Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΚάποιοι μας θυμούνται μόνο όταν κερδίζουμε μετάλλια

Κάποιοι μας θυμούνται μόνο όταν κερδίζουμε μετάλλια

|

Η Αννα Κορακάκη,  κέρδισε το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το χάλκινο στην σκοποβολή που είναι το πρώτο στο συγκεκριμένο αγώνισμα από το 1920 

Αυτό το κορίτσι κερδίζει το ένα μετάλλιο μετά το άλλο χωρίς να χρειαστεί να περάσει από το μυαλό της το ντοπάρισμα. Άλλωστε πως θα μπορούσε να ντοπαριστεί μια αθλήτρια της σκοποβολής. Η Άννα Κορακάκη στον τελικό των 10 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στην παρθενική της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα για τα ελληνικά χρώματα μετά το 1920.

Αυτό τα λέει όλα.

Η Κορακάκη είχε δείξει τις διαθέσεις της από τον προκριματικό, όπου με εξαιρετική εμφάνιση πέρασε με την 5η καλύτερη επίθεση και στον τελικό ήταν ακόμη καλύτερη, γράφει το Πρώτο Θέμα.

Στον τελικό οι αθλήτριες είχαν από 20 βολές (στον προκριματικό αντιθέτως είχαν από 40) και μετά τις τρεις πρώτες βολές βρέθηκε στην 3η θέση, για να περάσει στη 2η μετά την 6η βολή.

Με το τέλος της 7ης βολής η Ελληνίδα σκοπεύτρια ήταν πρώτη, ωστόσο στη 10 βολή είχε βρεθεί στην 4η θέση για να παραμείνει εκεί μέχρι την 13 βολή και να αρχίσει η αντεπίθεση της που την έφερε στη 2η θέση κι ενώ απέμεναν δύο βολές ακόμη.

Η Κινέζα Τζανγκ είχε εξασφαλίσει το χρυσό και η Κορακάκη διεκδικούσε με την Ρωσίδα Μπατσαράσκινα τη 2η θέση, την οποία πήρε τελικά η Ρωσίδα στις λεπτομέρειες (177.9, έναντι 177.7 με την Μπατσαράσκινα στη συνέχεια να έχει δύο επιπλέον βολές με αντίπαλο την Τζανγκ).

Τα αποτελέσματα του τελικού:

1.Μενγκξούε Τζανγκ (Κίνα) 199.4 (νέο Ολυμπιακό Ρεκόρ)

2.Βιτάλινα Μπατσαράσκινα (Ρωσία) 197.1

3.Άννα Κορακάκη (Ελλάδα) 177.7

4.Αλεχάνδρα Σαβάλα Βάσκες (Μεξικό) 157.1

5.Αφάφ Ελχοντχόντ (Αίγυπτος) 137.1

6.Σόνια Φράνκετ (Ισπανία) 116.5

7.Μπομπάνα Βελίτσκοβιτς (Σερβία) 96.4

8.Εκατερίνα Κορσούνοβα (Ρωσία) 73.5

Η εντυπωσιακή εξέλιξη της Άννας Κορακάκη!

Στο 20 της χρόνια η Άννα Κορακάκη ζει το απόλυτο όνειρο! Πρώτη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο καθώς κατέκτησε την 3η θέση στον τελικό του αεροβόλου πιστολιού στα 10 μέτρα.

Μια επιτυχία που για την πλειοψηφία των Ελλήνων ήταν απρόσμενη, καθώς ελάχιστοι γνωρίζουν τα της σκοποβολής, ωστόσο μόνο τυχαία δεν ήταν.

Η αθλήτρια του Ωρίων Θεσσαλονίκης που είναι φοιτήτρια Ειδικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία, από το 2011 όταν και ξεκίνησε τις διεθνείς της εμφανίσεις έχει εξελιχθεί σε… συλλέκτρια μεταλλίων!

Η Άννα είναι η περίπτωση της αθλήτριας, όπου το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά, καθώς «έμπλεξε» με τη σκοποβολή εξαιτίας του πατέρα της Τάσου, ο οποίος είναι και ο προπονητής της.

Κι η αγκαλιά που του χάρισε αμέσως μετά το τέλος της προσπάθειας της ήταν το δικό της «ευχαριστώ» στον άνθρωπο που την έπεισε στα 12 της χρόνια να πιάσει το πιστόλι και να βρεθεί στο σκοπευτήριο ακολουθώντας τα χνάρια του.

 «Η μικρή έχει καλό χέρι…», είχε εκμυστηρευθεί στη σύζυγο του και δικαιώθηκε πολύ γρήγορα καθώς στα 15 της χρόνια ήρθε και η πρώτη μεγάλη διάκριση με τη 2η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πυροβόλων Όπλων στο Βελιγράδι.

Κι εκεί μπήκε ο πρώτος κρίκος σε μια αλυσίδα που κάθε χρόνο μεγαλώνει παρά τις πολλές και σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ίδια κι ο πατέρας της με την σχεδόν ανύπαρκτη κρατική βοήθεια αλλά και τις κακές σχέσεις που έχει ε την Ομοσπονδία του αθλήματος (και τις οποίες έχει τονίσει σε όσες συνεντεύξεις έχει δώσει).

Προφητεία

 «Κάποιοι μας θυμούνται μόνο όταν είναι για να βγουν φωτογραφίες…», είχε πει προφητικά και σίγουρα τις επόμενες ημέρες θα βγει δεκάδες.

Τουλάχιστον θα μπορέσει να αναδείξει πιο έντομα τα όσα έχει πετύχει και τα οποία (δεδομένου ότι είναι μόλις 20 χρονών) είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Γιατί μετά το Βελιγράδι ακολούθησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Νεανίδων στη Μόσχα το 2014 (με νέο παγκόσμιο ρεκόρ), χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γρανάδας στην Ισπανία, 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2014 και αμέτρητες πρωτιές και διακρίσεις σε διεθνή μίτινγκ του αγωνίσματος της…

Το 8ο μετάλλιο της σε μεγάλη διοργάνωση σίγουρα είναι και το πιο γλυκό, αλλά δεν θα είναι το τελευταίο.

Και δεν αποκλείεται σύντομα η οικογένεια Κορακάκη να μας απασχολεί και με ένα άλλο μέλος της καθώς στα χνάρια της Άννας (κι υπό την επίβλεψη του μπαμπά Τάσου) ακολουθεί κι ο 17χρονος αδελφός της Διονύσης.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ανάφη: Ερχεται 4ερο πολυτελέστατο ξενοδοχείο

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Ανάφη

Ελλάδα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο - Η πρόβλεπόμενη ποινή είναι ισόβια για την δολοφονία και πολυετής κάθειρξη για την απόπειρα

Τήνος: Συνάντηση Κροντηρά – Γεωργιάδη, ποιος ο λόγος;

Επείγουσα συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τήνου με τον Υπουργό Υγείας

Σαντορίνη – Γ. Νομικός: 8.000 επισκέπτες καθημερινά και 80% της πληρότητας του πλοίου με την εφαρμογή του Berth Allocation System στην κρουαζιέρα

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας μας μιλά .για τη διαχείριση της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη αλλά και για τις υπόλοιπες λιμενικές ζώνες του νησιού

Υπόθεση Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες, αθώα η μητέρα

Ο Μίχος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες πλην της εμπορίας ανθρώπου - Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα έξω από το δικαστήριο

Τράπεζες: Κλειστές για τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ποιος ο λόγος;

Καθολικό Πάσχα και κλειστές; οι τράπεζες για τέσσερις ημέρες...

Ηλεία: Διπλός σεισμός, ο δεύτερος στους 5,7 R το πρωί της Παρασκευής

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τους σεισμούς: «Δεν έχει δώσει δονήσεις το ρήγμα» - Κλειστά τα σχολεία

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μετά από 13 χρόνια επαναλειτουργεί η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή στην Ελλάδα

Η δεξαμενή Νο3 των Ναυπηγείων μετονομάστηκε σε «Σταύρος Νιάρχος». Στα 20 εκατ. ευρώ η αξία της επισκευής, που διήρκεσε επτά μήνες. Δημιουργούνται πάνω από 500 θέσεις εργασίας. Οι δυνατότητες.

Νάξος – Nova: Προσφορά για θέση μόνιμης εργασίας

Το υποκατάστημα της Nova στη Νάξο προχωρά σε προσφορά θέσης εργασίας

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα