Χωρίς τη Μπελιμπασάκη, αλλά με τον Δημητράκη

Ξεκινάμε από τα …φρέσκα νέα. Η Μαρία Μπελιμπασάκη δεν θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου (3-5/3). Η 26χρονη σπρίντερ του Πανναξιακού ΑΟ όπως είναι γνωστό την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, την 2η ημέρα του 31ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου δεν αγωνίστηκε στα 200 μέτρα λόγω ενόχλησης στο πόδι. «Παράσημο» που πήρε μετά το πέρας του αγώνα των 60 μέτρων μία ημέρα νωρίτερα. Και σε μία κούρσα όπου πήρε το χρυσό μετάλλιο και έπιασε παράλληλα το όριο (7.30) για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Όμως, χθες απέσυρε την παρουσία της πρωτάθλημα κι αυτό γιατί δεν ήθελε να ρισκάρει το ενδεχόμενο σοβαρότερου τραυματισμού, που θα της στερήσει τη δυνατότητα να συνεχίσει δίχως προβλήματα την προετοιμασία της για τον ανοιχτό. Εκτός διοργάνωσης λόγω προβλήματος τραυματισμού έχει μείνει και ο άλτης του ύψους Κώστας Μπανιώτης.

Δημητράκης

Αύριο λοιπόν το πρωί, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου αναχωρούν για το Βελιγράδι τα μέλη της ελληνικής ομάδας, που θα αγωνιστούν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα (25/2) και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (3-5/3) στην πόλη της Σερβίας. Η ελληνική ομάδα θα πραγματοποιήσει προετοιμασία στο Βελιγράδι, που έχει την τιμητική του  φέτος, αφού - εκτός από το Βαλκανικό - φιλοξενεί το κορυφαίο γεγονός του χειμώνα στη Γηραιά Ήπειρο, το Ευρωπαϊκό κλειστού. Και ανάμεσά τους είναι ο άλλος αθλητής του Πανναξιακού, ο Ανδρέας Δημητράκης, ο οποίος θα διεκδικήσει στα 1500 μέτρα του Βαλκανικού πρωταθλήματος το εισιτήριο για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα… Ο Δημητράκης επί οκτώ χρόνια έχει κυρίαρχο ρόλο στο συγκεκριμένο αγώνισμα, μάλιστα τα τρία τελευταία χρόνια κάνει double και στα 800 μέτρα αλλά η έλλειψη ανταγωνισμού δεν του δίνει το δικαίωμα να βελτιώσει το χρόνο του ώστε να πάρει μέρος σε Ευρωπαϊκούς αγώνες…

Να σημειώσουμε ότι τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έχουν μέχρι στιγμής εξασφαλίσει οι Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ), Κώστας Φιλιππίδης (επί κοντώ), Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν), Ελισάβετ Πεσιρίδου (60 μ. εμπ.), Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ), Ραφαέλα Σπανουδάκη (60 μ.) και Μιχάλης Σταματόγιαννης (σφαιροβολία).

Ευχαριστήριο

Η διοίκηση του Πανναξιακού πριν από δύο ημέρες προχώρησε σε έκδοση ευχαριστήριας ανακοίνωσης όπου συγχαίρει τους αθλητές της, ενώ ευχαριστεί όσους στέκονται δίπλα σε αυτή τη προσπάθεια:
ΤΟ   Δ.Σ του   Πανναξιακού Α.Ο   συγχαίρει θερμά τους πρωταθλητές του τμήματος στίβου που εντυπωσίασαν στο πρόσφατο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που έγινε στο Σ.Ε.Φ  το Σαββατοκύριακο  18-19/02/2017.

Ειδικότερα  η πρωταθλήτρια Μπελιμπασάκη Μαρία 1η στα 60μ με επίδοση 7.30 (όριο για τους Πανευρωπαικούς αγώνες κλειστού στίβου που θα γίνουν στο Βελιγράδι 4-5/03/2017).

Δημητράκης Αντρέας : 1ος στα 800, με επίδοση 1.50 και 1ος στα 1500μ με επίδοση 3.47΄50.

Πέρρα Αθανασία : 2η  στο άλμα τριπλούν με  13.65μ.

Γεωργαλά Ειρήνη : 5η στα 400μ με 57.20΄και 5η στα 200μ με 25.20΄.

Ακτύπης Παναγιώτης : 6ος στη σφαιροβολία ανδρών με 17.13μ.

Κωνσταντάς Μιχάλης  : 12ος στα 60μ με 7.13΄.

Καραλίδης Γεώργιος : 20ος στα 200μ με 23.26΄ (ατομική επίδοση ρεκόρ στους παίδες)

Θεωρούμε ότι η 5η θέση στους άντρες και η 6η στις γυναίκες Πανελληνίως  στην γενική κατάταξη είναι μια σημαντική επιτυχία για το σύλλογο μας.

Επίσης να τονίσουμε και πάλι τη σημαντική βοήθεια των χορηγών μας και του απλού Ναξιώτη φιλάθλου.

Τέλος ευχόμαστε καλή επιτυχία στο πρωταθλητή μας Δημητράκη Αντρέα για τη συμμετοχή στους Βαλκανικούς αγώνες στίβου.(Βελιγράδι 25-26/02/2017)»