Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΕπαγγελματική νίκη (photos)

Επαγγελματική νίκη (photos)

|

Ο Πανναξιακός με το δεξί στους αγώνες μπαράζ ανόδου κερδίζοντας με 3-0 τον ΑΟ Πάρου – Συντριβή για τον ΠΑΣ Νάξου στη Σαντορίνη (6-1) από τον Καρτεράδος

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ο Πανναξιακός στους αγώνες μπαράζ όσον αφορά τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και έδειξε ότι θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος σε όσους δεν τον υπολογίσουν. Είπαμε. η βαριά φανέλα έχει το δικό της ειδικό βάρος σ” αυτό το τουρνουά που είναι ξεχωριστό στην ιστορία των Κυκλάδων. Ο Πανναξιακός επικράτησε με ιδιαίτερη άνεση του ΑΟ Πάρου με 3-0 και βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου του μαζί με τον Πανθηραϊκό, ο οποίος σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι επικράτησε στο ντέρμπι της Σαντορίνης της Θύελλας με το αγγλικό σκορ 4-2. Στον άλλο όμιλο, είχαμε το ντέρμπι της Μυκόνου όπου ο ΑΟ Μυκόνου επικράτησε με 1-0 της Άνω Μερά αλλά γκρινιάζει για την διαιτησία ενώ στην Μήλο άρχισαν τα. δύσκολα για τον αήττητο στη πρώτη φάση Παμμηλιακό καθότι παραχώρησε λευκή ισοπαλία στον ΑΟ Σύρου και οι δύο ομάδες ξεκινούν από το .μηδέν. Μένοντας στα της πρεμιέρας να σημειώσουμε ότι παράλληλα ξεκίνησε και το τουρνουά ανόδου όπου συμμετέχουν δύο ομάδες της Νάξου, το Φιλώτι είχε ρεπό, ο ΠΑΣ Νάξου γνώρισε τη Παρασκευή στο Καμάρι κόντρα στο Καρτεράδος τη συντριβή (6-1). Στους άλλους δύο ομίλους, ο Πανσιφναϊκός έδειξε ότι μπορεί τελικά να κάνει την υπέρβαση και επικράτησε με 2-1 του Νηρέα, ενώ στον όμιλο του Βορρά που έχει τέσσερις ομάδες, ο Ανδρικός έχει το προβάδισμα καθότι επικράτησε με 2-1 του ΠΑΣ Τήνου τη στιγμή που τον άλλο αγώνα, στο ντέρμπι της Σύρου, Πάγος και Αίαντας μοιράστηκαν εντυπώσεις , γκολ (2-2) και βαθμούς.

Άκοπα

Εν αρχή το παιχνίδι του Πανναξιακού με τον ΑΟ Πάρου, όπου η ομάδα του κ., Προμπονά ήταν καλύτερη και επικράτησε με άνεση και κυρίως δίκαια. Απέναντι σε μία ομάδα που ξέρει πώς να την κερδίζει έχοντας ως όπλο την προϊστορία και παρά το γεγονός ότι είχε απουσίες (Κατσάνης, Γαλάνης, Βαθρακοκοίλης μπήκε στο 70ο λεπτό) κέρδισε με 3-0 (ημ. 2-0) σημειώνοντας αυτό που λέμε επαγγελματική νίκη. Εκμεταλλεύτηκε σωστά τον αέρα στο πρώτο μέρος, δημιούργησε ουκ ολίγες ευκαιρίες και πριν συμπληρωθεί το 25ο λεπτό είχε ήδη προβάδισμα δύο τερμάτων. Το πρώτο σημειώθηκε στο 17ο λεπτό με τον Ευριπιώτης μετά από κακή εκτίμηση της μπάλας από τον νεαρό τερματοφύλακα Τετάου (ντεμπούτο στη μεγάλη ομάδα) ενώ το 2ο ήρθε στο 21ο λεπτό με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Κούτρου, το οποίο κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή από τον Σκιαδά. Μετά το 2-0 ο ρυθμός έπεσε και το ημίχρονο τελείωσε χωρίς να σημειωθεί άλλο τέρμα. Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Τριανταφυλλάκου μπήκε δυνατά χάρη στον αέρα, επιχείρησε να σκοράρει με στημένα, αλλά ο Τσουκαλάς ήταν εκεί. Ειδικά η απόκρουσή του στο φάουλ του Παντελαίου στο 62ο λεπτό ήταν εντυπωσιακή. Με την είσοδο του Βαθρακοκοίλη, ο Πανναξιακός πήρε και πάλι τον έλεγχο, σημείωσε ένα ακόμη τέρμα σε αντεπίθεση με τον Λίκα (72ο λεπτό) και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε (ως προς τις φάσεις) στις καθυστερήσεις όταν ο ΑΟ Πάρου κέρδισε πέναλτι (ανατροπή από τον Παπανικολάου του Καράι), αλλά ο Τσουκαλάς απέδειξε ότι λατρεύει τη διαδικασία των πέναλτι αποκρούοντας με άνεση το σουτ του Καράι.

Διαιτησία

Ο κ. Τριανταφυλλάκος, προπονητής του ΑΟ Πάρου μετά τη λήξη του αγώνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ορισμό της τριάδας των διαιτητών (ΒανΑακεν, Νεοκοσμίδης, Ρούσσος) αρνήθηκε ουσιαστικά να κάνει δηλώσεις παραδέχτηκε όμως την ανωτερότητα και τη δίκαιη νίκη του Πανναξιακού λέγοντας ότι θα μπορούσε να έχει δεχτεί η ομάδα του κι άλλα τέρματα. Οι διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων είχαν να κάνουν με δύο φάσεις κυρίως οφσάιντ που δεν έδωσε ο Νεοκοσμίδης. Από τη πλευρά του ο κ. Προμπονάς ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τη νίκη λέγοντας «κρατάω το αποτέλεσμα ενόψει της συνέχειας των αγώνων μπαράζ, παρά τους τραυματισμούς παίξαμε καλά όμως κάπου χαλαρώσαμε μετά το 2-0 και αυτό δεν είναι καλό. Προφανώς σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι. Με τη δουλειά πάντως η ομάδα θα πάει ακόμη καλύτερα»

Οι συνθέσεις

Πανναξιακός (Προμπονάς): Τσουκαλάς, Καρελέμογλου (88′ Κεραμιώτης), Κώτσαρης, Παπανικολάου, Λεγάκης, Χαμηλοθώρης, Ευρυπιώτης (80 Καπίρης), Σέμε,( 70ο βαθρακοκοίλης), Κατσούδας  Λίκα, Κούτρος.

ΑΟ ΠΑΡΟΥ: (Τριανταφυλλάκος Δ.): Τετάου, Κρουσταλλάκης,  Πρίφτης (46ο Ρούσσος) Σκιαδάς, Τσαντουλής,  Σένκα, Αρκουλής (78ο Σταθερός),  Παντελαίος, Καράι, Πετρόπουλος (57ο Κληρονόμος) Δαφερέρας.

Επιστροφή

Kαι περνάμε στα άλλα παιχνίδια όπου όπως αναφέραμε ο Πανθηραϊκός ήταν ο μεγάλος κερδισμένος αν και η άμυνα συνεχίζει να λειτουργεί ως αχίλλειος πτέρνα. Οι «Μπλε» επικράτησαν 4 – 2 (ημίχρονο 1-2 για τη Θύελλα) της Θύελλας στη παρθενική τους εμφάνιση στο νέο τους γήπεδο μετά από έξι χρόνια (τελευταία αναμέτρηση τον Νοέμβριο του 2009 κόντρα στον Μαρπησαϊκό) μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, στο οποίο οι Καμαριανοί προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ, με τους γηπεδούχους να πραγματοποιούν ισάριθμες ανατροπές. Σκόρερ του αγώνα ήταν οι: Φύτρος (0 – 1 στο 15′ ), Ζώνας (1 – 1 στο 30′), Αρβανίτης (1 – 2 στο 33′), Ζώνας (2 – 2 στο 58′) και ο Μανώλης Κωλέτσης στο 78′ και 83′ να πραγματοποιεί το 3 – 2 και το τελικό 4 – 2. Και οι Καμαριανοί πάντως είχαν παράπονο από τη διαιτησία κάτι που σημαίνει ότι η πρεμιέρα είχε έντονο το .γκρι χρώμα.

Στη Μύκονο, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σαραντάκο, ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι του Γιογιού στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Α.Ο. Μυκόνου επικράτησε με 1-0 της Ανω Μεράς. Αρνητικός πρωταγωνιστής και εδώ η διαιτησία που παρά τη νίκη της ομάδας του ανάγκασε τον πρόεδρο του ΑΟ Μυκόνου κ. Κουκά να προχωρήσει σε αιχμηρές δηλώσεις λέγοντας ανάμεσα στα άλλα «το ποτήρι ξεχείλισε και αναγκάζομαι να μιλήσω. Νομίζω ότι η ίδια η ΕΠΣ Κυκλάδων υποβαθμίζει το ποδόσφαιρο στις Κυκλάδες περισσότερο από όσο υποβαθμισμένο είναι. Όσο για τη σημερινή διαιτησία των κ.κ. Αγγέλου, Αρμακόλα και βαρθαλίτη το μόνο που έχω να πω είναι ότι ήταν εγκληματική και κατώτερη των περιστάσεων». Ο ΑΟ Μυκόνου πήρε τη νίκη πάντως με γκολ του Ελ Μπαντρί στο 16ο  λεπτό φωνάζει για δύο γκολ που ακυρώθηκαν, για ένα πέναλτι που δεν της δόθηκε αλλά και για το πέναλτι που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι.

ΠΑΣ Νάξου

Με το δεξί μπήκε ο Καρτεράδος στα μπαράζ για την παραμονή στην Α΄ Κατηγορία Κυκλάδων. Η ομάδα του Λευτέρη Τζουρου σε έναν αγώνα που έγινε τη Παρασκευή υπό βροχή συνέτριψε με  6 – 1 τον ΠΑΣ Νάξου, ο οποίος ταξίδεψε στη Σαντορίνη με 12 παίκτες..  MVP του αγώνα ο Νίκος Μπνιέρης που πέτυχε χατ τρικ και έφτασε τα 5 τέρματα στο πρωτάθλημα. Στο 10ο λεπτό ο Μπινιέρης έκανε το 1 – 0, με τους Τζούρο στο 12′, Σελιστάι στο 22′ και πάλι Μπινιέρη στο 32΄και τον Νομικό στο 44′ να διαμορφώνουν το 5 – 0 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.  Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 68΄ο Ζάκο μείωσε σε 5 – 1 και στο 75′ ο Μπινιέρης πετυχαίνοντας το τρίτο προσωπικό του τέρμα έκανε το τελικό 6-1.

Οι συνθέσεις

Καρτεράδος (Τζούρος): Κουρδελάκης, Βαρμάζης, Ττούλης (46΄ Αγκαράι), Χοχάι, Νομικός Γ., Νομικός Α. (46΄Ξαγοράρης), Μπινιέρης, Ζερβάκης, Τζούρος, Σελιστάι, Βαζαίος (75΄Γεωργιάδης).

ΠΑΣ Νάξου (Μαράκης): Χύκα, Μανιός, Μελανίτης, Πιτταράς, Μοσχονάς, Καρούσης, Ζάκο, Παπαδόπουλος, ματάκιας, Κουφόπουλος, Σκιαδάς (78΄Μπιλάς).

————————————————————————

Αποτελέσματα – βαθμολογίας

Μπαράζ – διεκδίκησης τίτλου

1ος όμιλος

1η      Αγωνιστική

Πανναξιακός – ΑΟ Πάρου  3 – 0

Πανθηραϊκός – Θύελλα     4 – 2

 2η      Αγωνιστική

ΑΟ Πάρου – Πανθηραϊκός

Θύελλα – Πανναξιακός

Η Βαθμολογία

Ομάδα                                 βαθμ  Αγ      Ν – Ισ. – Ητ  Τέρματα

1. Α.0. Πανναξιακός            3          1          1 – 0 – 0        3 – 0

2. Α.Ο. Πανθηραϊκός           3          1          1 – 0 – 0        4 – 2

———————————————————————————

3. Θύελλα Καμαρίου            0          1          0 – 0 – 1        2 – 4

4. ΑΟ Πάρου                          0          1          0 – 0 – 1        0 – 3

2ος Ομιλος

1η      Αγωνιστική

Παμμηλιακός – ΑΟ Σύρου 0 -0

ΑΟ Μυκόνου – Άνω Μερά  1 – 0

2η      Αγωνιστική    

Άνω Μερά – Παμμηλιακός

ΑΟ Σύρου – ΑΟ Μυκόνου

Η Βαθμολογία

Ομάδα                    βαθμ  Αγ      Ν – Ισ. – Ητ  Τέρματα

1. Α.Ο. Μυκόνου      3          1          1 – 0 – 0        1 – 0

2. Α.0. Σύρου            1          1          0 – 1 – 0        0 – 0

———————————————————————————

3. Παμμηλιακός        1          1          0 – 1 – 0        0 – 0

4. Α.Σ. Άνω Μερά     0          1          0 – 0 – 1        0 – 1

Μπαράζ – διεκδίκησης εισιτηρίου ανόδου

1ος Όμιλος

1η      Αγωνιστική

Πάγος – Αίαντας      2 – 2

Ανδριακός – ΠΑΣ Τήνου    2 – 1

2η      Αγωνιστική

Αίαντας Σύρου – Ανδριακός

ΠΑΣ Τήνου – Πάγος

Η Βαθμολογία

Ομάδα                    βαθμ  Αγ      Ν – Ισ. – Ητ  Τέρματα

1. Α.Ο. Ανδριακός    3          1          1 – 0 – 0        2 – 1

——————————————————————————–

2. Α.0. Πάγου           1          1          0 – 1 – 0        2 – 2

———————————————————————————

3. Αίαντας Σύρου      1          1          0 – 1 – 0        2 – 2

4. ΠΑΣ Τήνου           0          1          0 – 0 – 1        1 – 2

2ος Όμιλος

1η      Αγωνιστική

Πανσιφναϊκός – Νηρέας    2 – 1

Ρεπό: ΑΟ Σερίφου

2η      Αγωνιστική

ΑΟ Σερίφου – Πανσιφναϊκός

Ρεπό: Νηρέας

Η Βαθμολογία

Ομάδα                     βαθμ  Αγ      Ν – Ισ. – Ητ  Τέρματα

1. Πανσιφναϊκός       3          1          1 – 0 – 0        2 – 1

————————————————————————-

2. Νηρέας Πάρου      0          1          0 – 0 – 1        1 – 2

———————————————————————————

3. Α.Ο. Σερίφου        0          0          0 – 0 – 0        0 – 0

3ος Όμιλος

1η      Αγωνιστική

Καρτεράδος – ΠΑΣ Νάξου  6 -1

Ρεπό: ΑΜΣ Φιλωτίου

2η      Αγωνιστική

ΑΜΣ Φιλωτίου – Καρτεράδος

Ρεπό: ΠΑΣ Νάξου

Η Βαθμολογία

Ομάδα                    βαθμ  Αγ      Ν – Ισ. – Ητ  Τέρματα

1. Καρτεράδος           3          1          1 – 0 – 0        6 – 0

————————————————————————-

2. ΠΑΣ Νάξου           0         1          0 – 0 – 1        1 – 6

———————————————————————————

3. ΑΜΣ Φιλωτίου      0          0          0 – 0 – 0        0 – 0

 

Πηγή: Εφημερίδα “Κυκλαδική” 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Αμοργός – Κέντρο Υγείας: Ανανέωση θητείας για την πρόεδρο της Δ.Σ., Ιωάννα Συνοδινού

Η Ιωάννα Συνοδινού ανανέωσε τη θητεία της στη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Αμοργού - Ποια είναι τα νέα μέλη

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της

SeaJets: Με το SuperRunner Jet θα φτάσει έως το Κουφονήσι

Δρομολογείται σε άκρως τουριστική γραμμή το Superunner Jet από το Πάσχα και για όλη την περίοδο - Σε ποια νησιά θα το δούμε φέτος

Blue Star Ferries: Έκπτωση 50% σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ποιο το χρονικό διάστημα

Ποιο είναι το χρονικό διάστημα για το οποίο υπάρχει έκπτωση 50% στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς από την Blue Star Ferries

Ολυμπιακή Φλόγα – Σαντορίνη: Ποιοι θα είναι οι Λαμπαδηδρόμοι

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των λαμπαδηδρόμων στην Σαντορίνη

Σαντορίνη: Διήμερο απαγόρευσης πρόσβασης στο Αμμούδι, ποιος ο λόγος

Απαγόρευση - για δύο ημέρες - πρόσβασης στο Αμμούδι λόγω εργασιών συντήρησης των πλεγμάτων

Zante Ferries – “Διον. Σολωμός”: Τροποποίηση σημερινού (19/04) δρομολογίου προς Δυτικές Κυκλάδες

Πως διαμορφώνεται το σημερινό δρομολόγιο του "Διον. Σολωμός" προς τις Δυτικές Κυκλάδες ... (πρόγραμμα)

Ολυμπιακή Φλόγα: Πρώτη στάση στο Αιγαίο, το Καστελόριζο

Από το ακροτελεύτιο άκρο της Ελλάδας η Ολυμπιακή Φλόγα φώτισε όλη την οικουμένη, στέλνοντας μηνύματα ειρήνης, φιλίας και αλληλεγγύης προς κάθε κατεύθυνση

Φ. Μαυρομμάτης: “Ερχεται σύγχρονο δίκτυο μεταφοράς νερού από Άγιο Γαλάτη προς τη δεξαμενή Οσκέλου”

Νέο έργο για την καλύτερη υδροδότηση στα δυτικά της Νάξου ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ύδρευσης Φώτη Μαυρομμάτη - Ποιο είναι και το κόστος του

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη