Ελλάδα - VolleyLeague: Σήμερα (28/12) η ψηφοφορία για το μέλλον του πρωταθλήματος

Λευκός καπνός δεν βγήκε χθες... Και έτσι σήμερα έχουμε το δεύτερο και ενδεχομένως το τέλς αυτής της ιστορίας.... Ο λόγος; Εντός της σημερινής ημέρας (Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου) αναμένεται ότι θα ληφθεί η οριστική απόφαση από τα 14 σωματεία της Volley League γυναικών σχετικά με την τύχη του πρωταθλήματος 2020-21. Οι 14 δεν κατέληξαν σε οριστική απόφαση, καθώς οι εκπρόσωποί τους εμφανίζονται διχασμένοι σχετικά με την επανεκκίνηση ή τη ματαίωση του πρωταθλήματος. Υπενθυμίζεται πως με την ΚΥΑ που ανακοινώθηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα οι προπονήσεις των ομάδων θα επανεκκινήσουν την 1η Ιανουαρίου 2021.

Αρχικά στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη έλαβε μέρος και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος ο οποίος πρότεινε πως εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα να δημιουργηθεί μία τριμελής επιτροπή για να μελετήσει προτάσεις σχετικά με την αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής και αυτό θα είναι σε συνάρτηση με τον τελικό αριθμό των ομάδων που θα αγωνιστούν.

Στη συνέχεια ο Καραμπέτσος αποχώρησε και οι εκπρόσωποι των σωματείων συζήτησαν όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με την τύχη του πρωταθλήματος, ενώ έστω και με καθυστέρηση τέθηκε για πρώτη φορά το ζήτημα της διεκδίκησης διαφυγόντων κερδών και να ζητηθεί αποζημίωση από την κυβέρνηση αρχικά των ομάδων που δε θα μπορέσουν να συνεχίσουν (εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα).

Στην αρχή της τηλεδιάσκεψης η πλειοψηφία των σωματείων τοποθετήθηκε θετικά στη ματαίωση της σεζόν και στη διάλυση των ομάδων, ωστόσο Παναθηναϊκός, Μαρκόπουλο, Αμαζόνες και αργότερα Α.Ο.Θήρας και ΠΑΟΚ τάχθηκαν υπέρ της διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Ουδέτερη στάση (θα επανεξετάσουν δηλαδή το θέμα) κράτησαν Ολυμπιακός, Α.Ο.Λαμίας, Ηλυσιακός, Αίας και Πορφύρας, ενώ οι ομάδες που επιθυμούν κατηγορηματικά την ακύρωση της σεζόν και την διάλυση των ομάδων είναι ο Πανναξιακός, η Θέτιδα Βούλας, η ΑΕΚ και ο Άρης.

Να σημειώσουμε βέβαια ότι το να ξεκινήσει το πρωτάθλημα είναι μία κουβέντα... Με ποιους όρους άραγε, από τη στιγμή που αρκετές αθλήτριες έχουν φύγει στο εξωτερικό (10 ελληνίδες και 15 ξένες με βάση τις πληροφορίες), θα υπάρξει νέα κλήρωση από τη στιγμή που δεν θα κατέβουν κάποιες ομάδες; Και βέβαια τι θα συμβεί σε περίπτωση που θα σταματήσει εκ νέου το πρωτάθλημα γιατί δεν είναι δεδομένο ότι θα έχουμε συνεχή αγώνες έως το τέλος....

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα Sports3.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News