Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΗμιμαραθώνιος Αθήνας: 3η στα 5 χλμ γυναικών μία 12χρονη (!!!)

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: 3η στα 5 χλμ γυναικών μία 12χρονη (!!!)

|

Η 12χρονη αθλήτρια του Παλαιού Φαλήρου, Γλυκερία Σκάρκου ήταν εκείνη που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 5χλμ στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας κερδίζοντας το πιο θερμό χειροκρότημα.

Ημιμαραθώνιος Αθήνας χθες και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες (υπήρχε και βροχή συν τοις άλλοις) εκατοντάδες ήταν αυτοί που έδωσαν το παρών. Και βέβαια όπως ήταν λογικό δεν έλειψαν οι όμορφες στιγμές. Μία εξ αυτών στον αγώνα των 5χλμ που ήταν ο τελευταίος χρονικά στο πρόγραμμα. Η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε δεν ήταν άλλη από την Καρακατσάνη, το λογικό φαβορί… Η αθλήτρια του Μανώλη Χάντζου πέτυχε 17.57 και άφησε δεύερη την Ανθή Κυριακοπούλου (18.05). Η έκπληξη όμως ήρθε από την αθλήτρια που συμπλήρωσε το βάθρο και αυτή ήταν η Γλυκερία Σκάρκου. Η 12χρονη αθλήτρια κέρδισε το θερμό χειροκρότημα όλων αφού με χρόνο 19.52 κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στον αγώνα.

Η νεαρή αθλήτρια του Παναγιώτη Χαραμή έδειξε για μία ακόμη φορά το ταλέντο της και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια. Μέχρι στιγμής είχε επικρατήσει σε πολλούς αγώνες 1.000μ. σε σημαντικές διοργανώσεις (3ος αγώνας Ιστορικής μνήμης, 4ο Άττικα Run & Fun) και γενικότερα είναι μία ιδιαίτερα υποσχόμενη αθλήτρια για το μέλλον του ελληνικού στίβου στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις.

Η 12χρονη αθλήτρια του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου, Γλυκερία Σκάρκου, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε: “Ηταν πολύ ωραίος αγώνας, παρότι ο καιρός δεν ήταν καλός. Δεν το περίμενα ότι θα βγω Τρίτη και χάρηκα πολύ. Του χρόνου θα ξανάρθω, μου άρεσε πολύ”.

Αρωμα Αιγαίου 

Ομως είχαμε και άρωμα …Αιγαίου στους αγώνες. Κι αυτό λόγω ΑΟ Μυκόνου, αλλά και Χίου και Λέρου…  Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στο πρόγραμμα υπήρχαν αρκετές ακόμη διαδρομές… Στους άνδρες, ο παλιός μας γνώριμος από την αγάπη του για τη Νάξο Κώστας Γκελαούζος (του Παναθηναικός) αθλητής του Χρήστου Παπαχρήστου, μετά τη νίκη του σε Μαραθώνιο και ανώμαλο δρόμο, ήταν και τώρα ο νικητής, τερματίζοντας σε 1:08.30 και βελτιώνοντας κατά 5″ το ρεκόρ διαδρομής που είχε κάνει στην προπέρσινη διοργάνωση.  Ο νεαρός Γιώργος Τάσσης έτρεξε για δεύτερη φορά την απόσταση του Ημιμαραθωνίου και το αποτέλεσμα ήταν ενθαρρυντικό, με 1:09:23 Στην τρίτη θεση ήταν με 1:09:49 ο “παλιός” Χριστόφορος Μερούσης (Από τη Χίο) που θα στοχεύσει σε Μαραθώνιο προς τα τέλη Απριλίου. 

Και στις γυναίκες; Εξαρχής ξεχώρισαν η Ρεμπούλη με την Πετρουλάκη, η οποία μετά τα μισά άρχισε να παίρνει και να αυξάνει το προβάδισμά της. Η Ελευθερία Πετρουλάκη (ΑΟ Μυκόνου) αθλήτρια του Τακη Γερακου, στην πρώτη της εμφάνιση τερμάτισε σε 1:20.01 και ξάπλωσε αμέσως κάτω με τον συναθλητή της Σπυρο Κατσούλη να σπεύδει να την αγκαλιάσει και συγχαρεί. Η Ρεμπούλη τερμάτισε σε 1:20.26 ενώ και πάλι στο βάθρο ανέβηκε η Ντενίζ Δημάκη, με 1:24:21. 

Στο 5αρι που ακολούθησε, η βροχή είχε κάνει ήδη την εμφάνισή της.  Ο Δήμος Μαγγίνας (ΑΟ Μυκόνου) τερμάτισε πρώτος με διαφορά, σε 15.38. Στη δεύτερη θέση ήταν ο Μανκο ακολουθούμενος από τον Κώστα Πούλιο που όμως έτρεχε ανεπίσημα. Στις γυναίκες όπως αναφέραμε και νωρίτερα η Καρακατσάνη ήταν αυτή που επικράτησε ενώ στα 3 χιλιόμετρα, ήταν επίσης όπως και πέρυσι πρώτη η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιας) σε 10.02 Η μόλις 13 ετών Ηλιάνα Χατζηπαναγιώτη τερμάτισε 2η σε 10.52 και για λίγα μέτρα μπροστά από τη Ζωή Ανδρικοπούλου και την Ισαβέλλα Κοτσαχείλη. Ο Μάρκος Γκούρλιας (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) τερμάτισε εύκολα και αναμενόμενα πρώτος στο 3αρι, σε 9.04. Πιο μετά, σχεδόν στο νήμα ο Δημόπουλος κέρδισε τον Ματζιάρ.

Μετά τα 3χλμ και πριν τους τερματισμούς του Ημιμαραθωνίου έγινε και αγώνας 1χλμ παιδιών Δημοτικού με μεγάλη συμμετοχή και τη Θεοδώρα Δεδεγκίκα (Παναθηναικός) να τερματίζει πρώτη απ΄όλους.
Αμέσως μετά έγινε στην ίδια διαδρομή αγώνας Special Olympics όπου κι εκεί η συμμετοχή ήταν μεγάλη και το χειροκρότημα του κόσμου θερμό για την προσπάθεια όλων! Επίσης, πριν την εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου, 3 αθλητές σε τροχήλατα (Γιώργος Ζουμπουρλής, Αντώνης Παππάς και Ελπίδα Μπαρδάκη) ξεκίνησαν τον δικό τους αγώνα.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα stivoz.com και φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ… 

Η φωτογραφία της 12χρονης Σκάρκου είναι από την Eurokinissi

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες