Ελλάδα - Volleyleague: Ονειρο ήταν και πάει; ματαίωση έναρξης του πρωταθλήματος γυναικών;

pannaxiakos balla

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για το μέλλον του ερασιτεχνικού αθλητισμού και ειδικά των ομαδικών αθλημάτων που στις 3 Φεβρουαρίου θα συμπληρώσουν και ημερολογιακά τρεις μήνες καραντίνας. Αν και μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχε θετική αύρα για το άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού τα τελευταία 24ωρα το κλίμα έχει αλλάξει άρδην.

Η νέα αύξηση των κρουσμάτων συνολικά στη χώρα και ειδικά στην Αττική προβληματίζουν τον ΕΟΔΥ και την κυβέρνηση και πριν λίγο ο πρωθυπουργός μίλησε για πάμε για «δύσκολες αποφάσεις».

Εκεί που όλοι συζητούσαν το ποιες δραστηριότητες θα ανοίξουν, συζητούν πλέον εάν θα μπει σε καραντίνα η Αττική. Εάν συμβεί – που όλα δείχνουν πως θα συμβεί – θα συμπαρασύρει το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων στην Αττική αλλά και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, μεταξύ αυτών και τη Volley League γυναικών.

Η διαφορά της Volley League γυναικών

Το πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών έχει μία μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα πρωταθλήματα των ομαδικών αθλημάτων και ακόμα και από τα υπόλοιπα εθνικά πρωταθλήματα του βόλεϊ όπως Pre League και Α2. Ποια είναι αυτή η διαφορά που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να αποτελέσει και το βασικό επιχείρημα για το άνοιγμα;

Το πρωτάθλημα Volley League γυναικών εξάντλησε όλα τα χρονικά περιθώρια αναμονής καθώς λόγω των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο 10 Απριλίου, διότι 5-7 Μαΐου ορίστηκαν οι αγώνες του Α΄γύρου του προκριματικού ομίλου και μάλιστα θα γίνουν στη Λάρισα.

Τόσο μεγάλους και σημαντικούς περιορισμούς δεν έχουν τα πρωταθλήματα των άλλων ομαδικών αθλημάτων και μάλιστα πόλο και χάντμπολ έχουν εναλλακτικά σενάρια για παράταση της αγωνιστικής περιόδου και μέσα στους πρώτους μήνες του καλοκαιριού. Στη Volley League γυναικών δε μπορεί να συμβεί αυτό…

Aν γίνει το θαύμα…

Ακόμα και αν αύριο Παρασκευή το πρωτάθλημα πάρει πράσινο φως οι αγώνες θα ξεκινήσουν 4 ή 10 Φεβρουαρίου. Επομένως θα πάμε σε πρωτάθλημα δύο μηνών – σε ιδανικές συνθήκες – και χωρίς να υπολογίζονται αναβολές αγώνων λόγω covid-19 ή άλλων μέτρων.  Αυτό σημαίνει πως όλα πρέπει να λειτουργήσουν στην εν τέλεια και να συγχρονιστούν με ακρίβεια ρολογιού πολλοί και διαφορετικοί φορείς όπως η διοργανώτρια (ΕΟΠΕ), οι ομάδες, τα γήπεδα και όλα να πάνε κατ΄ευχήν. Ακόμα και η Volley League ανδρών που ήδη έχει παίξει 5 αγωνιστικές (έχει δύο αγώνες σε εκκρεμότητα λόγω covid-19) και έχει μόλις 8 ομάδες ανεβαίνει Γολγοθά για να βγάλει εις πέρας το πρόγραμμα, πολλώ δε μάλλον όταν το αντίστοιχο πρωτάθλημα γυναικών έχει 14 ομάδες σε δύο ομίλους.

«Κυριακή κοντή γιορτή»

Ο λαός λέει «Κυριακή κοντή γιορτή». Μέχρι αύριο θα γνωρίζουμε τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης. Η Volley League γυναικών ελπίζει στο θαύμα, αλλά εάν και αύριο δεν ανοίξει μετά είναι βέβαιο πως θα πέσει στο τραπέζι η απόφαση της ματαίωσης της σεζόν 2020-21.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα sports3.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News