Φολέγανδρος - Χρ. Βενιανάκης: " Εν αναμονή της 31ης Δεκεμβρίου και μετά ... ταμείο"

".... Θα περίμενα λοιπόν, από τους αρμόδιους που παραβρέθηκαν στο Νησί μας, και τους ευχαριστούμε για αυτό, να έχουν το Πολιτικό σθένος και μπροστά στα παιδιά μας, να ζητήσουν μια συγνώμη για τις υποδομές που στερούνται εδώ και χρόνια, αντί να τους λένε για την πολύ καλή χρονιά του Τουρισμού στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαιου..."

Ποιος το λέει αυτό και γιατί; Ο λόγος για τον Χρήστο Βενιανάκη - . Επιλαχών Περιφερειακός Σύμβουλος της ΠΕ Θήρας - ο οποίος για δεύτερη φορά σχολιάζει ανοιχτά (μέσω ανάρτησης στη προσωπική του σελίδα στα social media) επίσκεψη πολιτικού παράγοντα στο νησί της Φολεγάνδρου. Είχε προηγηθεί αυτή πέρυσι τέτοια εποχή, όταν βρέθηκε στην Φολέγανδρο ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης (είχαμε μάλιστα και σχετική απάντηση από τον κο Λεονταρίτη) και τώρα έρχεται η πρόσφατη επίσκεψη του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου. 

Κοινό σημείο αναφοράς, το γεγονός ότι στη Φολέγανδρο οι αθλητικές - κυρίως - υποδομές δεν έχουν αναβαθμιστεί παρά τις αναφορές που γίνονται. Ο κος Χατζημάρκος ήταν στην Φολέγανδρο την Δευτέρα με την ευκαιρία της πρώτης ημέρας στο σχολικό έτος και ανάμεσα στα άλλα είχε αναφέρει " Εμείς στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, επενδύοντας στη γνώση για το μέλλον των νησιών και της πατρίδας μας, με εμπιστοσύνη στη νέα γενιά και στις δυνατότητές της, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το σχολείο και την εκπαιδευτική διαδικασία, με τη συνέχιση του ειδικού προγράμματος  χρηματοδότησης της συντήρησης των σχολικών μονάδων και των αθλητικών εγκαταστάσεων, ενός προγράμματος που για πρώτη φορά έχτισε η δική μας Περιφερειακή Αρχή, για να έχουν τα παιδιά μας το σχολείο που τους αξίζει"

Ας δούμε τι αναφέρει ο κος Βενιανάκης στη δική του ανάρτηση - απάντηση και έχουν ενδιαφέρον και τα υυστερόγραφα... 

"Χαιρετίζω την παρουσία του Περιφέρειαρχη Κ. Χατζημαρκου και του Επαρχου Θήρας Κ. Δαρζεντα στην Φολέγανδρο για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Όμως, πέρυσι, από τα χείλη του χωρικού Αντιπεριφεριαρχη Κ. Λεονταριτη, κατά την επίσκεψη του στην Φολέγανδρο, είχαμε λάβει όλες τις διαβεβαιώσεις ότι, εντός του 2021 θα έχουν τελειώσει οι βελτιώσεις των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων και η δημιουργία δύο νέων γηπέδων (7χ7 και γήπεδο Τενις) στην Φολέγανδρο.

Σήμερα, 13 Σεπτεμβρίου, στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, και ενώ το 2021 εκπνεει σε λίγους μόλις μήνες, μάθαμε από τα χείλη του Περιφέρειαρχη Νοτίου Αιγαίου ότι, ναι μεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες, δεν έχουμε όμως φτάσει στο σημείο να ξεκινήσει κανένα από τα έργα. Το έργο δε, των δύο νέων γηπέδων, δεν έχει πάρει ακόμα αρχιτεκτονική άδεια!!!

Θα περίμενα λοιπόν, από τους αρμόδιους που παραβρέθηκαν στο Νησί μας, και τους ευχαριστούμε για αυτό, να έχουν το Πολιτικό σθένος και μπροστά στα παιδιά μας, να ζητήσουν μια συγνώμη για τις υποδομές που στερούνται εδώ και χρόνια, αντί να τους λένε για την πολύ καλή χρονιά του Τουρισμού στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαιου.

Υ. Σ.1 Στις φωτιγραφιες εμφανίζονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Φολεγάνδρου στην σημερινή τους κατάσταση.

Υ. Σ.2 Περιμένω μέχρι 31/12 να δω την εξέλιξη των περσινών εξαγγελιων και διαβεβαίωσεων για να κάνουμε ταμείο.

Υ. Σ.3 Όσοι Θεσμικοί της Περιφερειας, προβάλουν ή κάνουν λόγο, για την ταλαιπωρία που υπέστησαν για να φτάσουν σε ένα μικρό Νησί της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τους καλώ να υποβάλουν την παραίτηση τους, καθώς, η ταλαιπωρία των μόνιμων κατοίκων σε αυτά τα Νησιά είναι συνεχής επί σειρά ετών κάθε χειμώνα, ενίοτε και το καλοκαίρι (βλ. Σικινος, Ανάφη, Θηρασια κλπ).

Υ Σ.4 Κάτι που έχω γράψει κατ' επανάληψη, η Φολέγανδρος είναι το μοναδικό Νησι σε όλο το Αιγαίο που δεν έχει έστω ένα μικρό γήπεδο 5χ5 οργανωμένο για τα παιδιά της. Αυτό από μόνο του είναι Ντροπή.

Υ. Σ.5 Μην φανταστεί κανείς ότι δίνω βάρος στα μικρά επειδή τα μεγάλα προβληματα είναι λυμένα η προχωράνε, τουναντίον..... Και σταματάω εδώ".

venia.png

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News