ΕΠΣ Κυκλάδων προς Γλυνό: "Δεν υπάρχει επικοινωνία με την νυν Περιφερειακή Αρχή"

Οπως είναι γνωστό, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Μανώλης Γλυνός, βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Σύρο για μία σειρά επαφών στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων και την διοικητική της Περιφέρειας. Ανάμεσα στις επαφές που είχε ήταν και με τους ανθρώπους του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα... Και εκεί άκουσε τα παράπονα των ανθρώπων του αθλητισμού στις Κυκλάδες, είτε μιλάμε για ποδόσφαιρο, είτε για μπάσκετ, είτε για βόλεϊ, όσον αφορά τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και την έλλειψη επικοινωνίας (!!!) με την παρούσα Περιφερειακή Αρχή.. Μία έλλειψη επικοινωνίας που όπως αναφέρουν  - σύμφωνα πάντα με το δελτίο Ενημέρωσης από το Γραφείο Τύπου του υποψήφιου Περιφερειάρχη - δημιουργεί προβλήματα στις ομάδες.. 

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ... 

Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», Αντώνη Χατζηιωάννου, Τζώρτζη Μακρυωνίτη, Μαρία Μαυρίκου, Χριστιάννα Πάπιτση, Δημήτρη Γρυπάρη και Νίκο Αλμπανόπουλο, επισκέφθηκε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους για τα ζητήματα που τους απασχολούν και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Στη συνέχεια, συμμετείχε σε μία ευρεία συνάντηση με τους εκπροσώπους του αθλητισμού στη Σύρο, όπως η ΕΠΣ Κυκλάδων, που εκπροσωπεί συνολικά 31 Σωματεία και 102 αγωνιστικά τμήματα στο νομό Κυκλάδων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του μπάσκετ, του βόλεϊ, του ποδοσφαίρου, αλλά και του κλασικού αθλητισμού. Οι αθλητικοί φορείς εξέφρασαν στον υποψήφιο περιφερειάρχη την έντονη δυσαρέσκειά τους και την ανησυχία τους για την πολύ κακή κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων όχι μόνο στη Σύρο, αλλά και σε πολλά νησιά των Κυκλάδων. Αυτό, όπως επισήμαναν,  δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στα αθλητικά σωματεία, αλλά κυρίως στους νέους αθλητές οι οποίοι καλούνται να προπονηθούν, σε ακατάλληλους χώρους.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων (σ.σ. Ρένος Φρέρης), αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της έλλειψης των  χρηματοδοτήσεων τόσο από τους κεντρικούς φορείς όσο και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα καθώς οι ομάδες ποδοσφαίρου τις περισσότερες φορές καλούνται να καλύψουν από ίδιους πόρους τα υπέρογκα ποσά που απαιτούνται για την επιβίωση των ομάδων που δραστηριοποιούνται στα νησιά.

Επιπλέον τέθηκε και το ζήτημα των μετακινήσεων όπως επίσης και το υψηλό κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, καθώς και η ανυπαρξία στήριξης από τους κεντρικούς φορείς αλλά και η έλλειψη επικοινωνίας και συνεννόησης με την περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου.

Τόσο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, όσο και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι τοποθετήθηκαν επί των θεμάτων που έθεσαν οι φορείς του αθλητισμού, με τον κ. Μανώλη Γλυνό να τονίζει ότι στο πρόγραμμα της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» περιλαμβάνεται σχεδιασμός για την ανάπλαση αθλητικών εγκαταστάσεων, σε συνεργασία με τους Δήμους, αναλόγως των αναγκών του κάθε νησιού.

«Είναι μονόδρομος η συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων σε κάθε επίπεδο, όπως και στον τομέα του αθλητισμού. Ο Δήμος αποφασίζει, χωροθετεί και η περιφερειακή αρχή προχωρά στην ένταξη των έργων για να δημιουργήσουμε τις αθλητικές υποδομές εκείνες που ανταποκρίνονται σε μια σύγχρονη Περιφέρεια και στις ανάγκες των κατοίκων της», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μ. Γλυνός.