Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΙμαλάια: Νεκρός ο κορυφαίος Ελληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης

Ιμαλάια: Νεκρός ο κορυφαίος Ελληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης

|

Νεκρός στα Ιμαλάια ο ορειβάτης Αντώνης Συκάρης – Όπως έγινε γνωστό, ο Συκάρης άφησε την τελευταία του πνοή στο βουνό Νταουλαγκίρι, που ανήκει στην οροσειρά των Ιμαλαΐων, κατά την κατάβαση από το όρος

Tραγικό θάνατο βρήκε ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης στα Ιμαλάια.

Σύμφωνα με ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, «δυστυχώς συνέβη ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μία ορειβατική αποστολή. Ο Αντώνης έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση από την κορυφή. Σε υψόμετρο 7.400 μ., πολύ κοντά στο Camp 3, στις 4:00 το ξημέρωμα ώρα Νεπάλ, ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου».

Το βουνό Νταουλαγκίρι, που ανήκει στην οροσειρά των Ιμαλαΐων, είναι η 8η υψηλότερη κορυφή του κόσμου.

Την είδηση επιβεβαιώνει και η ιστοσελίδα thehimalayantimes.com, τονίζοντας ότι «το όρος Dhaulagiri κατέγραψε το πρώτο θύμα της αναρριχητικής σεζόν, καθώς ένας διάσημος ορειβάτης από την Ελλάδα άφησε την τελευταία του πνοή, καθώς κατέβαινε από το σημείο κορυφής νωρίς σήμερα το πρωί».

O Αντώνης Συκάρης μια ημέρα πριν ανέβει στην κορυφή
Ο Έλληνας αλπινιστής μαζί με τον οδηγό του Dawa Sherpa ανέβηκαν στο βουνό των 8.167 μέτρων τη Δευτέρα. Ως μέρος μιας αποστολής που διαχειρίζεται η Seven Summit Treks, ο Έλληνας αλπινιστής είχε ήδη ανέβει στο Έβερεστ, στο όρος Lhotse και στο όρος Annapurna μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο οδηγός του περιμένει μια ομάδα διάσωσης κοντά στο Camp 3, ενώ αναμένεται να γίνει η περισυλλογή και της σορού του Αντώνη Σύκαρη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η οικογένειά του έχει ενημερωθεί για τo τραγικό συμβάν.

 

Η τελευταία ανάρτηση του Αντώνη Συκάρη
Λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, ο Αντώνης Συκάρης είχε φθάσει στην κορυφή του Dhaulagiri στα 8.167 μέτρα.

Ακριβώς 21 ώρες πριν είχε κάνει αναρτήσεις στα social media, γράφοντας ότι στις 12:50 ώρα Νεπάλ έφθασε στην κορυφή, αφιερώνοντάς την σε φίλους, την οικογένειά του και ειδικά την εγγονή του. Είναι τραγικό ότι λίγες ώρες μετά την τρομερή καταπόνηση άφησε την τελευταία του πνοή.

Η τελευταία ανάρτηση του Αντώνη Σύκαρη:

«Σήμερα, 11 Απριλίου 2022, η ώρα 12:50 -ώρα Νεπάλ, βρίσκομαι στην κορυφή του Dhaulagiri 8.167 μέτρα.
Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή:
Στον Νίκο Παπανδρέου και την οικογένειά του.
Στον Μπάμπη Τσουπρά και στην οικογένειά του.
Και στον Ερμή – Θεοφάνη Θεοχαροπουλο.
Ακόμα θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους ορειβάτες και στη μικρή μου Ίριδα, την εγγονή μου.
Ιριδά μου είμαι στην κορφή!!!
Ο “πα” είναι στην κορυφή!!!
Ευχαριστώ όλους τους φίλους μου και τους φίλους μου που μέσα από τα social με υποστήριξαν και με βοήθησαν να φτάσω στην κορυφή!
Χάρη σε αυτούς το πέτυχα!!!
Σας αγαπώ όλους!!!».

Mια μέρα πριν, στις 10 Απριλίου, εξηγούσε ότι την επομένη, δηλαδή χθες, θα έκανε την τελική προσπάθεια για να κατακτήσει την κορυφή.

«Αποστολή Dhaulagiri – Τελική προσπάθεια

Ο Αντώνης Συκάρης έχοντας συμβουλευτεί το μετεωρολόγο και φίλο του Κώστα Γαβριήλ, ο οποίος του επιβεβαίωσε πως οι πιο ευνοϊκές καιρικές συνθήκες για την κορυφή θα είναι στις 11 Απριλίου, αποφασίζει μαζί με τον σχοινοσύντροφο του Dawa να ξεκινήσουν για την τελική τους προσπάθεια. Στις 9/4 άφησαν πίσω τους το basecamp και μετά από 12 ώρες πορείας έφτασαν στο camp 2 – 6.350m, όπου διανυκτέρευσαν και ξεκουράστηκαν.

Σήμερα, 10/4 νωρίς το πρωί ξεκινώντας από το camp 2 και μετά από περίπου 11 ώρες πορείας έφτασαν και παραμένουν μεχρι αυτή τη στιγμή στο camp 3 – 7.329m. Ο στόχος τους είναι αργά το βράδυ να ξεκινήσουν για το final push έως την κορφή του Dhaulagiri 8.167m έχοντας μπροστά τους περίπου 8 ώρες πορείας μέχρι την κορυφή και ακόμα 10 ώρες για την επιστροφή τους στο camp 3. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια του Αντώνη με τον Dawa η μόνη ανθρώπινη παρουσία σε ολόκληρο το Dhaulagiri είναι η ομάδα του Mingma που έχει ήδη επιστρέψει στο basecamp».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Βρούτσης: Παραδίδει αύριο την ολυμπιακή φλόγα στους Γάλλους

O αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Amorgos Trail Challenge: Συνδιοργανωτής ο Δήμος Αμοργού

Ο Δήμος Αμοργού συνδιοργανωτής του 7ου Amorgos Trail Challenge

Σχολεία: Κλείνουν αύριο για τις εορτές του Πάσχα, πότε ανοίγουν;

Κλείνουν τα σχολεία λόγω Πάσχα - Πότε ανοίγουν; - Χρονοδιάγραμμα έως τις εξετάσεις

Aegean Air: Οι Ελληνες φέτος το Πάσχα πάνε Ικαρία και Σητεία (!!!)

AEGEAN: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα – Στους top προορισμούς εσωτερικού Κέρκυρα, Ικαρία, Σητεία και στο εξωτερικό Μαρόκο

Χ. Θεοχάρης: Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Τι αναφέρει ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης για φορολογικές δηλώσεις, POS και τέλη κυκλοφορίας

Κέα – Εθελοντική αιμοδοσία: Συγκεντρώθηκαν 100 μονάδες αίματος

Εθελοντική Αιμοδοσία Απριλίου 2024 – Ένα ελπιδοφόρο αποτέλεσμα

ΠΟΕΔΗΝ: Οι ελλείψεις στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της νησιωτικής Ελλάδας

Ανησυχία για τις ελλείψεις που καταγράφει η έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ - Τι αναφέρει για τις Κυκλάδες

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Ολυμπιακή Φλόγα – Πάρος: Εκδήλωση τελετής υψηλού πολιτισμικού επιπέδου (photos)

Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Πάρου κ. Κώστα Μπιζά, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κας Άννας Κάγκανη Κορτιάνου και της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κας Φλώρας Λουκή. (photos)

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

SeaJets: Με το SuperRunner Jet θα φτάσει έως το Κουφονήσι

Δρομολογείται σε άκρως τουριστική γραμμή το Superunner Jet από το Πάσχα και για όλη την περίοδο - Σε ποια νησιά θα το δούμε φέτος