Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΧαμόγελα μετά την ολοκλήρωση της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας

Χαμόγελα μετά την ολοκλήρωση της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας

|

Απόλυτα πετυχημένη η διεξαγωγή της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού, το διήμερο 22-23 Μαΐου, στο Δημοτικό Αθλητικό κέντρο Καλλιπάτειρα της Ρόδου

Η 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού που  συνδιοργανώθηκε από τη Περιφερειακή Διεύθυνση Α/βαθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), την ΠΝΑΙ, υπό την συνολικότερη αιγίδα του Δήμου Ρόδου αποτελεί παρελθόν… Αποτέλεσε πρωτοποριακή μαθητική διοργάνωση τόσο ως προς τον αριθμό των συμμετεχόντων μαθητών-αθλητών και των συνοδών τους και ως προς το περιεχόμενο, δεδομένου ότι συνδυάζει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό.

Κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης, ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, υποδεχόμαστε και φιλοξενούμε στην πόλη μας, εδώ στο Αθλητικό Κέντρο Ρόδου Καλλιπάτειρα την 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού. Ένα μεγάλο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός που υλοποιείται για πρώτη φορά, έχοντας όμως ιδιαίτερη σημασία αφού ο χαρακτήρας της εκδήλωσης είναι πρωτίστως εκπαιδευτικός μιας και οι συμμετέχοντες είναι μικροί συμπολίτες μας».

Στη συνέχεια ο κος Χατζηδιάκος αναφέρθηκε στο κεντρικό νόημα της διοργάνωσης και τους στόχους που υπηρετεί λέγοντας τα εξής:

«Το κεντρικό σύνθημα αυτής της μεγάλης μαθητικής γιορτής εύστοχα επιλέχτηκε από τους διοργανωτές να είναι η φράση «Χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης». Είμαστε απόλυτα σύμφωνοι με αυτή την στόχευση, διότι προτεραιότητα μίας τέτοιας εκδήλωσης είναι να μυήσει τους μαθητές στις οικουμενικές και πανανθρώπινες αξίες του Ολυμπισμού και του Ελληνισμού. Αξίες με απαρχές στην βαθιά αρχαιότητα, όπως η ευγενής άμιλλα ,η χαρά της άσκησης του σώματος και του πνεύματος, η συμμετοχή και ο εθελοντισμός».

Κλείνοντας το χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ρόδου κος Χατζηδιάκος δήλωσε βέβαιος ότι η συμμετοχή των παιδιών σε εκδηλώσεις πολιτισμού και άθλησης συμβάλει τα μέγιστα στην γενικότερη καλλιέργεια, δίνοντας εφόδια όχι μόνο για επαγγελματική ανέλιξη αλλά και για την κοινωνική προσφορά και παρουσία.

«Μέσω της άθλησης, θα επιτευχθεί η διεύρυνση των πνευματικών τους οριζόντων, πέραν της ατομικής εξειδίκευσης που σήμερα αποτελεί προϋπόθεση επαγγελματικής αποκατάστασης. Με όχημα λοιπόν τις εμπειρίες και την ευγενή άμιλλα που καλλιεργείται μέσα από τον αθλητισμό θα διαθέτουν επαρκή εφόδια όχι μόνο στην επαγγελματική τους διαδρομή αλλά και στην προσωπική τους ζωή, την κοινωνική τους παρουσία και προσφορά».

Σκοποβολή

Παράλληλα, το τριήμερο 19-21 Μαΐου διεξήχθη ο Διεθνής αγώνας Σκοποβολής «Mediterranean Extreme Open 2017» στο Δημοτικό Σκοπευτήριο «Καλαμώνα». Συνδιοργανωτές ήταν ο Σκοπευτικός Όμιλος του νησιού, ο Δήμος Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Πρόκειται για ένα αγώνα που η υλοποίηση του στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία , όχι μόνο από πλευράς συνθηκών διεξαγωγής που ήταν άρτιες αλλά και αριθμού συμμετοχών από 11 διαφορετικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Σε ότι αφορά τις υποδομές και τους αγωνιστικούς στίβους ο Σκοπευτικός Όμιλος του νησιού με τη στήριξη του Δήμου, κατάφερε να ολοκληρώσει όλες τις εργασίες, που αφορούσαν τόσο την επιμήκυνση των υπαρχόντων σταδίων όσο και την ολική ανακατασκευή τους.

Παράλληλα ο Σκοπευτικός Όμιλος Ρόδου δεν επιμελήθηκε μόνο τις εγκαταστάσεις αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό, που απαιτείται για τελεστούν αγώνες των 30 σταδίων όπως ο συγκεκριμένος.

Ουσιαστικά ο Διεθνής αγώνας Σκοποβολής «Mediterranean Extreme Open 2017» αποτέλεσε επανάληψη του ανάλογου πετυχημένου εγχειρήματος του 2011, όταν διοργανώθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα όπλων χειρός με συμμετοχή 1500 αθλητών με αντίστοιχο αριθμό συνοδών.

Κατά την απονομή βραβείων του αγώνα ο Δήμαρχος Ρόδου κ Χατζηδιάκος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό λέγοντας τα εξής:

«Ο Δήμος Ρόδου στήριξε έμπρακτα ακόμη μια διεθνή διοργάνωση. Από κοινού με τον Σκοπευτικό Όμιλο Ρόδου κατορθώσαμε να καταστήσουμε πλήρως λειτουργικό το Σκοπευτήριο Καλαμώνα. Ένα χώρο που δικαίως όπως ανέφεραν ο Πρόεδρος του ΣΚΟΡ κ Ιωάννης Χαρίτος και ο Δ/ντης των Αγώνων κ Κώστας Χαλκιόπουλος, διεκδικεί θέση ανάμεσα στα μεγαλύτερα σκοπευτήρια της Ευρώπης. Άλλωστε οι εγκαταστάσεις του σκοπευτηρίου Καλαμώνα έχει συνολική έκταση 80 στρεμμάτων, 34 στάδια και χώρο στάθμευσης για πάνω από 300 αυτοκίνητα και κτιριακές εγκαταστάσεις.

Χαιρετίζω το σύνολο των 200 αθλητών μετά των συνοδών τους από 7 χώρες και είμαι βέβαιος για ότι θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στο νησί μας.

Η παρουσία όλων σας, μας γεμίζει χαρά και ιδιαίτερη τιμή. Σήμερα μαζί με τον κρότο από όπλα των αθλητών ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι αυτό νησί μπορεί να σηκώσει τα πάντα, φτάνει να υπάρχει συνεργασία και σωστή κοινή ….στόχευση.!!! »

Τέλος ο κ Χατζηδιάκος ενημέρωσε κατ’ ιδίαν τους κκ Χαρίτο και Χαλκιόπουλο, ότι ήδη ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ Γιώργος Πόκκιας έχει υποβάλει στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ Αποστόλου, σχετικό αίτημα παραχώρησης του Σκοπευτηρίου στον «Καλαμώνα» στο Δήμο. Ο Δήμαρχος κ Χατζηδιάκος διευκρίνισε δε, ότι σύμφωνα με διαβεβαιώσεις που έλαβε η διαδικασία θα ολοκληρωθεί άμεσα.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη: Παράταση για οικοδομικές εργασίες και βέβαια πρόστιμα

Έως και 3.600 ευρώ θα καλούνται να πληρώσουν όσοι θα παραβούν τον κανονισμό Καθαριότητας και Εκτέλεσης Οικοδομικών Εργασιών

Χατζημάρκος: Μικροπολιτική επιλογή όσων μιλούν για “εμπάθεια” της Περιφέρειας προς τη Νάξο (video)

Ο Γιώργος Χατζημάρκος - Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου - μιλάει στη "Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3" για τις προτάσεις σχετικά με τις βάσεις του ΕΚΑΒ και τη σχέση Περιφέρειας - Νάξου (video)

Πατ. Θωμάς Συνοδινός: Η μεγάλη ευθύνη να είσαι καλός παπάς και η Αμοργός

Ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Αθήνας, π. Θωμάς Συνοδινός, μιλάει για τα παιδικά του χρόνια στην Αμοργό, τη γνωριμία του με τον μακαριστό Χριστόδουλο και στιγμές που έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη του

ΙΝΣΕΤΕ: Θετικά και αρνητικά σχόλια από τους επισκέπτες την περσινή (2023) χρονιά

Ελληνικά ξενοδοχεία | ΙΝΣΕΤΕ: Τα θετικά και αρνητικά σχόλια των επισκεπτών το 2023 - Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα

Νάξος και Ιος τα νησιά που για το 2024 τρέχουν με αύξηση (+10%) στις προκρατήσεις για το 2024

Οι επόμενοι κυρίαρχοι στις Κυκλάδες: Τα 2 νησιά που έχουν ήδη αύξηση 10% σε κρατήσεις και «εξαφάνισαν» Μύκονο-Σαντορίνη

Κλειστές για τέσσερις ημέρες οι τράπεζες. Ποιος ο λόγος;

Γιατί κλείνουν για 4 ημέρες οι τράπεζες – Τι θα γίνει με τις συντάξεις Απριλίου και τη μισθοδοσία

Μύκονος: Ιδιώτες έκαναν δωρεά και αρχίζει η ασφαλτόστρωση

Δωρεά ασφαλτόστρωσης δρόμων κατόπιν αιτήσεως ιδιωτών - Ποιοι και γιατί;

Υπερτουρισμός: “Φάντασμα” που πλανάται πάνω από Μύκονο – Σαντορίνη

Απειλεί και την Ελλάδα το φάντασμα του υπερτουρισμού – Σαντορίνη, Μύκονος τα μεγαλύτερα προβλήματα

Πάρος: Αποκτά σύνδεση με το Ρέθυμνο (!!!)

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάρου – Ρεθύμνου από 15 Απριλίου

Νάξος: Αδεια για ένα νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στο νησί

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο - Σε ποια περιοχή

Νοσοκομείο Νάξου: Επιασε δουλειά ο Γυναικολόγος, και πάλι στη Νάξο ο Κων/νος Πατσούρας

Μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου μετά από αναζήτηση ετών.

Πανναξιακός ΑΟ: Το αντίο στην “ψυχάρα” τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Ο Πανναξιακός ΑΟ αποχαιρετά τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη - Πως θα τον τιμήσει

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Βαθρακοκοίλης

Πένθος στη Νάξο για την απώλεια του Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Αγιος Αρσένιος – Πολιτιστικός Σύλλογος: Πρόσκληση (17/03) για χορό με τους Κορδελάτους

Οι Κορδελάτοι του Αγίου Αρσενίου προσκαλούν τους φίλους σε χορό στην πλατεία του χωριού..

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέων : Κυριακή στις Τρίποδες με Κορδελάτους (video)

Στις Τρίποδες σήμερα (17/03) χορεύουν οι Κορδελάτοι (video)

Νάξος – Απείρανθος: Κουδουνάτοι σε …δράση το μεσημέρι της Κυριακής (video)

Η Γαλήνη Μπαρδάνη μας μεταφέρει μέσω της "Ραδιοφωνίας Κυκλάδων" στην Απείρανθο για το έθιμο των Κουδουνάτων - Η πρόσκληση από την Ελένη Ελευθερίου μέσα από τα κοτσάκια της

Νοσοκομείο Νάξου: Αύριο (15/03) αναλαμβάνει υπηρεσία ο μόνιμος γυναικολόγος

Αναλαμβάνει από αύριο 15/3 υπηρεσία ο μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου

Αποκριές 2024: Ολες οι εκδηλώσεις του τετραημέρου στη Νάξο

Παρασκευή 15 Μαρτίου - Κ. Δευτέρα 18 Μαρτίου .. Ολες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Aegean Air: Από 1η Ιουνίου απευθείας σύνδεση Νάξος – Θεσσαλονίκη

Νέες συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με Νάξο και Άμστερνταμ μέσω της Aegean Air