Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΗ Θεία Δίκη

Η Θεία Δίκη

|

Σχολιασμός με καυστικό τρόπο τα όσα έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια του τελικού της ΕΠΣ Κυκλάδων που ανέδειξε πρωταθλητή τον Πανναξιακό

 

Ο ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΣ που άργησε να καταλάβει ….

Δεν χρειάστηκε και πολύς χρόνος παρά λίγα μόλις 24ωρα για να επιβεβαιωθούν όλα όσα έγραφε η κοινή ανακοίνωση Πανναξιακού Α.Ο. και Πανθηραϊκού Α.Ο για το κατεστημένο του Κυκλαδικού  ποδοσφαίρου και την εύνοια των ομάδων της Σύρου από διοικητικούς παράγοντες και διαιτητές. Οι διοικητικοί παράγοντες της ομάδας της Σαντορίνης το γεύτηκαν λίγες μέρες μετά το ατόπημα τους, να αρνηθούν ότι συνυπέγραψαν την κοινή αυτή ανακοίνωση αδειάζοντας στην κυριολεξία το Δ.Σ. του Πανναξιακού και με νεότερη ανακοίνωση (μετά τον αποκλεισμό τους από τον Α.Ο. Σύρου) να καυτηριάζουν με αυστηρότερο ύφος αυτό που λίγες μέρες πριν είχαν αρνηθεί.

Ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ που τιμώρησε «κωλοτούμπες» και είρωνες ….

Ο Πανναξιακός όμως με ψηλά το κεφάλι προχώρησε και δικαιώθηκε ηθικά και αγωνιστικά αφού παίζοντας στον τελικό με την ευνοούμενη και αγαπημένη ομάδα του «συστήματος» κέρδισε τόσο τους είρωνες Συριανούς που λίγες μέρες νωρίτερα είχαν απαντήσει, στην ανακοίνωση του Πανναξιακού, ότι παίζουν όπου και όποτε θέλουν οι αντίπαλοι τους, (τους οποίους προκαλούσαν μάλιστα να ορίσουν τόπο και χρόνο), όσο και τους Συριανούς διαιτητές  Ζαράνη, Μουτάφη και Νομικό που χρησιμοποίησαν «ψιλή χειρουργική» για να ευνοήσουν του συντοπίτες τους.

Η εύνοια του «συστήματος» στον Α.Ο. Σύρου

Η πρώτη μεγάλη εύνοια του Α.Ο. Σύρου αποδείχθηκε από τον ημιτελικό με τον Πανθηραϊκό, στη Νάξο, όπου εκτός από την διαιτησία που καταγγέλλουν οι Διοικητικοί παράγοντες του Πανθηραϊκού επέδρασε και η κούραση των παικτών που όπως ήταν αναμενόμενο ήταν σε βάρος της ομάδας που είχε λιγότερες μέρες να ξεκουραστεί.

Η δεύτερη εύνοια που ήρθε να διαψεύσει την «μεγαλοψυχία» των διοικητικών παραγόντων του ΑΟ Σύρου «Ειδοποιήστε μας πότε θέλετε να παίξουμε και ερχόμαστε!”, ήρθε από τον ορισμό του τελικού από την ΕΠΣ Κυκλάδων σε ώρα κατάλληλη (12.30΄) για να διευκολυνθούν παίκτες, παράγοντες και φίλαθλοι της Σύρου να επιστρέψουν με το πλοίο των 16.30΄για Σύρο. Η ώρα αποδείχτηκε, μάλιστα, ακατάλληλη αφού η αφόρητη ζέστη και ο ήλιος καταπόνησε τους ποδοσφαιριστές και οδήγησε στον διαιτητή να χρησιμοποιήσει το «τάιμ άουτ» που πρωτοεφαρμόστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας (2014), ενώ παρατηρήθηκε ακόμη και λιποθυμία ποδοσφαιστή (Τσουκαλάς) από ηλίαση.

Τέλος η γνωστή και απροκάλυπτη εύνοια των Συριανών διαιτητών που δεκαετίες τώρα προκαλεί όλα τα Κυκλαδονήσια έβαλαν τον ανεκδιήγητο «άρχοντα» του αγώνα να μη δώσει καταφανέστατο πέναλτυ στον Πανναξιακό όταν ο Λίκα (στο 20΄) κινούμενος μόνος του μέσα στην περιοχή δέχτηκε αντικανονικό μαρκάρισμα από τον τελευταίο αμυντικό της Συριανής ομάδας, ο οποίος έπρεπε να δεί και την κόκκινη κάρτα (κάτι που απλόχερα έκανε συνάδελφός του κ. Ζαράνη στη Σύρο στον ημιτελικό εναντίον του Α.Ο. Μυκόνου σε πανομοιότυπη ενέργεια του ίδιου ποδοσφαιριστή του Πανναξιακού). Πολλοί μάλιστα μιλούν και για δεύτερο καθαρό πέναλτι στη συνέχεια της ίδιας φάσης που φυσικά «δεν είδε» ο διαιτητής .

Το δεύτερο ημίχρονο, η παράταση, τα πέναλτι και η «θεία δίκη»

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε δυνατά ο Πανναξιακός και προηγήθηκε νωρίς – νωρίς (4ο λεπτό) με καθαρό γκολ από τον Ι. Ντάσιο (που δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί) και ύστερα από εξαιρετική ανάπτυξη των παικτών της Νάξου. Η αγωνιστική και ψυχολογική υπεροχή είχαν έρθει πεντακάθαρα στους παίκτες του Γιώργου Προμπονά και στην προσπάθειά τους να την αναχαιτίσουν οι Συριανοί, αφού δεν μπορούσαν αγωνιστικά, επιστράτευσαν τεχνάσματα όπως η απειλή για διακοπή λόγω των πανηγυρισμών των φίλων του Πανναξιακού, το τάιμ άουτ αλλά και με την αποβολή μαϊμού του προπονητή του ΑΟΣ, Βαρθαλίτη ο οποίος αφού αρνήθηκε στην αρχή να την αποδεχθεί συνέχισε να κοουτσάρει τρία μέτρα πίσω από τον πάγκο της ομάδας του και στο τέλος της κανονικής διάρκειάς να εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια της ομάδας του αλλά και να ξαναμπαίνει στον αγωνιστικό χώρο στην αρχή της παράτασης, με τους διαιτητές να κάνουν τα στραβά μάτια. Η απροκάλυπτη μη εφαρμογή των κανονισμών έγινε όταν στην διαδικασία των πέναλτι ο κ. Βαθραλίτης βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο δίπλα στους παίκτες τους οποίου εμψύχωνε και καθοδηγούσε κανονικά σαν να μην είχε γίνει τίποτε.

Σε όλο τον αγώνα ο διαιτητής ήταν δωδέκατος παίκτης του ΑΟ Σύρου προστατεύοντας την από τις αντεπιθέσεις των Ναξιωτών ποδοσφαιριστών αλλά και βοηθώντας την με αναρίθμητα φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή του Τσουκαλά.

Η «θεία δίκη» έρχεται πάντα με τον πιο τιμωρητικό τρόπο για αυτόν που μέλει να τιμωρήσει και έτσι έγινε με την διαδικασία των πέναλτι και αφού ο διαιτητής έκλεψε λίγο ακόμη χρόνο από τα επεισόδια που έγινα στην εξέδρα μεταξύ φιλάθλων των δύο ομάδων και έληξε νωρίτερα το παιχνίδι (2ο ημίχρονο της παράτασης).

Ο τερματοφύλακας του Πανναξιακού Τσουκαλάς που λίγο έλειψε, λόγω ηλίασης, να μην αγωνίζεται στη φάση αυτή που θεωρείτε η σπεσιαλιτέ του, σηκώθηκε και επιστρατεύοντας όλες του τις δυνάμεις και το ταλέντο που διαθέτει απέκρουσε τρία πέναλτι (ένα ακόμη βγήκε άουτ) και παρά την αστοχία τριών ποδοσφαιριστών της ομάδας του, πρόσφερε τελικά τον τίτλο όπως είχε κάνει και στον τελικό του κυπέλλου πριν λίγο καιρό.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΚΚΕ – Νάξος: Η Χριστίνα Σκαλούμπακα δίνει το σύνθημα των ευρωεκλογών

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Νάξο ενόψει ευρωεκλογών, με ομιλήτρια την Χριστίνα Σκαλούμπακα

Πάρος: Ξεκινούν σε μερικές εβδομάδες τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς “Malice”

Δεύτερη βρετανική σειρά έρχεται στη Πάρο... Που και πότε θα γίνουν τα γυρίσματα

Κυκλάδες: Η αλυσίδα Aria Hotels έρχεται στην Ερμούπολη Σύρου

Επεκτείνονται στις Κυκλάδες τα Aria Hotels με νέο ξενοδοχείο στη Σύρο

Ολυμπιακή Φλόγα: Ερχεται (19/04) στη Νάξο, απαγόρευση στάθμευσης στη χερσαία ζώνη

Μέσω ανακοίνωσης του Λιμεναρχείου Νάξου έχουμε την πρώτη εικόνα για την έλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στη Νάξο - Απαγορεύσεις

Σύρος – Γ. Λεονταρίτης: “Προτάσεις για την απόδοση τιμής στον Δημήτριο Βικέλα”

Οι προτάσεις που κατέθεσε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης σχετικά με την ουσιαστική απόδοση φόρου τιμής στον Δημήτριο Βικέλα.

Β. Αιγαίο – Χίος: Με εντυπωσιακή μανούβρα το “αντίο” του Blue Star Delos (video)

Αυτό ήταν το τελευταίο ταξίδι του Blue Star Delos στην άγονη γραμμή του βορειανατολικού Αιγαίου - έρχεται Κυκλάδες (video)

Πάρος: Τι συμβαίνει σε προστατευόμενο υγρότοπο, στη περιοχή Ελος Μώλου;

Συνήγορος του Πολίτη: Παράνομες δραστηριότητες σε προστατευόμενο υγρότοπο στην Πάρο

ΜΜΕ: Την Τρίτη 16 Απριλίου η απεργία των δημοσιογράφων

Απεργία των Δημοσιογράφων αύριο Τρίτη 16 Απριλίου - Γιατί απεργούν

Τι δουλειά έχει στη Σαουδική Αραβία ο Μητσοτάκης;

Συνοδεία του CEO της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση

Σαντορίνη: Υποδέχεται (19/04) την Ολυμπιακή φλόγα, ποιο είναι το πρόγραμμα

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Σαντορίνη

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Νάξος – Ομάδα Πολιτικής Προστασίας: Κυκλοφόρησε ένα …διαφορετικό ημερολόγιο

Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Νάξου κυκλοφόρησε ένα ημερολόγιο (2024) με έμφαση στην ορθή διαχείριση του νερού

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στους Μπαξέδες και το Πορί