Για τον αγαπημένο μας Δημήτρη που έφυγε νωρίς

Ήταν 19 Σεπτεμβρίου του 2014 όταν έγινε γνωστή αυτή η μεγάλη απώλεια για το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο. Ο αγαπητός σε όλους Δημήτρης ύστερα από καρδιακό επεισόδιο έφυγε πολύ νωρίς από την ζωή, μόλις στα 51 του χρόνια. Πρώην ποδοσφαιριστής, της Κορωνίδας, του Αγερσανίου, του Πανναξιακού, της ΑΕΚ και πρωτεργάτης στη δημιουργία τμήματος Παλαιμάχων, ο Δημήτρης δε σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί αυτό που πραγματικά αγάπησε… το ποδόσφαιρο. Και οι Παλαίμαχοι… η πιο σωστά οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου δεν τον ξέχασαν… Και όπως πέρυσι έτσι και φέτος στο γήπεδο της γενέτειράς του, την Κωμιακή είχαμε ένα ακόμη παιχνίδι ποδοσφαίρου με τον Δημήτρη από εκεί ψηλά να κοιτάζει, να ιδρώνει και να παλεύει να σκοράρει…. Κυριακή 6 Αυγούστου και οι βετεράνοι της Κορωνίδας απέναντι στους ομολόγους του, αυτούς του Πανναξιακού σε ένα … φόρο τιμής στον άνθρωπο που άφησε  δυσαναπλήρωτο κενό όχι μόνο στην οικογένεια του, αλλά και σε ολόκληρη τη κοινωνία της Νάξου.

Δεν ξεχνούν

Έχουμε γράψει στο παρελθόν ότι οι Παλαίμαχοι του Πανναξιακού, δε ξεχνούν αυτούς που έχουν προσφέρει, το ίδιο όμως κάνουν και οι συγχωριανοί του Δημήτρη Κεραμιώτη, που πέρυσι έδωσαν το όνομα του πρόωρα αδικοχαμένου στο γήπεδο της Κωμιακής και φέτος πήραν την πρωτοβουλία να δοθεί και πάλι αυτός ο αγώνας μνήμης.

Τον Δημήτρη όμως δεν τον ξεχνούν ούτε οι συγχωριανοί του, που έδωσαν το βροντερό παρών στις εξέδρες του «Δημήτριος Κεραμιώτης», χειροκροτώντας τις προσπάθειες των Βετεράνων που έπαιζαν σαν έφηβοι.

Ο αγώνας ξεκίνησε μέσα σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, με τους παίκτες να αποδίδουν από ένα λουλούδι στη φωτογραφία του Δημήτρη που υπήρχε στο κέντρο του γηπέδου.

Γκολάρες

Βέβαια ένας τέτοιος αγώνας για αυτούς που γνωρίζουν έχει πάντα και ποδοσφαιρικό ενδιαφέρων… Άλλωστε βλέπεις μπροστά σου να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους παίκτες που στο παρελθόν ήταν ολόκληρο το ποδόσφαιρο της Νάξου.

Μάλιστα πολλοί από αυτούς έδειχνα να χαίρονται ακόμα και τον αγώνα στο ξερό τερέν του γηπέδου της Κωμιακής, μιας και τους έφερνε στο μυαλό τις επικές μάχες σε αυτά τα γήπεδα, τότε που το ποδόσφαιρο ήταν πιο απλό και στηριζόταν περισσότερο στο ταλέντο και την έμπνευση. Και εδώ μας έρχεται στο μυαλό πάλι ο Δημήτρης, καθώς για όλους εμάς που είχαμε την τύχη να τον δούμε να αγωνίζεται, ξέρουμε πολύ καλά τι εστί «Πνευματικός παίκτης».

Πάμε τώρα και στο αγωνιστικό, όπου στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο, με τον καλύτερα οργανωμένο και προπονημένο Πανναξιακό, παρόλο που είχε αρκετές απουσίες να διατηρεί μία ελαφρά πρωτοβουλία, που μετατράπηκε σε 0-1, χάρη σε «γκολάρα» με σουτ από τον Βουτσίνο.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι και οικοδεσπότες μπορεί να ξεκίνησαν με τη γρήγορη ισοφάριση (1-1) του Χωριανόπουλου, στη συνέχεια ξέμειναν από δυνάμεις. Ο συνήθης ύποπτος Νίκος Κατσάνης με χατ τρικ και ο Αντώνης Χασομέρης διαμόρφωσαν το τελικό 1-5.

Γιορτή

Βέβαια αυτά που ενώνουν τους παλαίμαχους μεταξύ τους είναι πάρα πολλά και δεν θα μπορούσαν παρά να εκμεταλλευτούν αυτή τη συγκυρία για να βρεθούν και να τα πουν. Άλλωστε η καλή παρέα ήταν κάτι που χαρακτήριζε και τον Δημήτρη Κεραμιώτη εκτός των γηπέδων και αυτό το γνωρίζουν καλά όλοι οι ποδοσφαιρικοί που ήταν φίλοι του.

Οι Κωμιακήτες μάλιστα φιλοξένησαν άριστα τους Πανναξιακούς, καθώς μετά το τέλους του αγώνα, υπήρχαν πλούσια κεράσματα από τοπικά προϊόντας και γι αυτούς που ήθελαν να συνεχίσουν υπήρξε τραπέζι με άφθονα κρέατα και το περιβόητο Κωμιακήτικο κρασί.

Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Νεοκοσμίδης

Με την Κορωνίδα των πολλών συνωνυμιών αγωνίστηκαν οι: Χωριανόπουλος Αλ. | Μ.|Γ.|Δ.|Μ.| και Γιωρ. Του Ιωαν.,  Φρατζέσκος Π. | Ν., Κουφόπουλος Γ., Αλιμπέρτης Δ. | Δ του Αν., Κρητικός,  του Ι., Αλιμπέρτης Δ. του Α.,  Κορρές Π. και Μιμ., Φραγκουλόπουλος Μ.

Με τον Πανναξιακό αγωνίστηκαν οι: Περιστεράκης, Τσιμπλάκης Γ., Φάρκωνας, Κατσάνης, Κατσούλης, Βουτσίνος, Μαρούλης, Βασαλάκης Α., Βαθρακοκοίλης Χ., Βαθρακοκοίλης Μ., Χασομέρης, Κακλαμάνος, Τσακωνιάτης, Μαϊτός