian» και προτείνει διακοπές εκεί την άνοιξη

ΑΔΜΗΕ – Καλώδιο μήκους 560 χλμ. θα ηλεκτροδοτήσει τα Δωδεκάνησα

ΑΔΜΗΕ – Με υποθαλάσσιο καλώδιο 560 χλμ. θα ηλεκτροδοτηθούν τα Δωδεκάνησα - Το χρονοδιάγραμμα της ...αυτονομίας

Κύθνος: Το Αιολικό Εργοστάσιο και ο πετρελαϊκός κολοσσός Total

Ο γαλλικός πετρελαϊκός κολοσσός TOTAL απειλεί το νησί της Κύθνου με αιολικό εργοστάσιο! - Η αντίδραση του Δήμου

ΠΝΑι: Οι επιχειρηματίες έχουν τον πρώτο λόγο και καταθέτουν την άποψή τους

The Rhodes Co-Lab: Στην plastic-free εποχή η γνώμη των τοπικών επιχειρήσεων μετράει

Σαντορίνη: Παράταση για οικοδομικές εργασίες και βέβαια πρόστιμα

Έως και 3.600 ευρώ θα καλούνται να πληρώσουν όσοι θα παραβούν τον κανονισμό Καθαριότητας και Εκτέλεσης Οικοδομικών Εργασιών

Χατζημάρκος: Μικροπολιτική επιλογή όσων μιλούν για “εμπάθεια” της Περιφέρειας προς τη Νάξο (video)

Ο Γιώργος Χατζημάρκος - Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου - μιλάει στη "Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3" για τις προτάσεις σχετικά με τις βάσεις του ΕΚΑΒ και τη σχέση Περιφέρειας - Νάξου (video)

Νάξος: Αδεια για ένα νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στο νησί

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο - Σε ποια περιοχή

Νοσοκομείο Νάξου: Επιασε δουλειά ο Γυναικολόγος, και πάλι στη Νάξο ο Κων/νος Πατσούρας

Μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου μετά από αναζήτηση ετών.

Πανναξιακός ΑΟ: Το αντίο στην “ψυχάρα” τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Ο Πανναξιακός ΑΟ αποχαιρετά τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη - Πως θα τον τιμήσει

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Βαθρακοκοίλης

Πένθος στη Νάξο για την απώλεια του Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Αγιος Αρσένιος – Πολιτιστικός Σύλλογος: Πρόσκληση (17/03) για χορό με τους Κορδελάτους

Οι Κορδελάτοι του Αγίου Αρσενίου προσκαλούν τους φίλους σε χορό στην πλατεία του χωριού..

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέων : Κυριακή στις Τρίποδες με Κορδελάτους (video)

Στις Τρίποδες σήμερα (17/03) χορεύουν οι Κορδελάτοι (video)

Νάξος – Απείρανθος: Κουδουνάτοι σε …δράση το μεσημέρι της Κυριακής (video)

Η Γαλήνη Μπαρδάνη μας μεταφέρει μέσω της "Ραδιοφωνίας Κυκλάδων" στην Απείρανθο για το έθιμο των Κουδουνάτων - Η πρόσκληση από την Ελένη Ελευθερίου μέσα από τα κοτσάκια της

Νοσοκομείο Νάξου: Αύριο (15/03) αναλαμβάνει υπηρεσία ο μόνιμος γυναικολόγος

Αναλαμβάνει από αύριο 15/3 υπηρεσία ο μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου

Αποκριές 2024: Ολες οι εκδηλώσεις του τετραημέρου στη Νάξο

Παρασκευή 15 Μαρτίου - Κ. Δευτέρα 18 Μαρτίου .. Ολες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Aegean Air: Από 1η Ιουνίου απευθείας σύνδεση Νάξος – Θεσσαλονίκη

Νέες συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με Νάξο και Άμστερνταμ μέσω της Aegean Air