Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΕυρωπαϊκή υπερπτήση, υπέκυψε και η Λε Κανέ

Ευρωπαϊκή υπερπτήση, υπέκυψε και η Λε Κανέ

|

Έχουν βαλθεί να τρελάνουν την Ευρώπη τα κορίτσια του Πανναξιακού

Έχουν βαλθεί να τρελάνουν την Ευρώπη τα κορίτσια του Πανναξιακού, που χθες κοίταξαν κατάματα μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Βόλεϊ τη Λε Κανέ των μεγάλων συμβολαίων, την οποία κατατρόπωσαν, υποχρεώνοντας την σε μία βαριά ήττα με 3-0.

Τι και αν πολλοί είχαν τον Πανναξιακό χαμένο από χέρι απέναντι στην Γαλλική ομάδα, τι και αν οι παίκτριες του Ζόραν Κάβαζιτς είχαν απέναντι τους μερικά από τα πιο βαριά χαρτιά του Ευρωπαϊκού βόλεϊ; Δεν το σκέφτηκαν ούτε στιγμή να κάνουν πίσω και παίζοντας Βόλεϊ σεμιναρίου υποχρέωσαν την Γαλλική ομάδα να παίξει τον ρόλο του κομπάρσου στο παιχνίδι, παίρνοντας μία επιβλητική νίκη με 3-0 σετ.

Το ΔΑΚ Νάξου ήταν για ακόμη μία φορά κατάμεστο, γεμάτο ενθουσιασμό και παλμό, με τον κόσμο να ωθεί την ομάδα της Νάξου σε αυτή τη μεγάλη νίκη για τους 16 του Τσάλεντζ Καπ και πλέον την πρόκριση για τους 8 να παίζεται στον επαναληπτικό των Καννών στις 21 Ιανουαρίου.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τώρα ο Πανναξιακός δυστύχησε να χάσει την Διώτη στους πρώτους πόντους του παιχνιδιού, με την Μίλητσα Γιόβιτς να την αντικαθιστά επάξια πραγματοποιώντας μία μεγάλη εμφάνιση. Φυσικά από τον Πανναξιακό δεν υστέρησε καμία παίκτρια, καθώς όλες είχαν καταπληκτική εμφάνιση και φάνηκαν ιδιαίτερα ψυχωμένες. Ειδική αναφορά στην Άννα Σαλούστρου που έπαιξε με διάστερμμα και τα έδωσε όλα, όπως και στην MVP για ακόμη μία φορά Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα, η οποία όταν η μπάλα έκαιγε ήταν αυτή που ”πυροβολούσε” ανελλιπώς τις Γαλλίδες.

Στο πρώτο σετ η Λε Κανέ ήταν μπροστά στο σκορ, μέχρι που ο Πανναξιακός μπήκε στο παιχνίδι και ισοφάρισε σε 8-8, για να πάρει στη συνέχεια προβάδισμα στο σκορ (13-10). Οι Γαλλίδες δεν το έβαλαν κάτω έφεραν και πάλι το παιχνίδι στα ίσα (13-13) με τις δυο ομάδες να πάνε πόντο – πόντο μέχρι και το 20-20. Σε εκείνο το σημείο μίλησε η εμπειρία της Τοτσίδου που με έναν πόντο και έναν άσσο έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Πανναξιακό (22-20). Στο 22-22 ο Κόβαζιτς παίρνει τάιμ άουτ και στην επιστροφή τρεις πόντοι των Γιόβιτς, Σαλούστρου και της Τβετάνοβα έδωσαν το σετ στον Πανναξιακό με 25-23.

Στο 2ο σετ ο Πανναξιακός μπήκε πιο δυνατά και ήταν μπροστά μέχρι το 10-10, όπου η Λε Κανέ πήρε προβάδισμα με τον Πανναξιακό να μπαίνει και πάλι στο παιχνίδι στο 17-17 και στη συνέχεια να παίρνει κεφάλι στο σκορ (21-17). Οι Γαλλίδες όμως έδειξαν ότι δεν ήθελαν με τίποτα να χάσουν έτσι εύκολα το σετ και μείωσαν σε 21-20. Κάπου εκεί ο Πανναξιακός έβγαλε και πάλι ψυχή και με 2-3 καλές επιθέσεις που είχαν αιχμή και πάλι την Τσβετάνοβα, έκανε το 25-23 και το 2-0 στο ματς.

Στο 3ο και τελευταίο σετ το γήπεδο πραγματικά έβραζε. Οι δύο ομάδες πήγαιναν κυριολεκτικά πόντο – πόντο (5-5, 9-9,15-14) μέχρι που ο Πανναξιακός κατάφερε με ένα σερί να ξεφύγει με 20-15. Οι Γαλλίδες πλησίασαν, αλλά ο Πανναξιακός δεν τους επέτρεψε να ελπίζουν ότι θα πάρουν κάτι από το ταξίδι τους στη Νάξο και με συνεχόμενους πόντους των Γιόβιτς και Τσβετάνοβα και τον τελευταίο και πανηγυρικό από την Εμμανουηλίδου πήραν το σετ με 25-22 και το παιχνίδι με 3-0 σετ. Όλα αυτά μέσα σε έξαλλα πανηγύρια της εξέδρας και των παικτριών.

Τα σετ: 25-23, 25-23, 25-22
Πανναξιακός (Κόβαζιτς): Σαλούστρου 5 (2/5 επ., 3 μπλοκ), Διώτη 1 (1/3 επ.), Τσέσλιαρ 3 (3/3 επ.), Τοτσίδου 4 (4/12 επ, 41% υπ – 27% άριστες), Εμμανουηλίδου 10 (7/11 επ., 3 άσοι), Τσβετάνοβα 20 (16/38 επ, 4 άσοι), Κελεσίδου –λ (40% υπ – 30% άριστες) / Πολίτη, Γιόβιτς 10 (9/19 επ., 1 μπλοκ, 45% υπ. – 36% άριστες)
Λε Κανέ (Μαρκέζι): Κλόστερ 7 (3/8 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Ορλέ 3 (2/8 επ., 1 άσο), Λίχτμαν 12 (9/26 επ., 3 άσοι, 43% υπ. – 17% άριστες), Φεντελέ 17 (16/38 επ., 1 μπλοκ, 29% υπ. – 14% άριστες), Μπρίτσιτς 2 (2 άσοι), Ζαμπελί 8 (7/11 επ., 1 άσο), Ντέιβις –λ (64% υπ. – 50% άριστες) / Ζιαρντινό, Νόβακ 2 (1/5 επ., 1 μπλοκ), Αμπράμοβα 

*Στην παρουσίαση των ομάδων όλοι οι φίλαθλοι σήκωσαν από μία πινακίδα που έγραφε ”je suis charlie” (είμαστε όλοι Τσάρλυ) σε ένδειξη συμπαράστασης στα θύματα του τρομοκρατικού χτυπήματος στο περιοδικό Charlie Hebdo .


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν