Η …επίθεση και η απορία

Δυστυχώς οι ανεγκέφαλοι πάντα θα ζουν ανάμεσά μας… Επεισόδιο από το πουθενά προέκυψε μετά το τέλος του αγώνα του Αμαρουσίου εναντίον του Πανναξιακού. Ανεγκέφαλος νεαρός οπαδός των γηπεδούχων έτρεξε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να αρπάξει το πανό που είχαν αναρτήσει οι λιγοστοί φίλαθλοι του Πανναξιακού που παραβρέθηκαν στο κλειστό του Αγίου Θωμά για να παρακολουθήσουν το ματς της αγαπημένης τους ομάδας. Αμέσως όμως έγινε αντιληπτός από τους υπόλοιπους οπαδούς του Αμαρουσίου κι έτρεξαν να τον σταματήσουν για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ένα μεγάλο μπράβο τους αξίζει για την κίνηση αυτή, αλλά κι ένα μεγάλο μπράβο στην διοίκηση της αθηναϊκής ομάδας που μπήκε μπροστά με την αστυνομική δύναμη και τους προστάτεψε.

Η απορία για την κίνηση αυτή ήταν έκδηλη όλων, ακόμα και των παικτών του Κώστα Κεραμιδά, αλλά και του Δημήτρη Δαμιανίδη, οι οποίοι στις μεταξύ τους κουβέντες κατευθυνόμενοι στα αποδυτήρια έλεγαν «τι να το κάνει το πανό; Εδώ ήρθαμε να παίξουμε μπάσκετ όχι να γίνουν επεισόδια». Να σημειωθεί πως οι οπαδοί του Αμαρουσίου δεν ξέχασαν την τρομοκρατική επίθεση που έγινε το βράδυ της Παρασκευής και συγκλόνισε όλη την υφήλιο στο Παρίσι και στο ημίχρονο ανάρτησαν πανό το οποίο έγραφε: «Γαλλία-Συρία-Μέση Ανατολή. Με το αίμα των αθώων δεν ποτίζεται η γη».

Οι προπονητές

Από το πρώτο ημίχρονο τελείωσε το παιχνίδι σύμφωνα με τον προπονητή του Αμαρουσίου Κώστα Κεραμιδά. Ο νεαρός τεχνικός σε δηλώσεις του στο «NaxosPress» τόνισε: «Είχαμε υπολογίσει το ματς και που θα χτυπήσουμε τον Πανναξιακό. Κάναμε σωστό σχεδιασμό στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο διαχειριστήκαμε την διαφορά που είχαμε πάρει δίνοντας συμμετοχή σε όλους τους παίκτες».

 «Ήμασταν τραγικοί στο πρώτο ημίχρονο. Δεν μπήκαμε ποτέ στο ματς. Μας έλειπε η συγκέντρωση». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον προπονητή του Πανναξιακού, Δημήτρη Δαμιανίδη, που είδε την ομάδα του να φεύγει με το κίτρινο φύλλο στην τρίτη της επίσκεψη στην Αθήνα μετά τη νίκη επί του Άρη Πετρούπολης και την ήττα από τον Σπόρτιγκ. «Όταν χάνεις με είκοσι πόντους στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο μπαίνεις, ή να μειώσεις την διαφορά, ή να χάσεις με σαράντα. Δεν προλάβαμε στην επανάληψη να καλύψουμε την διαφορά».  Και κατέληξε: «Εξακολουθούμε να είμαστε μέσα στους στόχους μας. Προσπαθούμε να σωθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΟΤΑΡΑΣ