Εθνική Εφήβων: Με τον Κορωνιδιάτη Λούντζη πάει Τουρκία

Η μεγάλη στιγμή για την Εθνική ομάδα Εφήβων έφτασε… Οι 12 που επέλεξε ο Γιώργος Βλασσόπουλος (κόπηκαν οι Γοργόνης,. Καραμανώλης και Λιούνης) είναι ένα βήμα πριν το αεροπλάνο για την Κωνσταντινούπολη κι από εκεί για την Σαμψούντα, στον Εύξεινο Πόντο όπου και θα διεξαχθεί το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα από τις 16 έως τις 22 Δεκεμβρίου… Σήμερα, είναι η τελευταία προπόνηση επί αθηναϊκού εδάφους και αύριο στο δρόμο για το εξωτερικό. Και κεντρικό πρόσωπο της εθνικής είναι ένας παίκτης που έχει σχέση με τη Νάξο. Ο λόγος για τον Μιχάλη Λούντζη, τον γκαρντ του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει καταγωγή από τη Κόρωνο της Νάξου και λόγω εμπειρίας θεωρείται ο ηγέτης της ομάδας. Στα 18 του χρόνια έχει παιχνίδια πλέον στα πόδια του ακόμη και τα λίγα λεπτά της Euroleague ενώ και στην Α1 παίρνει χρόνο συμμετοχής. Από εκεί και πέρα ο κος Βλασσόπουλος θα αξιοποιήσει και την εμπειρία παικτών όπως ο Χρηστίδης ή ο Μωραϊτης. Και βέβαια να σημειώσουμε ότι και ο Ανδρέας Σκούφης του Παγκρατίου προέρχεται από τα Δωδεκάνησα και την Ρόδο…  

Η σύνθεση της Εθνικής ομάδας

Όνομα            Ύψος Θέση  Έτος Γέννησης        Ομάδα

Γιώργος Καλαϊτζάκης 1μ98   Γκαρντ          1999   Παναθηναϊκός

Μιχάλης Λούντζης     1μ95   Γκαρντ          1998   Παναθηναϊκός

Διονύσης Τάταρης     2μ05   Σέντερ 1998   Μαχητές Δόξας Πεύκων

Δημήτρης Χατζηκυριακίδης    1μ90   Γκαρντ          1998   Μαχητές Δόξας Πεύκων

Κώστας Παπαδάκης   1μ90   Γκαρντ          1998   Κολοσσός

Δημήτρης Μωραΐτης   1μ91   Γκαρντ          1999   ΑΕΚ

Γιάννης Αγραβάνης    1μ98   Φόργουορντ  1998   Δούκας

Δημήτρης Κουρέπης   2μ05   Σέντερ 1998   Αρκαδικός

Θανάσης Μπολάτογλου       1μ96   Γκαρντ          1998   Ιωνικός Νικαίας

Ανδρέας Σκούφης     1μ90   Γκαρντ          1998   Παγκράτι

Στάθης Παπαδάκης    1μ96   Φόργουορντ  1998   Ίκαρος Νέας Σμύρνης

Βασίλης Χρηστίδης    2μ08   Σέντερ 1998   Άρης

Προπονητής: Γιώργος Βλασόπουλος

Βοηθός προπονητή: Γιώργος Δήμος

Τεχνικός σύμβουλος: Γιώργος Προεστός

Αρχηγός αποστολής: Κώστας Παρίσης

Φυσικοθεραπευτής: Τάσος Παπαγιαννίδης

ΕΟΚ: "Έχουμε τις εγγυήσεις της διεθνούς ομοσπονδίας"

Εξάλλου, η ΕΟΚ εξέδωσε αναφορικά με τις εγγυήσεις που έλαβε από τη FIBA EUROPE για την κατάσταση στη Σαμσούντα και την ασφάλεια των αποστολών των ομάδων, που θα ταξιδέψουν στην Τουρκία για τη διοργάνωση:

"Η διοίκηση της ΕΟΚ μετά και το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς λόγω της προγραμματισμένης συμμετοχής της Εθνικής Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 της Σαμσούντας (16-22/12).

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Βασιλακόπουλος, απέστειλε προσωπικές επιστολές στο Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας, στην πρεσβεία στην Άγκυρα και στο Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, όπως φυσικά και στη FIBA, ζητώντας λεπτομερή έκθεση της κατάστασης και εγγυήσεις για την ασφαλή παρουσία των ομάδων, καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης στην πόλη της Τουρκίας, όπως και για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Η διεθνής ομοσπονδία απάντησε επισήμως παραθέτοντας τις εγγυήσεις από τους υπεύθυνους ασφαλείας της διοργάνωσης και από την διοργανώτρια ομοσπονδία της Τουρκίας, που βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές της χώρας. Πέραν αυτών, οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στην Τουρκία, διαβεβαίωσαν ότι είναι σε διαρκή εγρήγορση και μελετούν κάθε λεπτομέρεια για την ασφαλή και απρόσκοπτη παρουσία της Εθνικής ομάδας στην Σαμσούντα. Πέραν όλων των παραπάνω διαβεβαιώσεων, η επαγρύπνηση είναι αδιάκοπη, όπως και η παρακολούθηση όλων των εξελίξεων που σχετίζονται με την υπόθεση".

Με πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Μπάσκετ