Ελλάδα - Υπόθεση Μπεκατώρου: Από τον Οκτώβριο του 2020 είχε καταθέσει για τον βιασμό της με όνομα και διευθύνσεις (!!!)

Μπεκατώρου - Σακελλαροπούλου

Στη δημοσιότητα έδωσε η Σοφία Μπεκατώρου την επιστολή που υπογράφουν οι Έλληνες Ολυμπιονίκες και απέστειλαν στον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας (World Sailing), Κουάν Χάι Λι, μέσα στην οποία υπάρχει ονομαστική καταγγελία για την υπόθεση του βιασμού της Ελληνίδας πρωταθλήτριας.

Η επιστολή ενημερώνει αναλυτικά την παγκόσμια ομοσπονδία για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της Μπεκατώρου, όσο και για τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη, αλλά και την αντίδραση της ελληνικής ομοσπονδίας για την οποία κάνουν λόγο για «αντιδεοντολογική και καταχρηστική συμπεριφορά»

Μάλιστα, υπάρχει ξεκάθαρα η αναφορά του  πρόσωπου του Αδαμόπουλου ως ο άνθρωπος που την βίασε και μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη έχει κατάθεση της Μπεκατώρου από τον περασμένο Οκτώβριο αλλά δεν υπήρξε κάποια αντίδραση...

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας #olympicvalues #worldsailing #hellenicolympiccommittee...

Δημοσιεύτηκε από Sofia Bekatorou στις Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021
 

Ο δε Νίκος Κακλαμανάκης σε ερώτηση "γιατί τώρα", απάντησε  «Γιατί τώρα; Γιατί ποτέ μέχρι τώρα δεν υπήρχε εύφορο έδαφος», είπε στον ΑΝΤ1, απαντώντας στο «γιατί» έγινε τώρα η καταγγελία από τη Σοφία Μπεκατώρου, εξηγώντας ότι, μέχρι πρότινος συσπειρώνονταν η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία με την Πολιτική. Και πρόσθεσε "Η Ολυμπιακή Επιτροπή ήξερε, εγώ μίλησα για τρίτη φορά στη Βουλή. Εγώ έμαθα για τη Σοφία αφού μίλησα στη Βουλή. Όπως έμαθα προχθές για το κοριτσάκι. Διαχρονικά, αυτά που βλέπαμε τα λέγαμε, όμως δεν μας άκουγε κανείς. Τώρα μας ακούτε».

Να σημειωθεί ότι η επιστολή βγήκε στο φως της δημοσιότητας μέσα από τους προσωπικούς λογαριασμούς της Σοφίας Μπεκατώρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.   Οι υπογράφοντες, Έλληνες Ολυμπιονίκες, μεταξύ άλλων η Σοφία Μπεκατώρου, η Αμαλία Τσουλφά, ο Νίκος Κακλαμανάκης, ο Ανδρέας Κοσματόπουλος, ο Παναγιώτης Μάντης, ο Παύλος Καγιαλής, ο Βύρων Κοκκαλάνης, η Βιργινία Κραβαριώτη, η Βασιλεία Καραχάλιου και ο Γιάννης Μιτάκης, ζητούν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία τον ορισμό προσωρινού διοικητικού οργάνου που θα οδηγήσει την ΕΙΟ σε εκλογές στις 14 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι ο CEO της World Sailing Ντέβιντ Γκράχαμ επικοινώνησε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να τον ενημερώσει και να ενημερωθεί.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας συζήτησε με τον υφυπουργό Αθλητισμού όσα έχουν δει τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας και αφορούν φαινόμενα σεξουαλικής, αλλά και κάθε άλλου είδους βίας, καθώς και κατάχρησης εξουσίας. Ο κ. Γκράχαμ είχε ενημερωθεί αναλυτικά από την επιστολή που έστειλαν στην World Sailing Έλληνες ολυμπιονίκες και πρωταθλητές.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του κ. Γκράχαμ με τον κ. Αυγενάκη, ο CEO ανέφερε στον Υφυπουργό το περιεχόμενο της επιστολής των αθλητών και εξέφρασε την ανησυχία και την απογοήτευσή του για τα καταγγελλόμενα. Έκανε λόγο για την ανάγκη στενής συνεργασίας με την Κυβέρνηση και την αθλητική κοινότητα της χώρας μας, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση στην ελληνική ιστιοπλοΐα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Γκράχαμ, μέσα στις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το ΔΣ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για να εξετάσει τα καταστατικά περιθώριά τους για άμεσες ενέργειες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News