Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΕυρωπαϊκή υπερπτήση, υπέκυψε και η Λε Κανέ

Ευρωπαϊκή υπερπτήση, υπέκυψε και η Λε Κανέ

|

Έχουν βαλθεί να τρελάνουν την Ευρώπη τα κορίτσια του Πανναξιακού

Έχουν βαλθεί να τρελάνουν την Ευρώπη τα κορίτσια του Πανναξιακού, που χθες κοίταξαν κατάματα μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Βόλεϊ τη Λε Κανέ των μεγάλων συμβολαίων, την οποία κατατρόπωσαν, υποχρεώνοντας την σε μία βαριά ήττα με 3-0.

Τι και αν πολλοί είχαν τον Πανναξιακό χαμένο από χέρι απέναντι στην Γαλλική ομάδα, τι και αν οι παίκτριες του Ζόραν Κάβαζιτς είχαν απέναντι τους μερικά από τα πιο βαριά χαρτιά του Ευρωπαϊκού βόλεϊ; Δεν το σκέφτηκαν ούτε στιγμή να κάνουν πίσω και παίζοντας Βόλεϊ σεμιναρίου υποχρέωσαν την Γαλλική ομάδα να παίξει τον ρόλο του κομπάρσου στο παιχνίδι, παίρνοντας μία επιβλητική νίκη με 3-0 σετ.

Το ΔΑΚ Νάξου ήταν για ακόμη μία φορά κατάμεστο, γεμάτο ενθουσιασμό και παλμό, με τον κόσμο να ωθεί την ομάδα της Νάξου σε αυτή τη μεγάλη νίκη για τους 16 του Τσάλεντζ Καπ και πλέον την πρόκριση για τους 8 να παίζεται στον επαναληπτικό των Καννών στις 21 Ιανουαρίου.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τώρα ο Πανναξιακός δυστύχησε να χάσει την Διώτη στους πρώτους πόντους του παιχνιδιού, με την Μίλητσα Γιόβιτς να την αντικαθιστά επάξια πραγματοποιώντας μία μεγάλη εμφάνιση. Φυσικά από τον Πανναξιακό δεν υστέρησε καμία παίκτρια, καθώς όλες είχαν καταπληκτική εμφάνιση και φάνηκαν ιδιαίτερα ψυχωμένες. Ειδική αναφορά στην Άννα Σαλούστρου που έπαιξε με διάστερμμα και τα έδωσε όλα, όπως και στην MVP για ακόμη μία φορά Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα, η οποία όταν η μπάλα έκαιγε ήταν αυτή που ”πυροβολούσε” ανελλιπώς τις Γαλλίδες.

Στο πρώτο σετ η Λε Κανέ ήταν μπροστά στο σκορ, μέχρι που ο Πανναξιακός μπήκε στο παιχνίδι και ισοφάρισε σε 8-8, για να πάρει στη συνέχεια προβάδισμα στο σκορ (13-10). Οι Γαλλίδες δεν το έβαλαν κάτω έφεραν και πάλι το παιχνίδι στα ίσα (13-13) με τις δυο ομάδες να πάνε πόντο – πόντο μέχρι και το 20-20. Σε εκείνο το σημείο μίλησε η εμπειρία της Τοτσίδου που με έναν πόντο και έναν άσσο έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Πανναξιακό (22-20). Στο 22-22 ο Κόβαζιτς παίρνει τάιμ άουτ και στην επιστροφή τρεις πόντοι των Γιόβιτς, Σαλούστρου και της Τβετάνοβα έδωσαν το σετ στον Πανναξιακό με 25-23.

Στο 2ο σετ ο Πανναξιακός μπήκε πιο δυνατά και ήταν μπροστά μέχρι το 10-10, όπου η Λε Κανέ πήρε προβάδισμα με τον Πανναξιακό να μπαίνει και πάλι στο παιχνίδι στο 17-17 και στη συνέχεια να παίρνει κεφάλι στο σκορ (21-17). Οι Γαλλίδες όμως έδειξαν ότι δεν ήθελαν με τίποτα να χάσουν έτσι εύκολα το σετ και μείωσαν σε 21-20. Κάπου εκεί ο Πανναξιακός έβγαλε και πάλι ψυχή και με 2-3 καλές επιθέσεις που είχαν αιχμή και πάλι την Τσβετάνοβα, έκανε το 25-23 και το 2-0 στο ματς.

Στο 3ο και τελευταίο σετ το γήπεδο πραγματικά έβραζε. Οι δύο ομάδες πήγαιναν κυριολεκτικά πόντο – πόντο (5-5, 9-9,15-14) μέχρι που ο Πανναξιακός κατάφερε με ένα σερί να ξεφύγει με 20-15. Οι Γαλλίδες πλησίασαν, αλλά ο Πανναξιακός δεν τους επέτρεψε να ελπίζουν ότι θα πάρουν κάτι από το ταξίδι τους στη Νάξο και με συνεχόμενους πόντους των Γιόβιτς και Τσβετάνοβα και τον τελευταίο και πανηγυρικό από την Εμμανουηλίδου πήραν το σετ με 25-22 και το παιχνίδι με 3-0 σετ. Όλα αυτά μέσα σε έξαλλα πανηγύρια της εξέδρας και των παικτριών.

Τα σετ: 25-23, 25-23, 25-22
Πανναξιακός (Κόβαζιτς): Σαλούστρου 5 (2/5 επ., 3 μπλοκ), Διώτη 1 (1/3 επ.), Τσέσλιαρ 3 (3/3 επ.), Τοτσίδου 4 (4/12 επ, 41% υπ – 27% άριστες), Εμμανουηλίδου 10 (7/11 επ., 3 άσοι), Τσβετάνοβα 20 (16/38 επ, 4 άσοι), Κελεσίδου –λ (40% υπ – 30% άριστες) / Πολίτη, Γιόβιτς 10 (9/19 επ., 1 μπλοκ, 45% υπ. – 36% άριστες)
Λε Κανέ (Μαρκέζι): Κλόστερ 7 (3/8 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Ορλέ 3 (2/8 επ., 1 άσο), Λίχτμαν 12 (9/26 επ., 3 άσοι, 43% υπ. – 17% άριστες), Φεντελέ 17 (16/38 επ., 1 μπλοκ, 29% υπ. – 14% άριστες), Μπρίτσιτς 2 (2 άσοι), Ζαμπελί 8 (7/11 επ., 1 άσο), Ντέιβις –λ (64% υπ. – 50% άριστες) / Ζιαρντινό, Νόβακ 2 (1/5 επ., 1 μπλοκ), Αμπράμοβα 

*Στην παρουσίαση των ομάδων όλοι οι φίλαθλοι σήκωσαν από μία πινακίδα που έγραφε ”je suis charlie” (είμαστε όλοι Τσάρλυ) σε ένδειξη συμπαράστασης στα θύματα του τρομοκρατικού χτυπήματος στο περιοδικό Charlie Hebdo .


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη