Κέα: Ευρωπαϊκή διάκριση στα darts

Σε υπολογίσιμη δύναμη των Ελληνικών Darts έχει εξελιχθεί το νησί της Κέας. Η προσπάθεια, που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια, δείχνει ότι αποδίδει καρπούς, με το κοινό του αθλήματος να γνωρίζει πλέον και να υπολογίζει το κυκλαδίτικο νησί.

Εκτός από τις σημαντικές ατομικές επιτυχίες, τα ετήσια πρωταθλήματα και πανελλαδικά τουρνουά που διοργανώνονται πλέον, η Κέα εκπροσωπείται στα περισσότερα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Τουρνουά, με σημαντική παρουσία παικτών.

Πρόσφατο παράδειγμα το Ευρωπαϊκό Open της Ρουμανίας, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Εκεί βρέθηκαν επτά κάτοικοι της Κέας, που εκπροσώπησαν και διαφήμισαν το νησί. Πρόκειται για ιδιαίτερα μεγάλη παρουσία, όταν ολόκληρη η Ελληνική αποστολή αποτελούνταν από τριάντα άτομα. Οι συμμετέχοντες ήταν: Μαριαλένα Ράπτη, Μαρίνα Χιονάτου, Ιωάννα Πασσά, Άννα Δεμένεγα, Γιώργος Μήτρος, Κων/νος Δεμένεγας και Γιώργος Μιχαήλ. Οι συμμετέχοντες έπαιξαν με τα μεγαλύτερα ονόματα της Ευρώπης, με επαγγελματίες παίκτες και στάθηκαν με μεγάλη αξιοπρέπεια, κερδίζοντας προκρίσεις και πόντους στο τουρνουά.

Η εμφάνιση των παικτών απέσπασε θετικά σχόλια για τους ίδιους και το νησί, ειδικότερα από τους Έλληνες που περιμένουν το 3ο KEA OPEN DARTS TOYRNAMENT, που έχει γίνει πλέον θεσμός και θα διεξαχθεί τον Μάιο στην Κέα. Αρωγός αυτής της προσπάθειας ο Εμπορικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος Κέας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News