Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΓια τον αγαπημένο μας Δημήτρη που έφυγε νωρίς

Για τον αγαπημένο μας Δημήτρη που έφυγε νωρίς

|

Την περασμένη Κυριακή 6 Αυγούστου οι βετεράνοι Κορωνίδας και Πανναξιακού ΑΟ τίμησαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τον Δημήτρη Κεραμιώτη που έφυγε νωρίς από κοντά μας – Νίκη με 5-1 για τον Πανναξιακό, χατ τρικ από τον Κατσάνη, τα άλλα γκολ οι Βουτσίνος, Χασομέρης και Χωριανόπουλος 

Ήταν 19 Σεπτεμβρίου του 2014 όταν έγινε γνωστή αυτή η μεγάλη απώλεια για το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο. Ο αγαπητός σε όλους Δημήτρης ύστερα από καρδιακό επεισόδιο έφυγε πολύ νωρίς από την ζωή, μόλις στα 51 του χρόνια. Πρώην ποδοσφαιριστής, της Κορωνίδας, του Αγερσανίου, του Πανναξιακού, της ΑΕΚ και πρωτεργάτης στη δημιουργία τμήματος Παλαιμάχων, ο Δημήτρης δε σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί αυτό που πραγματικά αγάπησε… το ποδόσφαιρο. Και οι Παλαίμαχοι… η πιο σωστά οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου δεν τον ξέχασαν… Και όπως πέρυσι έτσι και φέτος στο γήπεδο της γενέτειράς του, την Κωμιακή είχαμε ένα ακόμη παιχνίδι ποδοσφαίρου με τον Δημήτρη από εκεί ψηλά να κοιτάζει, να ιδρώνει και να παλεύει να σκοράρει…. Κυριακή 6 Αυγούστου και οι βετεράνοι της Κορωνίδας απέναντι στους ομολόγους του, αυτούς του Πανναξιακού σε ένα … φόρο τιμής στον άνθρωπο που άφησε  δυσαναπλήρωτο κενό όχι μόνο στην οικογένεια του, αλλά και σε ολόκληρη τη κοινωνία της Νάξου.

Δεν ξεχνούν

Έχουμε γράψει στο παρελθόν ότι οι Παλαίμαχοι του Πανναξιακού, δε ξεχνούν αυτούς που έχουν προσφέρει, το ίδιο όμως κάνουν και οι συγχωριανοί του Δημήτρη Κεραμιώτη, που πέρυσι έδωσαν το όνομα του πρόωρα αδικοχαμένου στο γήπεδο της Κωμιακής και φέτος πήραν την πρωτοβουλία να δοθεί και πάλι αυτός ο αγώνας μνήμης.

Τον Δημήτρη όμως δεν τον ξεχνούν ούτε οι συγχωριανοί του, που έδωσαν το βροντερό παρών στις εξέδρες του «Δημήτριος Κεραμιώτης», χειροκροτώντας τις προσπάθειες των Βετεράνων που έπαιζαν σαν έφηβοι.

Ο αγώνας ξεκίνησε μέσα σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, με τους παίκτες να αποδίδουν από ένα λουλούδι στη φωτογραφία του Δημήτρη που υπήρχε στο κέντρο του γηπέδου.

Γκολάρες

Βέβαια ένας τέτοιος αγώνας για αυτούς που γνωρίζουν έχει πάντα και ποδοσφαιρικό ενδιαφέρων… Άλλωστε βλέπεις μπροστά σου να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους παίκτες που στο παρελθόν ήταν ολόκληρο το ποδόσφαιρο της Νάξου.

Μάλιστα πολλοί από αυτούς έδειχνα να χαίρονται ακόμα και τον αγώνα στο ξερό τερέν του γηπέδου της Κωμιακής, μιας και τους έφερνε στο μυαλό τις επικές μάχες σε αυτά τα γήπεδα, τότε που το ποδόσφαιρο ήταν πιο απλό και στηριζόταν περισσότερο στο ταλέντο και την έμπνευση. Και εδώ μας έρχεται στο μυαλό πάλι ο Δημήτρης, καθώς για όλους εμάς που είχαμε την τύχη να τον δούμε να αγωνίζεται, ξέρουμε πολύ καλά τι εστί «Πνευματικός παίκτης».

Πάμε τώρα και στο αγωνιστικό, όπου στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο, με τον καλύτερα οργανωμένο και προπονημένο Πανναξιακό, παρόλο που είχε αρκετές απουσίες να διατηρεί μία ελαφρά πρωτοβουλία, που μετατράπηκε σε 0-1, χάρη σε «γκολάρα» με σουτ από τον Βουτσίνο.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι και οικοδεσπότες μπορεί να ξεκίνησαν με τη γρήγορη ισοφάριση (1-1) του Χωριανόπουλου, στη συνέχεια ξέμειναν από δυνάμεις. Ο συνήθης ύποπτος Νίκος Κατσάνης με χατ τρικ και ο Αντώνης Χασομέρης διαμόρφωσαν το τελικό 1-5.

Γιορτή

Βέβαια αυτά που ενώνουν τους παλαίμαχους μεταξύ τους είναι πάρα πολλά και δεν θα μπορούσαν παρά να εκμεταλλευτούν αυτή τη συγκυρία για να βρεθούν και να τα πουν. Άλλωστε η καλή παρέα ήταν κάτι που χαρακτήριζε και τον Δημήτρη Κεραμιώτη εκτός των γηπέδων και αυτό το γνωρίζουν καλά όλοι οι ποδοσφαιρικοί που ήταν φίλοι του.

Οι Κωμιακήτες μάλιστα φιλοξένησαν άριστα τους Πανναξιακούς, καθώς μετά το τέλους του αγώνα, υπήρχαν πλούσια κεράσματα από τοπικά προϊόντας και γι αυτούς που ήθελαν να συνεχίσουν υπήρξε τραπέζι με άφθονα κρέατα και το περιβόητο Κωμιακήτικο κρασί.

Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Νεοκοσμίδης

Με την Κορωνίδα των πολλών συνωνυμιών αγωνίστηκαν οι: Χωριανόπουλος Αλ. | Μ.|Γ.|Δ.|Μ.| και Γιωρ. Του Ιωαν.,  Φρατζέσκος Π. | Ν., Κουφόπουλος Γ., Αλιμπέρτης Δ. | Δ του Αν., Κρητικός,  του Ι., Αλιμπέρτης Δ. του Α.,  Κορρές Π. και Μιμ., Φραγκουλόπουλος Μ.

Με τον Πανναξιακό αγωνίστηκαν οι: Περιστεράκης, Τσιμπλάκης Γ., Φάρκωνας, Κατσάνης, Κατσούλης, Βουτσίνος, Μαρούλης, Βασαλάκης Α., Βαθρακοκοίλης Χ., Βαθρακοκοίλης Μ., Χασομέρης, Κακλαμάνος, Τσακωνιάτης, Μαϊτός


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες