Η Ναξιώτισσα Τζαννίνη (με την Pastra Cretonaxiosa) κατέκτησε και το στενό Κυθήρων - Αντικυθήρων (φωτογραφίες)

Όταν πριν από μερικούς μήνες είχαμε μιλήσει εδώ στο Naxospress.gr με την Ευγενία Τζαννίνη μας είχε εκμυστηρευτεί το μεγάλο της όνειρο, το προσωπικό της στοίχημα «Η πρόκληση της ανοιχτής θάλασσας με ξετρελαίνει. Και θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό για το Αιγαίο… Με την ομάδα να δημιουργήσουμε μία ανάλογη διαδρομή με αυτή της Μάγχης. Δεν είναι εύκολο γιατί θέλει έναν πολύ καλό συντονισμό. Όμως, με καλή θέληση και υπομονή μπορεί να γίνει: Νάξος – Δήλος. Κολυμπώντας. Το μελτέμι δεν είναι εύκολο να νικηθεί. Το Αιγαίο είναι δύσκολο πέλαγος όμως είναι η κοιτίδα ουσιαστικά του Δυτικού Πολιτισμού. Γιατί να μην το κάνουμε θεσμό;»

Οκ… Ο καθένας έχει το όνειρό του. Ναι. Οντως. Όμως, για την Ευγενία Τζαννίνη, την Ναξιώτισσα δικηγόρο που έχει βαλθεί να μας τρελάνει με το πάθος της για το κολύμπι, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Όπως και για τα υπόλοιπα μέλη της παρέας, της Pastra Cretonaxiosa, όπου την Κυριακή 4 Ιουνίου – με μία ημέρα καθυστέρηση λόγω των καιρικών συνθηκών – πέτυχε έναν ακόμη άθλο.. Η παρέα των έξι κολυμβητών (και της ομάδας τους) κατάφερε να κολυμπήσει για πρώτη φορά στο στενό ανάμεσα στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα. Να καλύψει μία απόσταση σαράντα χιλιομέτρων σε νερά άγνωστα για όλους… Με ρεύματα που ανησυχούν ακόμη και τους πιο έμπειρους ναυτικούς. Και τα κατάφεραν. Σε 11 ώρες και 31 λεπτά.. Από τον Αβλέμωνα των Κυθήρων που ξεκίνησαν με πρώτη την Ευγενία Τζαννίνη, έως το «Κεφάλη» των Αντικυθήρων, όταν ο  Βαγγέλης Ζουρμπάκης ως τελευταίος άγγιξε το βράχο και έδωσε τέλος στην μεγάλη δοκιμασία… Μία πρόκληση που έκανε όλη την παρέα αυτή υπερήφανη. Αλλά κι εμάς το ίδιο που τους παρακολουθούμε μέσα από τις δράσεις τους…
Όπως αναφέρουν δε μέσα από την ιστοσελίδα τους «Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια σας ανακοινώνουμε ότι ο διάπλους Κυθήρων - Αντικυθήρων ολοκληρώθηκε επιτυχώς σε 11 ώρες και 31'. Η παρουσία του λιμενικού με σκάφος απο την Νέαπολη αποτέλεσε ιδιαίτερα ενισχυτικό παράγοντα στο αίσθημα ασφάλειας που είχαμε για τον αγώνα και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τόσο το πλήρωμα του σκάφους 123 όσο και όλη την δύναμη του Λιμεναρχείου Νεαπόλεως. Το βίντεο κατά την στιγμή του τερματισμού όπου ο Βαγγέλης Ζουρμπάκης ακουμπά το βορειότερο σημείο των Αντικηθύρων "Κεφαλή". Στην φωτό η ομάδα σύσσωμη!!!!»

Και βέβαια ο σκοπός δεν ήταν άλλος από την στήριξη τεσσάρων παιδιών να φτάσουν στο …Τόκυο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Ο λόγος για τους Νίκo Παπαγγελή (ποδηλασία αμεα), Κατερίνα Δίβαρη ( ιστιοπλοία) Μάριο Γράψα και Κωνσταντίνο Γράψα ( ενόργανη γυμναστική). Και βέβαια όλη τη προσπάθεια που γίνεται από την ΜΚΟ «Charity4u – Αθλητισμός για όλους»…

Κι όποιος θέλει να βοηθήσει δεν έχει παρά να προχωρήσει σε μία κίνηση αγάπης…    

Αρ. Λογαριασμού Charity4u : Eurobank GR9402600520000220200922412 ´ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ´!

Τι είναι η «Charity4u – Αθλητισμός για όλους»

Η «Charity4u – Αθλητισμός για Όλους» είναι μια Μη- Κερδοσκοπική Οργάνωση που ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2016 με βασικό σκοπό την υποστήριξη Ελλήνων αθλητών στην δύσκολη πορεία τους για την κατάκτηση διακρίσεων. Στο πλαίσιο αυτό αναλαμβάνει τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και συνεδρίων, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε αντίστοιχα προγράμματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ποια είναι η ομάδα Pastra Cretonaxiosa

Η Pastra Cretonaxiosa ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν τρεις αχώριστοι φίλοι οι Βαγγέλης Ζουρμπάκης, Βασίλης Μαρούλης και Ευγενία Τζαννίνη αποφάσισαν να κολυμπήσουν μαζί, στον πρώτο τους αγώνα του Spetses Marathon. Τότε δεν ήταν ομάδα. Μια πολύ ωραία παρέα ήταν με πολύ κέφι. Αργότερα προστέθηκε και ο Σωτήρης Πάστρας ως προπονητής και έτσι σιγά σιγά η παρέα έγινε ομάδα και βαφτίστηκε. Για να έχει «διαβατήριο» για τις εξορμήσεις της ανά τον κόσμο.

Τον Ιούλιο του 2015 διέσχισαν κολυμπώντας τα νερά του Βοσπόρου και αμέσως μετά προστέθηκαν στην ομάδα οι Κωνσταντίνος Μίχος, Έλλη Φλέγγα, Θοδωρής Ζουμπουλάκης και ο Αποστόλης Τσαγκαράκης.

Τον Αύγουστο του 2016 οι οκτώ κολυμβητές κατάφεραν να διασχίσουν, κάτω από αντίξοες συνθήκες τα αφιλόξενα νερά της θάλασσας της Μάγχης. Μάλιστα με χρόνο 12 ώρες και 12 λεπτά έγινε η πρώτη ομάδα στη κατηγορία σκυταλοδρομίας 8 ατόμων που έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ στην πολύχρονη ιστορία του θεσμού του Channel Swimming Association (CSA). Η CSA από το 1927 έχει την ευθύνη της διεξαγωγής των αγώνων επιβλέποντας και καταγράφοντας όλους τους κολυμβητές που διασχίζουν το «Κανάλι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News