Ελλάδα - "Υπόθεση Μπεκατώρου": Αποκάλυψε επίθεση σε μία ακόμη αθλήτρια

Αθλητισμός - μπεκατώρου EUROKINISSI / ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Ο λόγος στη Δικαιοσύνη... Οι πολιτικοί έκαναν δηλώσεις, οι συναθλητές της εξέφρασαν την συμπαράστασή τους, άφησαν αιχμές και για άλλες υποθέσεις, όμως η Σοφία Μπεκατώρου, το κεντρικό πρόσωπο των τελευταίων ημερών - σήμερα βρέθηκε στην Σχολή Ευελπίδων... Τρεις ολόκληρες ώρες κατέθετε στον Εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου, η οποία λίγο μετά τις 12 εξήλθε από τα δικαστήρια της παλαιάς Σχολής Ευελπίδων. Τι είπε; Ανοίγει νέα υπόθεση όπως όλα φαίνονται και μάλιστα χωρίς να υπάρχει το θέμα της παραγραφής λόγω χρονικής απόστασης από το γεγονός... .

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στον εισαγγελέα η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου δεν αναφέρθηκε μόνο στη δίκη της περίπτωση που έχει ήδη καταγγείλει και προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, αλλά κατονόμασε και μια ακόμη περίπτωση συναθλήτριας της από τον χώρο της Ιστιοπλοΐας, ή οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Το ενδιαφέρον είναι ότι η αξιόποινη πράξη της αθλήτριας αυτής φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που τον αδίκημα δεν έχει παραγραφεί.

Ως εκ τούτου η συγκεκριμένη αθλήτρια αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα χωρίς να αποκλείεται ότι και εκείνη με τη σειρά εκτός από τη δίκη της περίπτωση δε θα αναφερθεί και σε άλλα πρόσωπα.

Ποια είναι; Κι ενώ η Μπεκατώρου δεν είπε κουβέντα, ο Ολυμπιονίκης, Νίκος Κακλαμάνης, μιλώντας στο Mega άνοιξε την υπόθεση... Μιλώντας στην εκπομπή Live News, υποστήριξε ότι η νέα καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης πριν από 9 χρόνια και αφορά ένα παιδί που ήταν από 11 έως 14 ετών.  Ο Ολυμπιονίκης ανέφερε πως το κορίτσι είναι πλέον 21 ετών, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, εξαιτίας του κινδύνου έκθεσης της νεαρής κοπέλας. "Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, πέρα απ' το γεγονός ότι είναι στην Ιστιοπλοΐα . Αφορά μικρό παιδί, 11 ετών αν δεν κάνω λάθος. Δεν θα ήθελα να πω την περιοχή, είναι μία μικρή κοινωνία. Η ηλικία είναι ανάμεσα στα 11-14. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, το θέμα το έχει η Σοφία Μπεκατώρου. Απ' όσο καταφέρω είναι 9 χρόνια πριν, γιατί 21 ετών τώρα η κοπέλα"

Σε κάθε περίπτωση όπως όλα δείχνουν τα στόματα έχουν αρχίσει να ανοίγουν και μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει για εξηγήσεις το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που θα έχουν κατονομαστεί από τις παθούσες. Μετά την κατάθεσή της η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοϊας προχώρησε σε δηλώσεις, καλώντας όσες γυναίκες έχουν βιώσει την σεξουαλική κακοποίηση να βγουν να μιλήσουν.

«Σήμερα κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση και ελπίζω με αφορμή αυτό κι άλλες γυναίκες και άνθρωποι που έχουν βιώσει την σεξουαλική κακοποίηση να μιλήσουν έτσι ώστε η κοινωνία μας να είναι πιο υγιής και ασφαλής. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε και με τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη  Βουλή και η συσπείρωση που κάναμε με όλους τους αθλητές ελπίζουμε να βοηθήσουν στη εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού», ανέφερε η Σοφία Μπεκατώρου, έχοντας στο πλευρό της την δικηγόρο της Ελλη Ρούσσου

Σημειώνεται πως η Σοφία Μπεκατώρου είναι η πρώτη μάρτυρας στην εισαγγελική έρευνα που άνοιξε αυτεπάγγελτα και για τρεις ώρες κατέθετε στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο, ο οποίος έχει αναλάβει τη διενέργεια της υπόθεσης, ύστερα από εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News