Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΚ-16 Απόλυτος κυρίαρχος ο ΠΑΣ Νάξου

Κ-16 Απόλυτος κυρίαρχος ο ΠΑΣ Νάξου

|

Η αρμάδα του ΠΑΣ Νάξου συνεχίζει τον καταλυτικό ρόλο της στα τμήματα υποδομών και μετά από έναν πολύ όμορφο τελικό στην Πάρο, έκαμψε την αντίσταση του οικοδεσπότη ΑΟ Πάρου (2-1) και έφτασε στο τρόπαιο αν και αγωνίστηκε με δέκα (10) παίκτες – Πρόσωπο της αναμέτρησης ο Μαργαρίτης – Είχαμε και διαμαρτυρίες από τους οικοδεσπότες που λίγο έλλειψε να χαλάσουν την γιορτή 

Μετά το πρωτάθλημα της Κ14, ο ΠΑΣ Νάξου κατέκτησε και τον τίτλο της Κ16 αφού σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που έγινε στο δημοτικό Στάδιο Παροικιάς, τα.. τρελά μωρά του Πέτρου Μαράκη επικράτησαν δύσκολα του αξιόμαχου ΑΟ Πάρου με 2-1, με τη συγκεκριμένη… φουρνιά να κατακτά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα. Αν η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή, τότε ο ΠΑΣ Νάξου έγραψε ακόμη σημαντική στιγμή στην ιστορία του το απόγευμα της Δευτέρας.

Του Κυριάκου Παντζαρίδη (sportcyclades.gr

Τα… τρομερά μωρά του Πέτρου Μαράκη έφτασαν στο… Έβερεστ του πρωταθλήματος της Κ16 αφού κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλητή σε ένα συγκλονιστικό ματς επικρατώντας μέσα στην Πάρο με 1-2 επί της ομώνυμης ομάδας.

Μπροστά σε 500 άτομα που βρέθηκαν στο στάδιο Παροικιάς, οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν επιβεβαίωσαν τις προβλέπεις και τις προσδοκίες που ήθελαν και ανέφεραν ότι θα λάμβανε χώρα ένα αμφίρροπο ματς που θα πήγαινε στα σημεία και εκείνος που θα έκανε τα λιγότερα λάθη θα κέρδιζε.

Αθάνατη… Ελλάδα 

Μελανό σημείο του “Μεγάλου Τελικού” αποτελεί η κίνηση που έλαβε χώρα στο τέλος του ματς, όταν μεμονωμένοι φίλαθλοι αποδοκίμασαν τους “μπορντό” πετώντας τους μπουκάλια γεμάτο με νερό με κίνδυνο να τραυματιστούν ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες.

Μάλιστα, επικράτησε ολιγόλεπτη ένταση μεταξύ μελών του ΠΑΣ Νάξου με την κερκίδα όμως με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων η κατάσταση ομαλοποιήθηκε. 

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ότι σημαντική ήταν η συμβολή της διοργανώτριας αρχής της ΕΠΣ Κυκλάδων και του ΑΟ Πάρου που έκανε ό,τι μπορούσε ώστε να λάβει τέλος το αρνητικό συμβάν. 

Πάντως, το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΑΟ Πάρου ύψωσε ασπίδα προστασίας προς την αποστολή των Ναξιωτών, αφού, με δική του πρωτοβουλία τους συνόδευσαν μέχρι το λιμάνι λίγη ώρα μετά τη λήξη του αγώνα, κάτι που δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στις ομάδες.

Απόδειξη σε αυτό αποτελεί το γεγονός ότι οι δυο προπονητές με τη λήξη του αγώνα αγκαλιασμένοι κατευθύνθηκαν προς την εξέδρα και έμειναν για ορισμένα δευτερόλεπτα ακίνητοι, στέλνοντας το δικό τους -ενωτικό- μήνυμα στον κόσμο.

Αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τέλους

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, στο α’ μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς, έχοντας τον ενθουσιασμό υπέρ τους με δεδομένο ότι αγωνίζονταν στην έδρα τους, όμως από τη στιγμή που έγινε από το 0-1, κυριάρχησε η νευρικότητα στις προσπάθειες των παικτών του κ. Τριανταφυλλίδη.

Αντίθετα, οι παίκτες του Πέτρου Μαράκη πήραν ψυχολογία μετά το 0-1, έβαλαν τη μπάλα κάτω και έκαναν αυτό που γνωρίζουν πολύ καλά, πιέζοντας τον αντίπαλο με σωστή ανάπτυξη από τα πλάγια.

Δυναμικό ξεκίνημα ο ΑΟ Πάρου

Ο ΑΟ Πάρου μπήκε δυνατά στο ματς θέλοντας να επιβάλλει το ρυθμό του έχοντας ψυχολογία από την εμφάνιση κόντρα στον Άγιαξ Σύρου και μπόρεσε να απειλήσει μόλις στο 2.

Ο Σγουράτι έγινε κάτοχος της μπάλας από αριστερά και αφού έκανε μια προσποίηση, σούταρε με τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σέργη.

“Πάγωσε” την Πάρο ο Γρυλλάκης

Στο 8′ ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Νάξου απέκρουσε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Χύσκα, για να φτάσουμε στο 29′ όπου έγινε το 1-0. Ο Γκούφας βρήκε με σέντρα συστημένη στο δεύτερο δοκάρι τον Βασίλη Γρυλλάκη ο οποίος με άψογο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγωντας το σκορ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Παριανοί έφτασαν κοντά στο 1-1 όμως το φάουλ του Χύσκα πέρασε μόλις άουτ.

Στο 40′ οι διοργανωτές ζήτησαν πέναλτι οταν ο Σέργης συγκρούστηκε με τον Γιάννη Σαρρή μετά από μπάλια που έγινε στην πλάτη της άμυνας από τον Χρήστο Σαρρή όμως ο Βακώνδιος υπέδειξε τη συνέχεια του αγώνα. Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους και συγκεκριμένα στο 40+3′ ο ΠΑΣ Νάξου πήρε προβάδισμα δυο τερμάτων στο σκορ.

Με ψυχολογία στα αποδυτήρια ο ΠΑΣ Νάξου

Μετά από φάουλ του Λέκκα, ο Μαργαρίτης έστρωσε με το κεφάλι στον Καραπάτη ο οποίος με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Χανιώτη που έμεινε… στήλη άλατος.

Στην επανάληψη η πρώτη φάση ανήκει στον ΠΑΣ Νάξου. Μετά από φάουλ του Λέκκα ο τερματοφύλακας Χανιώτης έδιωξε και στην επαναφορά η φάση διακόπηκε αφού ο Βακόνδιος υπέδειξε επιθετικό φάουλ.

Αποβολή για Σερμάδι-Πίεση ο ΑΟ Πάρου

Στο 44′ τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά για την ομάδα του Πέτρου Μαράκη αφού ο Σερμάδι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Στο 48′ ο Παντελαίος εκτέλεσε το φάουλ, όμως ο Χανιώτης έδιωξε δύσκολα, με τον ίδιο παίκτη να χάνει το κοντρόλ στο 50′ κι ενώ είχε περάσει και τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ο Τ. Σαρρής έβαλε στο ματς ο ΑΟ Πάρου

Στο 54′ οι Παριανοί μπήκαν στο ματς, όταν ο Τάσος Σαρρής έγινε κάτοχος της μπάλας και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σέργη κάνοντας το 1-2.

Το τέρμα αυτό δεν επηρέασε τους Ναξιώτες που λίγο έλειψε να πετύχουν το 1-3 1′ αργότερα, με το φάουλ του Λέκκα να καταλήγει στο δοκάρι. Στο 75′ οι γηπεδούχοι ζήτησαν για δεύτερη φορά πέναλτι όταν ο Σέργης συγκρούστηκε με τον Γιάννη Σαρρή όμως ο Βακόνδιος έδειξε για δεύτερη φορά τη συνέχεια του αγώνα.

Φώναξαν για πέναλτι οι Παριανοί

Μάλιστα στη συγκεκριμένη φάση ο τερματοφύλακας των “οράνιε” αντικαταστάθηκε αφού τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι με αποτέλεσμα να μεταβεί μετά το τέλος του αγώνα στο κέντρο υγείας για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. 

Η αριθμητική υπεροχή δεν βοήθησε τον ΑΟ Πάρου να φτάσει στην ισοφάριση, αφού, η οπισθοχώρηση του Μαργαρίτη στην αμυντική γραμμή έδωσε περισσότερες λύσεις στους Ναξιώτες με το 1-2 να μένει μέχρι τέλους. 

Δίδαξαν ήθος οι ποδοσφαιριστές!

Η λήξη του αγώνα βρήκε τους παίκτες του ΠΑΣ Νάξου να πανηγυρίζουν με τους… ανεγκέφαλους να εξακολουθούν να αποδοκιμάζουν και να πετούν μπουκάλια για ορισμένα δευτερόλεπτα.

Πάντως, κατά τη διάρκεια της απονομής των μεταλλίων και του Κυπέλλου, οι παίκτες των δυο ομάδων δίδαξαν ποδοσφαιρικό πολιτισμό.

Συγκεκριμένα, τόσο ο ΑΟ Πάρου όσο και ο ΠΑΣ Νάξου παρατάχθηκαν σε δυο σειρές και χειροκρότησαν ο ένας τον άλλον κατά την παραλαβή των μεταλλίων.

Οι παίκτες είχαν μάλιστα και συνομιλία με τη λήξη της τελετής αφού οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν συνυπάρξει συμπαίκτες στην Μικτή Κυκλάδων, δινοντας συγχαρητήρια εκατέρωθεν. 

ΑΟ ΠΑΡΟΥ (Δημήτρης Τριανταφυλλάκος) Χανιωτης, Σγουράτι, Χερουβείμ, Τσαντάνης, Μπέτσα, Χίσκα, Λουκής, Σαρρής Α., Σκιαδάς, Σαρρής Ι.. Αγωνίστηκαν ακόμη Σκανδάλης, Φλέσσας, Σαρρής Γ., Πανταζής, Σάμος, Διακογιάννης, Αλεξόπουλος.

ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ (Πέτρος Μαράκης) Σέργης, Μανδηλαράς, Βαλερής, Σερμάντι, Κόρρα, Μαργαρίτης, Καραπάτης, Γρυλλάκης, Γκούφας, Λέκκας, Παντελαίος. Αγωνίστηκαν ακόμη οι Αντωνόπουλος, Βουδιάς, Μερεπέζα, Βαλέττας, Μελισσουργός.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Λέξεις και έννοιες: Από τον Ομηρο έως σήμερα και η χρήση τους

Με την αρωγή του Γιώργου Ανωμερίτη κάνουμε μία βουτιά στην ελληνική γλώσσα. Τι διαπιστώνουμε;