ΕΟΠΕ: Χαριστική βολή ή ευθανασία στο Ελληνικό βόλεϊ?

Την ώρα που ολόκληρο το Ελληνικό (και ευρωπαϊκό) βόλεϊ παρακολουθεί αποσβολωμένο την πλήρη ανυπαρξία της πολιτείας αναφορικά με την επανέναρξη ή όχι των πρωταθλημάτων, 12 μέρες πριν “λήξει το τελεσίγραφο” των σωματείων της Α1 γυναικών αναφορικά με την επόμενη μέρα των σωματείων, λίγες μόλις ώρες μετά την “χάρη στην ΕΟΠΕ” από την CEV να μετακινήσει τα Ευρωπαϊκά προκριματικά των εθνικών ομάδων, η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης με ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της ανοίγει την πόρτα φυγής των Ελληνίδων αθλητριών από το “στην εντατική” πρωτάθλημα της χώρας.

Νερό στο μύλο της κοροϊδίας από Αυγενάκη – Μαυρωτά και λοιπούς συγγενείς έρχεται να ρίξει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας να μην εισπράξει το αντίστοιχο παράβολο που απαιτείται ώστε να ολοκληρωθεί μία μεταγραφή Ελληνίδας αθλήτριας σε ομάδα του εξωτερικού. Με αυτή την κίνηση η ομοσπονδία δίνει την δυνατότητα ( όχι πως δεν υπήρχε και πριν ) να φύγουν όσες το επιθυμούν σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα της Ευρώπης καθώς η Ελλάδα είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ που δεν συνεχίζεται κανένα πρωτάθλημα βόλεϊ, ανδρών ή γυναικών.

Φυσικά η ομοσπονδία δεν έδειξε ( μέχρι στιγμής) την ίδια ευαισθησία για τα ελληνικά σωματεία που πλήρωσαν κανονικά τόσο τα παράβολα συμμετοχής (ακόμα και σε πρωταθλήματα που δεν εκκίνησαν καν) αλλά και τα 300 ευρώ για κάθε αλλοδαπή αθλήτρια που εγγράφτηκε στις αγωνιστικές λίστες. Η γενναιοδωρία της ΕΟΠΕ περιορίστηκε στην “έκπτωση 50%” των παραβόλων ανανέωσης δελτίων, δηλαδή το 2ευρώ έγινε 1ευρώ αν και άξιο απορίας είναι προς τί αποδίδεται αυτό το αντίτιμο αφού πλέον η ομοσπονδία δεν παρέχει πλαστικοποιημένα δελτία αθλητών (η κατασκευή των οποίων έχει κάποιο κόστος) αλλά εδώ και 2 χρόνια έχει θεσπίσει ( και καλώς έχει κάνει) τις αγωνιστικές λίστες οι οποίες εκδίδονται δωρεάν.

Η ομοσπονδία προσπαθώντας να αμβλύνει τις αντιδράσεις των διεθνών αθλητριών ουσιαστικά ρίχνει στο τραπέζι “δωροκάρτα” μεταγραφής τους στο εξωτερικό ελπίζοντας πως θα ανακαλέσουν τα γραφόμενα στην πρόσφατη επιστολή τους. Βέβαια δεν δίνει λύση στις υπόλοιπες αθλήτριες που δεν έχουν την δυνατότητα να φύγουν στο εξωτερικό και περιμένουν να ζήσουν από το άθλημα που αγάπησαν αλλά δεν τις αγάπησε ποτέ.

Ενδεικτικά αναφέρουμε παράδειγμα Ελληνίδας αθλήτριας, μέλος της Εθνικής ομάδας, ηλικίας κάτω των 25 ετών αν θελήσει να μεταγραφεί στην Πολωνία και να αγωνιστεί στην αντίστοιχη Α1 κατηγορία, η ομάδα της θα έπρεπε να καταβάλει παράβολο στην ΕΟΠΕ 6.370€ ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Το ποσό προκύπτει από την αυτοματοποιημένη εφαρμογή της CEV και σε κάθε περίπτωση είναι διαπραγματεύσιμο και επιδέχεται κάθε έκπτωσης. Το ποσό διαφέρει ανά περίπτωση με βάση την χώρα προορισμού, την ηλικία κλπ.

 

Δείτε τον πίνακα:

greek-transfer-cev.png

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, μπαίνει οριστικά παύλα (-) στα Ελληνικά πρωταθλήματα που ακόμα και αν τύχει να συνεχιστούν είναι πολύ πιθανό το πολυ-διαφημισμένο (και με νέο πρωτότυπο φορμάτ) πρωτάθλημα της Α1 γυναικών να πραγματοποιηθεί με τις ομάδες αποδεκατισμένες από τα Ελληνικά και Ξένα αστέρια τους.

Η όλη κίνηση της ομοσπονδίας σε συνδυασμό με την ολοκληρωτική απουσία της πολιτείας έρχεται να “σφραγίζει” τον επερχόμενο θάνατο του Ελληνικού βόλεϊ που φαντάζει σαν το 1ο αγώνισμα – θύμα του κορονοϊού που υπέκυψε στα υποκείμενα νοσήματα που ήδη είχε.

Το ερώτημα είναι, θάνατος με χαριστική βολή ή ευθανασία?

Το διαβάσαμε στο Islandpress.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News